Lördag och fest

God morgon!
Somna direkt igåt så skönt det var. Inte alls ofta jag gör det längre. Vill inte ta sömn piller varje dag heller. jag har verkligen svårt för att somna och sover sällan hela nätter.

Ikväll är det FEST! Ska bli riktigt kul och jag känner mig riktigt taggad inför kvällen. Det stora problemet är bara vad man ska ha på sig. Varför är detta alltid ett problem? Att hitta något att ha på sig när det är fest. Man vill ju inte ha vardagliga kläder fast med lite smycken och andra accersoarer kan det bli riktigt snyggt. Hmm.. får dra med mig Tobbe till Väla i eftermiddag och se om jag hittar något roligt.
Blev riktigt glad igår när Becca hörde av sig och sa att jag skulle med ikväll. Känns bra att ha sådan vänner som trots man har varit en riktig dålig kompis hör av sig och vill man ska med. Vi börjar kvällen hemma hos Gustav innan vi går vidare till Jannis där Milles spelar. Vad som händer efter det? Vet man aldrig. Antingen blir det hem gång eller så blir det lite efterfest. I vilket fall som helst så ska jag ha kul ikväll. har haft så många motgångar denna veckan så jag tycker jag behöver ha lite kul. Nu ska jag vila lite innan jag ska in i duschen.

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi under dagen.

Avkopplande fredag kväll

Har haft fullt upp hela dagen så har inte riktigt hunnit med att blogga idag. Kände att jag ville få allt gjort innan kvällen så jag kunde ha lite fredags mys. Allt känns så mycket bättre att kunna krypa ner i soffan och veta att man har städat, diskat och att allt man skulle göra under dagen faktiskt blev gjort.
Det har varit en riktig mysig fredag. Gjorde mumsig wok med en apelsin sallad till och ett stort glas vatten. Var egentligen meningen att jag skulle öppna en flaska vin men, efter allt städade och ärende kände jag att jag inte hade ork att dricka upp en hel flaska själv. Inte alls smart om jag hade varit tvungen att hälla ut allt.
Har haft fint besök av min vän Tobbe. Så kul det var. Har inte fått träffa han på hela veckan nu när han och Rogge har varit i Sälen. Som jag har saknat honom.

Nu sitter jag här ensam i min soffa är försöker tvinga ögonen till att vara öppna och det mina kära läsare är inte det enklaste. Ska försöka sova ut i natt så jag orkar härja med vännerna imorn.
Blir tyvärr inga bilder från kvällen men, lägger upp en bild som jag och tobbe var och tog för ett par veckor sedan.

God natt och sov gott  Linda


090130

Oj vad dagen har gått fort. Det känns fortfarande som jag precis klev upp från sängen.
Vad har hänt och kommer hända idag?
7:00-13:00 jobbade jag på Syréngården. Direkt efter det blev det Systemet och Storköpet. Var tvungen och inhandla inför helgen. Nu sitter jag här och samlar krafter till att ta hand om disken, dammsuga och städa lite så här är fint till ikväll.
Ikväll händer inte så mycket. Blir en lugn och mysig kväll. Ska faktikst vara duktig och woka. var evigheter sen jag lagade mat här hemma.
Nej nu får det räcka med undanflykter. För nu ska jag diska.

 Ha en fortsatt bra eftermiddag så hörs vi ikväll Linda

Bed Time

Nu är jag hemma från jobbet och ikväll är jag riktigt trött fast jag känner ändå inte att sängen kallar riktigt ännu. Har blivit mer och mer en natt människa. Egentligen borde jag gå och lägga mig snart om jag ska orka arbeta förmiddags passet. Har blivit riktig dålig på att komma i säng i tid och kan lätt bara stirra bort alla timmar framför tvn istället för att sova.
Sängen hade kanske lockat lite mer om jag hade haft någon att krypa ner med. Har alltid haft min hund i sängen och nu vill jag inte ens ha henne i min LGH. Hon har ju alltid kunnat gå ut i trädgården när hon velat. Tycker lite synd om henne att behöva på i en liten LGH när hon är van vid större plats.
Jag får väll ta mitt förnuft till fånga och göra vid mig för sängen nu så jag kommer upp imorn.

Sov så gott Linda







Ett hälsosammare liv

Hur ser dagen ut idag?
Jag ska jobba på Syréngården idag mellan 13:30-21:30. Jag tycker ju kvällarna är mycket skönare att jobba än förmiddagarna. Jag hoppas att denna kvällen går lika fort som de andra kvällarna har gjort. Sen är det direkt hem och slappa lite innan det är dax för sängen. Det måste verkligen bli en tidig kväll idag som att det är dax för förmiddags passet imorn.
Kan erkänna att denna veckan har det blivit många sena kvällar och många långa morgon. Jag måste börja komma in i mina vanliga rutiner igen. Saknar så mina långa promenader och mysiga frukostar. Nu när ryggen har blivit bättre ska jag fixa ett träningskort och verkligen skärpa mig med träningen. Ska även försöka simma 2 gånger i veckan. Så det får bli en liten ändring i mitt hälsosamma liv.

Nu ska jag göra mig ordning och kanske äta något fast känner mig inte alls hungrig eller sugen på något idag. Så får se hur jag gör. Måste ju äta.

Ni får ha en underbar dag    Linda

Ett citat

Jag bjuder på ett citat av Albert Einstein

"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att
lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att
tänka."



Natti natt

Ikväll ska jag var extra duktig och stänga av datorn i tid vilket innebär så snart jag skrivit klart här. Sen ska jag vara ännu mindre duktig genom att sätta mig ner framför skolböckerna.
Förstår inte riktigt varför jag är så dum som alltid ska sitta med dem sent på kvällen men, jag tror jag har enklare att plugga då än på dagen. Jag har ju alltid gjort det så är van vid att göra det. I Halmstad kunde jag och Emili sitta mitt emot varandra och plugga på nättern utan att säga ett ord till varandra. Om vi pratade så pratade vi via msn.
Hur svårt är det egentligen att bara öppna munnen och säga det man ska säga sen fortsätta?
Vet tyckte inte det var så kul direkt. Det var underbart att bara sitta där mitt emot varandra och inte säga ett ljud. Oj vad jag saknar de stunderna med Emili.
Nu sotter jag bara och tänker på hur kul det ska bli att träffa Emili på onsdag. Åhh vad kul det ska bli. Min Ems haha vi har såå mycket att prata om. Fast först ska vi gå igenom det jobbigaste vi har gjort tillsammans innan det roliga och skojiga börjar.
Nej nu ska jag plugga lite eller ska titta på tv vet inte riktigt ännu blir nog tvn.

Sov gott  Linda

CSN skapar irritation

Denna veckan började inte alls bra och varför skulle det vända. Veckan blir bara värre och värre. Jag blir mer förbannade och irriterad för varje dag som går. När ska det vända egentligen?
Idag fick jag mitt årsbesked från csn vilket var bra men, när jag ändå satt med csn papperna i handen kunde jag lika bra ringa till dem och fråga om mitt bidrag för denna termin. Tydligen får jag inget bidrag eller lån denna termin. Varför? För att de ansåg att jag inte klarade av mina studier i Halmstad. I Halmstad läste jag på full tid hade jag läst mer hade jag gått i väggen. Min psykolog tyckte att jag läste alldeles för mycket redan och ville att jag skulle sluta några kurser. Självklart vill jag ha mitt slut betyg och läste så mycket jag orkade men, tyvärr klarade jag inte av att läsa så mycket och mådde väldigt dåligt. Vilket de flesta märkte. Nu har jag börjat på komvux igen för att få upp mina poäng och äntligen få mitt slut betyg. Denna gången får jag inga pengar överhuvudtaget och får leva ännu snålar än vanligt.
Nu ska jag sätta mig ner och skriva ett långt brev till csn varför jag inte kunde fullfölja mina studier men, först ska jag nog ta ett varmt bad bara för att lugna ner mina nerver innan jag gör något annat.

Linda

Lågt blodsocker

Att jag aldrig lär mig. Igår fick jag knappt i mig någon mat och drack mest vatten vilket senare resulterade i att jag fick lågt blodsocker och svimmade. Jag har väldigt lätt för att svimma och har gjort det väldigt många gånger så vet ju precis vad jag ska göra när jag svimmar. Varje gång det händer så blir jag skakig och väldigt ledsen. Antagligen tar rädslan över att det ska hända igen.
Jag är väldigt dålig på att äta när jag är ensam. Väljer hellre att inte äta än att äta. Så idag ska jag försöka ta mig hem till mamma och pappa för att få i mig lite soppa. Det blir inte så mycket vatten att dricka idag utan mycket saft. Ska även äta lunch från Spångens gästgivargård idag. Mums. Älskar deras mat och deras mörka bröd. Ska bli gott med lite mat i magen för en gång skull. Nu väntar jag bara på att pappa ska gå in genom dörren med min middag.
Skriver lite mer senare idag.

Have a great day   Linda

Lite lyx är aldrig fel

Efter ett långt skum bad, ansikts mask  och hårinpackning känner jag mig lite bättre men, fortfarande hängig. Antagligen mår jag bara bra för stunden som att jag tog panodil innan jag hoppade ner i badet. Vem säger att man inte kan lyxa till det fast man är sjuk? Det ju då man behöver det som mest.
Skulle behövt göra vi mina naglar med men, är inte så lönt som att jag ska jobba på torsdag och fredag sen har jag ingen ork till det nu. Skumbadet  tog verkligen slut på min krafter. Så nu blir det film och varma koppen i soffan. Har ju inte fått i mig såå mycket mat idag utan mest vatten fast det är ju bättre än inget.

Väldigt roligt att jag har fått så många läsare och att även min kära vän Peter har hittat hit. Får snart hälsa på honom och laga mat till han tydligen fast tycker han kan bjuda mig. Han är ju såå duktig på att laga mat. Det är väll min tur nu efter att han ansträngt sig några gånger men, Peter du får ta disken.

Nu ska jag iaf titta lite tv och mysa.

Sov gott Linda

Trist att alltid vara sjuk

Förlåt för mitt dåliga uppdaterande idag men, har sovit hela dagen och så fort jag är rill att börja skriva något så vill sig inte ögonen var öppna. Jag började redan igår känna mig lite små krasslig och febrig. Imorse vaknade jag med huvudvärk och riktig feber frossa. Så idag har jag bara sovit, kollat lite tv och läst min bok som jag gärna vill läsa ut snart så jag kan börja på Camilla Läckbergs Tyskungen. Längtar riktigt att få sätta mig ner och påbörja de första sidorn i den boken.
Alltid när jag är lite små krasslig vill jag bli ompysslad och att alla i min närhet ska tycka synd om mig. Så har jag alltid varit ända sen jag var lite men, på senare tid har jag varit sjuk så ofta att nu börjar jag bli trött på allt medlidande. Visst kan det var mysigt om man är sjuk väldigt sällan men, jag är sjuk minst en gång i månaden.
Pappa har varit väldigt snäll och handlat lite till sin sjuk dotter och snart kommer han upp med lite mat. Antagligen gör han det för han vet hur dåligt jag äter och är rädd om sin minsting.
Nu ska jag vila lite igen och läsa lite av min bok om jag orkar.
Ha  en trevlig dag Linda

Livliga diskussioner

Vi fick en väldigt svår diskussions uppgift på etik och livsfrågor. Vi blev uppdelade i olika grupper och fick en del ämne att diskutera kring. Kan säga att det blev en hel del diskussioner runt en del av alternativen.
Så nu vill jag veta vad ni tycker om dessa ämne. Vad hade ni gjort och vad tycker ni? Nedanför kan ni se uppgiften precis som jag fick den.

Anta att ni måste prioritera vem ni ska ge vård. Vilken av följade par hade ni valt att ge vård?

a) En som vårdat sin hälsa - En som vanskött sin hälsa

b) En person med småbarn - En person utan småbarn

c) En svensk - En utlänning (inte för att jag förstår skillnaden)

d) En ung människa under 30 år - Em äldre över 70 år

e) En med ett "betydelsefullt" arbete med många som är beroende av denne - En "vanlig" anställd.



Det blev många diskussioner idag även på religionen och vi kom helt ifrån religionen. Första pratade vi om att tekniken hade "tagit över" ungdomarnas liv sedan kom vi mer in på hur höga kraven har blivit i vår generation. För visst har kraven ökat eller det kanske bara jag som tycker det?
För att kunna få ett jobba så vill arbetsgivaren helst att du har några års erfarenheter, har läst så många år eller gar haft körkort så många år. För en som precis slutat skolan och kommit ut i arbetslivet är det inte så lätt.

Har lunchat med Fanny idag och läst Plaza från i höstas. Både jag och Fanny var super trötta och skrattade åt allt och alla. Oj var taskig vi var egentligen. Jaja så kan det gå.
Nu ska jag titta lite på tv och dricka en kopp thé för imorn är ajg helt ledig och ska bara vila.
Först ska jag bjuda på lite bilder från idag.





Sov gott   Linda




Märklig dröm

Kände mig väldigt stressad imorse som att jag valde att ligga lite längre i sängen än vad jag borde ha gjort så jag hann aldirg berätta om min konstiga dröm som jag hade i natt.
I vanliga fall brukar jag inte dröm om något särskilt men, denna drömmen var som sagt konstig.

Hela drömmen utspelades sig på 1950-talet i Hässleholm (tror jag.) I alla fall så arbetade jag extra på en torgkiosk samtidigt som jag gick i skolan. När vi skulle ta våra raster fick vi aldrig kalla dem raster utan vi skulle kalla dem för "ledigt pga sjukdom". På min "ledigt pga sjukdom" skulle jag följa med mina föräldrar till sjukhuset för att hälsa på min farmor. jag skulle gå dit vilket tog ungefär en 10 minuter. På sjukhuset mötte jag lite vänner och började prata med dem istället för att följa med upp till den avdelningen min farmor låg på. Som att jag inte visste var min farmor låg så blev det inte att jag hälsade på henne. Jag fortsatte prata med mina vänner och glömde helt bort tiden. När det var 2 minuter kvar av min "ledighet pga sjukdom" Om man inte var tillbaka på klockslaget så behövde man inte komma tillbaka överhuvudtaget. Skräckslagen började jag springa tillbaka.
Tyvärr kan jag inte säga om jag hann tillbaka i tid som att jag vaknade upp ur drömmen och var helt andfådd. Har aldrig vaknat upp ur en dröm och varit helt slut. Det kändes precis som jag hade kommit hem från värsta träningspasset som jag hade med min PT uppe i Halmstad.
Tänk om man kunde träna i drömmen och se skillnaden? Hade varit lite häftigt.

Nu ska jag fixa lite thé och mysa mig ner under täcket en stund.

Vi hörs senare  Linda

Sjuk igen?

Känner mig inte alls bra idag. Är helt slut och vill bara krypa ner under täcket igen. Känns som jag håller på att bli sjuk igen och det har jag absolut inte tid till.
Idag är det skola. Precis som alla andra måndagar har jag religion och etik och livsfrågor. Får se om jag orkar med hela dagen. Jag hoppas verkligen på det men, får se lite hur jag känner mig lite under förmiddagen. Nu ska jag iaf ta 2 panodil innan jag ska sätta mig i bilen och köra.
Hoppas ni får en bra dag så hörs vi under dagen.

Linda

Söndag

Har ingen som helst lust att skriva någon inlägg ikväll. Vet inte ens vad jag ska skriva.

Dagen med barnen var sådär fast jag älskar att passa mina små sötisar så är det trist när det blir bråk och sura miner som förstör för de andra. Iaf så spelade vi spel. Ett spel med gester och ljud. Vilket både jag och Ida älskade. André och Mathilda tyckte med det var skoj men, de blev lite sur när de inte kunde gissa vad det var. Oki kan förstå dem lite inte så lätt för dem alla gånger men, samtidigt försökte vi göra det väldigt lätt för dem.
Efter spelet blev det bad stund för dem alla tre innan kvällsmat och mys framför tvn. När Sanna kom hem låg alla barnen dock var två stycken vakna trots mina försök att få dem till att sova. Hoppas Sanna fick bättre tur än mig. På väg hem kom jag på att Ida hade mina nycklar i sin jacka så fick försöka få tag på Sanna innan hon skulle lägga sig. Haha tur att man har minnet med sig.






Nu ska jag kolla vidare på min film och dricka min kopp thé innan sängen kallar. Vilket är väldigt väldigt snart. Skolan imorn.

Sleep tight

Var är orken??

Äntligen! Vet inte hur länge sedan det var som jag sov så här gott. Fast jag vaknade upp helt utvilad så är jag inte riktigt på hugget idag. Mina tankar och funderingar tar över lite vilket gör det väldigt jobbigt.
I vilket fall som helst tog jag en lång sovmorgon sedan blev det mys framför tvn och en stor kopp thé.
Idag ska jag passa Ida, Mathilda och lillkillen så vi får se vad för slags bus vi ska hitta på. Det kanske blir mer mys än bus idag kan ju hoppas på det som att min rygg fortfarande inte är bra.

Vet att jag lovade att lägga upp bilder på mina iköp från igår men, har itne haft någon ork till att lägga in bildern på datorn ännu så jag ska försöka göra det ikväll. Ska ta lite flera bilder på min och barnens dag med idag.
Nu ska jag iaf göra vid mig lite så jag kan gå hem till mamma och pappa och äta lite mat. Haha känns som jag aldrig gör min egen mat längre. Antingen äter jag hemma hos dem eller så äter jag inte alls. Borde kanske ändra lite på det. Ska iaf tänka på saken.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag så hörs vi ikväll   Linda

En vändning

Nu kan man fråga sig vad jag gör hemma även denna helgen?
Jag var bjuden på fest och ville verkligen gå men, kände mig inte alls taggad till att gå dit.
Klä upp sig och snygga till kändes inte alls roligt idag. Så jag valde att stanna hemma. Inget jag tycker är roligt. Att sitta hemma själv en lördag kväll är inte alls kul speceillt inte när man vet vad man kunde gjort istället. Det kommer flera chanser.

Jag har länge känt att jag inte har något att hämta här i min lilla by längre. Det finns inte mycket som håller mig kvar här. I somras när jag tack nej till jobbet nere i Düsseldorf fanns det miljoner saker som höll mig kvar men, nu kan jag räkan alla på en hand. Vad snabbt allt kan ändras egentligen. Just nu ångrar jag så mycket att jag tackade nej till tyskland. Undra hur mitt liv hade sett ut där nere? Hade nog varit lite annorlunda än vad det är nu.
Alla dessa funderingar får mig att bli deppig. Vilket inte alls är bra som jag försöker ändra mitt sätt att leva. Ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning om vart jag är på väg. Känns som jag går runt i cirklar och hur mycket jag än försöker så kommer jag alltid tillbaka där jag började.
Hur ska jag ta mig ur detta?
Jag behöver verkligen komma här ifrån ett tag. Är så glad att jag träffade P som förstår mig. En väldigt bra vän.

Nu ska jag äta melon och dricka vatten och fortsätta mina funderingar kring mitt liv.

Good night sleep tight Linda


Shopping blev det

Det blev faktiskt lite shopping idag. Jag vet att jag inte skulle och isf bara köpa något billigt men, jag hittade lite som föll mig i smak. Det blev inget nacklack tråkigt nog för det ville jag ha men, får använda de jag har hemma istället. Jag köpte ett par mörka jeans på Sisters deras egna märke. En rak modell med en normal midja. De är lite för långa så mamma ska lägga upp dem om jag inte bestämmer mig för att lämna tillbaka dem. Ja jag får se ltie vad jag gör. Jag fick en tulpan vas av pappa. Blev jätte glad! Så nu står min fina tulpan vas på bordet med min tulpaner som jag fick av mamma. Så underbart snäll föräldrar jag har. Det var inte det ända jag fick utan de bjöd även sen yngsta dotter på lite god mat. Mums.
Jag älskar verkligen att shoppa med min mamma hon hittar alltid massa fina kläder och andra saker till mig. Idag hittade hon en väldigt fin väska som jag verkligen vill ha. Själv hittade jag en oversize tröja som är väldigt snyggt till min chinos och själlvklart till jeans med. Ångrar lite att jag inte köpte det men, sen hittade jag dessa saker på Gina Tricot och de brukar ha ett bra lager. Bara för det så finns det inte kvar när jag kommer dit nästa gång. Surt!
Lägger upp bilder på min inköp imorn. Orkar verkligen inte ikväll.

Have a nice evening    Linda

Shopping maybe?

Idag står det shopping på schemat eller blir mer fönster shopping tror jag. Ska med mamma till Väla och kolla om de fått in något kul i butikerna. Ska passa på att köpa ett nytt nagellack och ett födelsekort som jag kan skicka ner till Karna i Düsseldorf. Ska gå in i denna månaden som jag inte ahr så mycket pengar. Kom fram till att det vara en bra lösning på att leva snålt. Fick min lönelapp igår och nej jag behöver inte leva snålt men, ett bra sätt om man vill spara pengar precis som jag vill.
Mamma och jag funderar på att åka över till Köpenhamn och shoppa lite där och självklart vill jag ha med mig en del pengar då. Gillar verkligen att shoppa i köpenhamn. Hittar alltid något nytt och inte bara det det är så mysigt att sätta sig på en pub.
Fast idag är det Väla som gäller får se man kanske får med sig några påsar hem.
Nu ska jag göra vid mig och plocka undan här lite innan vi ska åka. Här behövs verkligen dammsuga så hoppas jag hinner det. Vad ska ni hitta på idag??

Take care   Linda

Viktminskning

Fredag igen! Veckorna går så snabbt. Januari är snart slut och vi tar nya steg in i en ny månad. Februari är ingen månad jag ser fram emot. Nu kommer man in i den här trista perioden som är mellan vintern och våren. Den där övergångs fasen är inte alls kul. Med varierande väder och det är tristare än vanligt.

Ny månad innebär även att jag måste börja skärpa mig med min diet. Jag har varit väldigt duktig denna månaden men, inte denna veckan. Kanske beror det på att jag har så ont i min rygg eller att jag helt enkelt inte har någon som helst lust till något. Så i februari får jag verkligen bruka allvar. Då är det mer träning som gäller. Simning, gymmet mina långa promenader, inga sötsaker och äta rätt.
Jag har redan gått ner lite så varför sluta nu. jag har mitt mål som jag vill uppnå till sommaren. Jag hoppas verkligen att jag kan uppnå mitt mål. Denna gången ska jag inte ge upp så fort (vilket jag brukar göra) Nu ska den envisa sidan av mig fram igen och denna gången ska jag lyckas. Så ni får gärna peppa mig lite. För det skadar aldrig.

Tänkte att jag skulle göra klarhet i varför jag bantar. Det pratas så mycket om vikthets och sånt. Jag vil linte att min bantning ska förknippas med något som helst sånt utan jag bantar för att jag känner att jag behöver det. Många säger att jag inte alls behöver det men, det handlar inte om vad andra säger utan vad jag själv känner. Jag ska inte banta mig ner till size zero utan bara komma tillbaka till min normal vikt. Med det menar jag att jag vill ner till den vikten jag hade för 2 år sedan. Jag vill inte rasa i vikt pga alla ideal vi får av skyltdockor eller smala modeller utan jag vill det för att jag ska må bra. Det handlar inte om något annat.
Sen tycker jag det är fel att en tunn liten tjej på sina 50 kg ska gå ner ett par kg bara för att hon inte får på sig sina favorit byxor som hon hade för 3 år sedan. Det är ju faktiskt så att kroppen förändras ju äldre vi blir. Inte bara vikten utan även vår benstomme ändras med åren och vi blir ju även äldre med. Vem vill se ut som en 12-åring när den rätta ålderna är 25? Det är bara för oss att acceptera att vi inte längre är små flickor utan att vår kropp den mognar och vi ser annorlunda ut nu än vad vi gjorde innan.
Hur ofta står man naken framför spegeln där hemma för att beskåda sin vackra kropp?
Jag kan erkänna att jag aldrig har gjort det. Jag tycker inte ens om att titta mig i speglen när jag har fullt med kläder på mig. Mitt självförtroende har aldrig varit bra. När min kompis Simon började ta bilder på mig gillade jag det inte alls men, efter några gånger och klick med kameran känner jag hur mitt självförtroende ökar. Jag känner mig mer och mer säker på mig själv nu än vad jag gjorde innan vi började ta bilder på mig. Nu längtar jag tills nästa gång det är dax för att ta foto och se hur mycket jag har förändrats från den första bilden till den senaste bilden.

Så till alla er där ute. Lyssna inte på vad andra säger och jämför er själv inte med andra heller. Acceptera den du är och börja älska dig själv istället för att hata det du ser i spegeln.

Take Care   Linda

Andra familj


Det känns som jag har en andra familj. Jag känner mig lika delaktig i deras familj som i min egna familj. Sanna är som en syster för mig och hennes barn är som min syskonbarn. Jag älskar verkligen de små liven eller de är inte så små längre. Jag tar varje liten chans jag får att få träffa dem.
Tidigare ikväll fick jag besök av de två minsta Mathilda och Lill killen André. Nu får man ju inte kalla dem för små längre heller. Det blev lite tv och mys men, mest bus. I allt busandet passade jag på att leka lite med min kamera. Det blev ett par bilder på barnen. De är så söta. När det blirlov får jag göra något kul med Ida. Nästa vecka ska jag nog med till ridskolan och se hur duktig min lilla rytterinna är. Även då får min älskade kamera följa med.


  






Även Micke har varit här ikväll. Han hjälpte mig med min nya dator. Så nu har jag både det ena och det andra på det. Han fick sin "tack för hjälpen" present med sig hem plus min gamla dator. Jag hoppas verkligen man kan få ut mina bilder från Düsseldorf. De bilderna är betydelsefulla för mig. Fast det är inte säkert jag kan få ut dem som att hårddisken har craschat. Hoppas jag har lite tur. jag nöjer mig med de bilderna från Tyskland. De andra är inte så viktiga. Oki trist att inte ha alla bilder men, Jag vill ha mina minnen från mitt äventyr nere i Düsseldorf.  Det är väldigt viktigt för mig.

Nu tänkte jag faktiskt gå en runda innan jag ska försöka sova. Hoppas bara att ryggen låter mig sova i natt. För jag klara verkligen inte av en sömnlös natt till. Känns den likadan imorn blir det inget jobb för mig i helgen. Inte det att jag inte vill jobba för det vill jag och jag behöver pengarna utan frågan är hur mycket min rygg klarar av. Jag har inte lika bra smärttröskel som mamma utan när jag har ont så har jag riktigt ont. Står jag eller sitter för länge rinner ögonen och jag kan verkligen inte hålla tillbaka tårarna. Vad skönt det hade varit om man bara kunde bita ihop och ändå försöka men, jag kan verkligen inte det. Hur mycket jag än försäker så går det inte.
Det känns verkligen inte alls kul att ringa och sjuka mig imorn och det sitter verkligen långt inne men, vad ska jag göra? Gå till jobbet och riskera att ryggen blir eller stanna hemma och vila så jag kan jobba mer och känna att jag verkligen gör något på jobbet med.
Som sagt får jag se hur mycket sömn jag får i natt och hur det känns imorn annars ringer jag och sjukanmäler mig. Hälsan går väll före pengar eller?

Sov gott och dröm sött....    Linda

090121

Har precis sätt ett väldigt fint halsband från Pilgrim. Jag föll för det direkt - Kärlek vid första ögonkastet. Nu sitter jag och funderar på om jag verkligen ska unna mig ett nytt halsband och om jag har råd till att köpa ett halsband till. Denna månaden har jag faktikst varit väldigt snål tydligen (mer än vad jag visste) så har ju råd att köpa det men, sen är också frågan om jag vill ha de hundralapparna till något annat. Nja får nog funderar lite till på det. Kanske ska se det in real life med innan jag fattar mitt beslut. Jag vill såå gärna ha det.
Jag älskar verkligen smycken från Pilgrim. Har fastnat väldigt mycket för dem. Det är något med deras design som jag gillar. Kan inte riktigt sätta fingret på vad men, något speciellt är det.

Idag har jag jobbat vilket inte var så roligt. Efter ännu en sömnlös natt, en rygg som är värre än någonsin och ett arbete med tunga lyft. Nja detta fungerar inte i min värld. Jag behöver sömn. En hel natts sömn hade varit väldigt skönt och behövligt. Jag hoppas verkligen att det känns bättre i ryggen till helgen för det är meningen att jag ska jobba delad tur på lördag och känner absolut inte att jag kan ha ont i min rygg då.
Är så glad att jag jobbade med mamma idag. Oki att vi inte är mor och dotter på jobbet men, hon ser iaf hur ont jag har och jag gjorde verkligen allt jag kunde fast det gjorde så ont. Det var ju inte direkt svårt att inte låta bli att få ont som att jag jobbar i ett sånt yrke som innebär väldigt många tunga lyft.
Det första jag gjorde när jag kom hem och innanför dörren var att fylla badkaret med massa varmt vatten. Det var verkligen skönt att få lite värme mot ryggen. Precis som allt det onda i ryggen bara försvinner för ett tag. Så har ni ont i ryggen kan jag vatm rekomendera ett varmt bad.

Nu ikväll har jag passat mina små söt nosar. Tyvärr inte alla 3 utan bara de 2 minsta medans Ida var på ridskolan. De är så duktiga. Vi busa lite med Wilma och Skrållan. André är så glad för Wilma. Had ehan fått hade han kunnat gosa med Wilma en hel dag. Det förstår jag för hon är såå söt min lilla snutta. När André myste med henne så lekte Thilda med Skrållan.



Mys och bus med Wilma och Skrållan



Ida var och träna hoppning.



Thilda och jag lekte med min kamera. Häftigt att man kan ta blå bilder.

Nu ska jag faktiskt ta mig en stor kopp av mitt god thé sätta mig under filten tillsammans med en bra film och en bit mörk choklad med apelsin smak. Mums.
Hoppas ni har haft en bra dag och kväll. Vi hörs imorn.

Sov gott  Linda




Ryggen spökar

Oj vad roligt det var med teckenkommunikation. Med mina krockiga fingrar var det inte så lätt men, det gick efter lite vilja.
Tyvärr har jag ingen som helst att skriva i bloggen ikväll har riktigt ont i min rygg och mår pga det inte alls bra. När det äntligen började kännas lite bätte i ryggen halkar jag och vrider till den på något konstigt sätt så nu har jag väldigt ont. Huvudet värkor och jag vet inte alls hur jag ska sitta, ligga eller stå upp för att det ska göra mindre ont i ryggen.
Jag hoppas iaf att jag får sova lite i natt så jag klarar av att jobba imorn.

Lite bilder på mina senaste inköp:



Jag har länge letat efter ett par svarta enkla pumps:



Det blir inget mer från mig ikväll för nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova.
Sleep well and take care.

  Linda
  


lite gjort

Tvätten är ren, viken och inlagd i lådor och garderoben. Lägenheten är fortfarande inte städad men, den ser inte så rörig ut men, tror det behövs en riktig städning faktiskt så får ta tag i det snart. Pappa har satt upp hyllan uppe vid sängen och jag har fixat med mina blommor och korgarna står på hatthyllan. Riktigt fint börjar det bli här nu. Fattas en mysig fåtölj i hörnan bara och lite annat smått men, en sak i taget.

Nu ska jag snart åka in till skolan för att ha första lektionen i teckenkommunikation. Det är inte så lång kurs utan den är bara på 5 kurs tillfällen så den är väldigt kort kurs men, ändån inte. Det sega är att den är mellan 17:00 - 18:30 inte så lockande kanske att vara i skolan på kvällen men, så blir det ibland. Sen kan jag säkert få nytta av min teckenkommunikation en vacker dag det vet ju inte så.
I vilket fall som helst ska det bli väldigt roligt. Har fått höra att det är en rolig kurs så vi kan alltid hoppas på att det stämmer. Jag tycker iaf att det ska bli spännande. Ska ta med min kameran idag så ni kan få se hur kul jag har i skolan haha.

Nej nu får jag göra mig i ordning innan jag ska till skolan. Vi hörs ikväll.

   Linda



Underbar dag men,

Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag idag. Idag har jag mycket som ska göras innan jag ska iväg och ha min första lektion i teckenkommunikation klockan 17. Just nu håller jag på att tvätta så jag hoppas att tvätten är klar innan jag måste köra till skolan annars får pappa komma och ta tvätten. När jag tvättar så har jag en städa dag samtidigt och denna gången behövs ddet verkligen. För oj vad rörigt här är inne. Skäms lite faktiskt. Vågar ju knappt släppa in någon. Så idag får jag städa och fixa lite. Ska försöka ta lite bilder med från min lägenhet. Iaf på sakerna jag köpte igår och kanske lite annat. Bilder blir det idag iaf. Jag ska även försöka få rätt på min bloglovin som tydligen inte verkar fungerar. Får sätta mig med det ikväll.
Nu ska jag ner i tvättstugan iaf för nu är de första maskinerna klara...

  Linda

Batteriet slut

Tyvärr blir det inga nya bilder idag heller. När jag tog fram kameran och skulle börja ta lite bilder då tog batteriet slut. Så tyvärr blev det inga bilder idag fast imorn hoppas jag att jag kan lägga upp lite flera bilder.
Har inte varit hemma så mycket idag utan åkte lite för fort til lskoaln för var lite sen hade mina 2 långa lektioner sen hem till mamma och pappa för att följa med dem och köpa blommor. Stress och stress.
Det var inte jag som skulle handla något idag men, tyvärr kunde jag inte låta bli. (Undra om mammas kruk beroende har smittat av sig på mig?) Jag har nu två nya svarta krukor i fönstret och 1 ny blomma. Flowerteam räckte inte så blev en runda på Jysk och en på IKEA. Köpte lite ljus, några korgar till hatt hyllan (bra att ha massa saker i) och en hylla som jag ska ha uppe vid sängen. Det blir säkert fint när det är uppe. Ska ta lite bilder och lägga upp på bloggen imorn. Igår sa jag ju att jag skulle lägga upp en bild på mina nya pumps men, även den får ni se imorn.

Varför är man så dålig på att ta bilder?
Det är klart att ni som läser min blogg inte bara vill läsa de tråkiga blogginläggen utan även se lite bilder från dagen. Det är just det som jag är dålig på att komma ihåg att jag ska ta bilder med till bloggen och inte bara skriva. Så jag får verkligen skärpa mig med att ta flera bilder. Nu när jag har fått en ny kamera med som tar finare bilder än den andra. Så ska försöka påminna mig själv om att ta flera bilder.

Have faith my friends.

Linda

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Ny vecka

En varm kopp thé, knäcke med ost och vakna med the voice - en bra start på morgonen med andra ord. MIn rygg spökar mer eller mindre fortfarande fast även i natt har jag sovit bra. Så är iaf utvilad idag.
Nu ska jag snart göra mig i ordning för skolan. Idag står Religion och Etik och livsfrågor på schemat så kommer vara väldigt trött när jag kommer hem. Som vanligt ska jag försöka ut och gå iaf en liten rund mest för att jag har sagt att jag ska g¨varje dag men, pga ryggen får jag se lite hur lång runda det blir.
Ska ha min kamera med mig till skolan och ta lite bilder under dagen. Har varit väldigt dålig med det här att lägga upp bilder de senaste dagarna så idag får jag försöka komma ihåg att ta lite bilder.
Just nu ska jag börja fundera på dagens outfit och sminka mig. jag måste in om banken innan jag åker till skolan med så jag kan köpa den sista boken.

Have a great day  Linda

Efterlysning!

Undrar om någon söt själ där ute vill hjälpa mig med min design. Har inget tålamod att sitta och pilla med den själv längre.

I want but cant get

Det är farligt att sitta hemma och shop online på de olika sidorna. Har redan klickat in en hel del till mina kundvagnar men, där sa det stopp. Längre än till kundvagnen kommer jag inte om jag då inte vinner 1 miljon på lotto men, även det ser mörkt ut. Så medans jag väntar på den dära miljonen får jag bara njuta av bilderna på något som kunde varit mitt nu...

Skor är det stora intresset nu. Så jag kollade runt lite på på Brandos och hittade några stycken.





Jag älskar skor. Imorn ska jag lägga upp bilder på mina nya pumps


Det var inte bara skor jag hittade utan i sommar vill jag gärna ha en ny bikini. Dessa 2 hittade jag på Nelly och H&M.






Nu ska jag fortsätta leta efter flera plagg och skor som kan pigga upp min gråa vardag.

See ya Linda

Vilo söndag

Min bror har alltid sagt att Gud skapade söndagen för att det skulle vara en vilodag. I de 10 budorden står det :
3. Tänk på vilodagen, så att du helgar den.
Så varför då inte göra som han säger. Idag springer jag runt i min lgh i min sköna pyjamas från Twilfit som jag fick i julklapp. Springer gör jag ju knappast utan jag sitter i min soffa inlindad i mitt täcke - MYS! Min svåger säger alltid hur lika jag och min syster är det första vi gör när vi kommer innanför dörren är att ta på pyjamas byxorna. Fast är det så konstigt? Det finns ju inget skönare att ta på sig för stora pyjamas byxor och mysa runt med här hemma. Me love!
Ska faktiskt lite senare ikväll ta ett varmt bad och tända massa ljus. Det är både bra för min värkande rygg samt att det är väldigt avkopplande. Tror jag behöver koppla av lite för jag stressar och oroar mig för väldigt mycket nu. Så det blir en sån dära mysig och avkopplande söndag precis som Gud skapade den. Om man nu vil ltro på det.


 

Imorn väntar ännu en skoldag och jag hade ju läxa som jag ännu inte har satt mig in i så borde kanske läsa lite mer ikväll. Om jag orkar vill säga som att man ska vila på söndagar.
Förutom skolan imorn är det dax igen att komma in i vardagen igen. Med det innebär långa promenader och nyttigare mat. För kan jag pinsamt erkänna att jag bröt min diet igår med en kebab tallrik från La Casa och till det Coca Cola Zero. Mums. Så denna veckan måste jag verkligen skärpa mig. Jag hoppas att min rygg är bättre och sko skavet borta så jag kan ut och gå mina långa promenader annars får det bli en liten rund men, det är ju bättre än inget sägs det.

Have a Great day.      Linda

Dålig uppdatering lördag

Förlåt för min dåliga uppdatering idag men, dels har jag jobbet och sen har jag verkligen inte haft något att skriva om idag. Finns alltid något att skriva men, inget som är vettigt.

Har inte fått asova alls många timmar de senaste dagarna så ikväll blir det en helt oplanerad kväll tillsammans med massa filmer och mys. En helt perfekt kvälll för en väldigt trött Linda. Hihi jag känner mig som min favorit T som alltid är trött. Undra vad han gör ikväll?? Får nog ringa och störa han lite i gitarrspelet hihi. Jag är så elak ibland.

nej nu ska jag inte vara tråkig mer och istället sätta mig framför tvn och kolla någon bra film.
Hoppas ni får en trevlig kväll!


   Linda

Fredags mys

Har verkligen inte haft någon motivation till att ta min promenad idag men, ändå tog jag en liten promenad på 3 km. Bättre än inget. Det kändes inte alls bra att gå idag tankarn flödar och ryggen skriker.
Varför ska allt vara så svårt och invecklat? Vad har hänt med att våga och ta chansen? Jag måste verkligen försöka få tankarna på något annat.

Ikväll blir det en riktig mys kväll med mig själv. Ska göra fajitas och tända massa ljus och bara koppla av. Känns lite som jag och min rygg behöver det. Kanske blir det ett varmt bad med har inte riktigt bestämt mig ännu. Ska se lite vad jag känner för. Mat blir det iaf och det ska bli väldigt gott med fajitas. Så det blir bara fredags mys idag.
Hur ser er fredag ut?

Linda

Fredag

Fredag idag och denna veckan har gått fort. Ute skiner solen precis som igår fast vädret ser ännu härligare ut idag. Så idag blir det ännu en lång promenad. Fast idag går det inte såå fort har bara sovit typ 3 timmar så är väldigt trött. Jag skulle helst av allt bara ligga hemma under täcket idag men, måste ta mig upp och göra något. En lång promenad passar alldeles utmärkt idag. Då kan jag funderar lite på vad jag vill. Gick inte så bra igår. Var tvungen att ta en promenad mitt i natt mest för att komma ut och få tankarna på annat men, det gick verkligen inte så bra. Gillar inte när det blir så här.
När tankarna tar över och man vet verken ut eller in. Hoppas jag iaf får chansen att njuta av den härliga dagen idag och inte låter tankarna ta över.

Nu har jag fått lite mer planer till helgen. Imorn ska jag jobba något jag verkligen behöver. Känner mig väldigt fattig nu och måste snåla riktigt mycket. Vilket jag har svårt med. Jag måste köpa nya skor, jeans och massa tröjor. Så denna livstilen jag lever i nu och jag går itne alls ihop. Ska se om jag hittar ett jobb till så jag kan få in lite mer pengar samtidigt som jag studerar. Nej nu ska jag gå in i duschen och gör vif mig så jag kommer igång med min vardag. Oj jag måste studera med idag. Har skjutit upp det lite för länge nu. Ni får ha en underbar dag.


Torsdagen slut

Nu går även denna dagen åt sitt slut och imorn är det en ny dag fyllt med nya upptåg.

En summering av torsdagen;

Tog en lång promenad med mamma och hundarna på 7 km närmare bestämt. Man får passa på att ta sådan promenader när tillfälligheten ges. Vädret idag har varit underbart skönt. Det var trevligt att få ta en promenad med mamma träffar ju henne tyvärr inte så ofta längre. Sen var jag lite busig och bjöd hem mig själv till dem på lite wok. Har ingen motivation till att laga mat själv nu förtiden. Det blir oftast knäcke mackor och vatten nu förtiden.
Kvällen har varit bra har pratat lite med Tim om allt typ. Lite trevligt med catch up. Blev även 1 liten bit mörk choklad från Lindt. Så sötsuget försvann väldigt snabbt plus att jag tittade på Generation fett.
Nu ikväll har jag mest tittat på tvn och funderat lite på vad jag vill och vågar. fast har nog inte kommit fram till något så imorn får jag ta en promenad med ipoden och fundera lite mer på vad jag ska göra.

Planer för helgen;
Tror det blir en ganska så lugn helg. Tim tyckte att jag kunde följa med honom ut med han fotbolls lag i Halmstad men, vet itne om det är såå lockande. Hade gärna gått ut och festat lite men, med ett helt fotbolls lag fyllt med enbart killar nja. Fast jag känner att jag verkligen behöver komma här ifrån ett tag med.
Ja som ni märker är det mycket som rörs sig i mitt lilla huvud ikväll. Så kanske det vore bäst för mig att bara vara hemma och reda ut mina tankar. Ja jag återkommer med vad som kommer att hända i helgen.

Ni får sova gott så hörs vi imorn,    

   Linda

En härlig dag i Kloster

Nu har jag kommit hem efter en lång och skön promenad i skogen tillsammans med mamma och hundarna. Det är så kul att se Skrållan springa runt i sitt koppel. Han studsar fram som en studsboll medan Wilma springer lös och är helt i sina egna tankar. De är såå söta.

Nu ska jag diska och dricka en kopp thé kanske hinner jag börja lite på min bok får se lite vad man hinner med. Sen klockan 16 ska jag GÅ hem till mamma och pappa och äta mumsig wok. Var lite lat idag så bjöd hem mig till dem på wok istället för att både handla maten och gör den själv.

Jag borde nog plugga lite med idag men, ska jag var ärlig så orkar jag inte det utan får göra det imorn istället. Då måste jag verkligen sätta mig in i Relgionen och göra min läxa som jag har till måndag. Nej nu måste jag ta tag i disken tråkigt nog. Borde kanske dammsuga med? Hmm får se lite hur jag gör.

Utvilad

Oj vad länge jag sova idag och det innebär att min promenad inte gick alls bra idag.  Fast jag vaknade upp med ett mycket bra humör. Vilket har varit väldigt sällsynt den senaste tiden. Brukar vakna upp och fortfarande vara väldigt trött men inte idag. Känner mig väldigt utvilad. Som att jag missade min morgon promenad ska jag göra mina situps och ryggresningar innan jag äter frukost och går in i duschen. Det är en underbar dag ute idag. Solen skiner och det ser så där vinter varmt ut på något härligt sätt. Så det får bli en lite längre promenad idag. Så skönt att få sätta hörlurarna i öronen med någon skön musik på och bara drömma sig bort medan man promenerar. Promenaden brukar bli så mycket längre när man går i sina egna tankar.

Idag har jag inget planerat faktiskt vilket ska bli väldigt skönt att bara få ta dagen som den kommer. Jag ska iaf ta en promenad har jag bestämt. Nej nu får jag nog ta tag i min dag om jag ska få något gjort överhuvudtaget idag. Hoppas ni får en underbar dag så hörs vi senare under dagen.

Puss

Stå emot frestelsen

Detta får bli sista inlägget för ikväll. Tänkte faktiskt inte skriva mer idag men, det får bli så ändå. Ikväll är jag faktiskt stolt över mig själv. Har ju länge sagt att jag måste sluta med min onyttiga livsstil och börja leva ett nytt liv. Ett liv fyllt av motion och nyttig mat men, det är väldigt svårt att hitta motivation till att gå ner till gymmet eller att börja laga mat hem som är nyttig. Ikväll stod jag emot sötsuget och latheten till att bara gå ner till pizzerian eller kiosken och köpa mat. Istället gjorde jag en kopp med väldigt gott thé och tog en knäcke macka.
Nu sitter jag här i min soffa med väldigt gott samvete över att det inte blev någon snabb mat utan istället Thé och knäcke. Det känns faktikst väldigt bra. Annars brukar jag alltid få väldigt dåligt samvete och må dåligt över den flottiga pizzan jag precis har stoppat i mig men, inte ikväll.
Så nu när jag har börjat lära mig att stå emot frestelsen för den onyttiga maten och snackset kanske jag kan hitta motivation till att börja träna igen. Eller motivation har jag ju men, ork ska man ju ha det med. Jag hoppas jag kan börja simma igen snart för det tycker jag är väldigt roligt och det ger väldigt bra träning. Till jag hittar orken att gå ner till gymet igen så har jag mina morgon promenader innan frukost samt mina situps och ryggresningar på min pilatesboll.
Så imorn väntar ännu flera frestelser att stå emot samt en lång morgon promenad och en middag bestående av wokade grönsaker och ris. Ska även hinna med att studera lite imorn igen. Hoppas på att det går bättre.


Kvällen har varit väldigt lugn och avslappnad. Blev dock ingen dejt med T eller någon film. Istället så tog jag en lång dusch, kollade på made in Sweden och när det var slut tyckte jag inte det var lönt att sätta igång någon film för att jag måste ju se CSI för det perfekta avslutet på min kväll. Har saknat T lite ikväll. Kvällen blir så mycket roligare när han är med. Har inte träffat han alls idag vilket är väldigt trist. Hoppas jag får träffa honom imorn.
Nej nu har CSI börjat och när det är slut så är det dax för sängen. Vi hörs imorn efter min morgonpromenad.
Sov gott och dröm söta drömmar / Pussen

Lite bus och lite allvar

Jag har precis kommit hem från Simon. Blev väldigt många bra bilder idag. Är såå stolt över mig själv från att vara livrädd för kameran till att älska den. Så var det absolut inte förrän x antal veckor sedan. Simon tycker att jag är så duktig så.
 Så nu sitter jag här och lyssnar på Daughtry - Over you . Har fastnat riktigt mycket för denna låten. Man kan inget annat än älska den. Fast jag gillar alla deras låtar. Det bästa är att nu sitter jag och väntar på att T ska spela den för mig. Längtar får man inte höra bandet live så får man ta det näst bästa. Jag vet ju hur duktig T är så det låter säkert alldeles perfekt.

Hur kommer slutet av onsdagen att se ut då?
jag vet faktiskt inte riktigt hur den kommer att se ut. Är ganska trött ikväll pga för lite sömn och fotograferingen som tar slut på en ganska fort. Så funderar lite på att slänga mig i soffan och titta på någon film som man inte har sett på länge. Alltså en väldigt lugn och avkopplande kväll med andra ord än så länge iaf. Man vet ju aldrig kan ändras fort.

Förresten så har jag gett T en väldigt svår uppgift här i livet. Han ska lära mig äta med pinnar för det var inte det enklaste. Så vi hoppas T klarar av den stora uppgiften. Här kommer några bilder från när jag försöker äta Kina mat.

Så här bra gick det. Ser väldigt konsentrerad ut haha

Efteråt blir man lite vild....

Sen efter några timmar blev jag väldigt trött av allt bus såå vilade lite på soffan...


Hittar ingen motivation

Efter många försök med att fokusera på Religions boken har jag nu gett upp. Nu stänger jag igen boken och försöker hitta på något helt annat. Jag har inte haft tankar på studierna idag utan de har varit någon helt annanstans men, har ändå suttit framför böckern. Fast efter ett par timmar gav jag upp det. Ganska onödigt att sitta och försöka få in något när man inte har tankarna på religion. Så får sitta med det lite mer imorn i stället. Förhoppningsvis kan jag konsentrera mig mer på studierna då utan att ha något annat i huvudet.

Nu ska jag iaf hitta på något med Simon vet dock inte vad men, något blir det säkert. Ikväll blir det nog en mysig kväll frmaför tvn igen. Vet inte om T kommer fast kan ju hoppas på det. Vi har alltid något roligt för oss. Han är verkligen så underbar nu fattar jag äntligen varför jag saknade honom så mycket när jag var nere i Tyskland.

Nej nu ska jag var lite mer effektiv

Mys kväll med T

Det blev ingen fotografering med Simon igår utan förhoppningsvis blir det idag. Gårdagen var väldigt bra och trevlig. Jag fixck städat hela lgh och sen blev jag lite distraherad av tvn och datorn när jag skulle plugga så satte mig på fiket istället. Fick lite mer gjort där. Bara lite. På kvällen hade jag en underbart mysig kväll med Tobbe. Med dippa och grönsaker satt vi och tittade på The Guru. Haha riktigt rolig. Efter The Guru var det någon dokumentär på 4;an och jag kan bara säga AJ!! eller hur Tobbe.

Idag blir det nog en lugn dag ska snart in i duschen sen ska jag sätta mig och plugga lite. Annars blir den nog en avslappnad dag. Antagligen med T. Jag hopas det iaf. Alltid lika trevligt att umgås med honom kan jag aldrig få för mycket av. Måste även göra vid akvariumet och sätta upp lite ramar.
Hur ser er dag ut?
Nu måste jag iaf på börja min dag så jag kan mys framför tvn senare idag.

Pussen

Fullt upp

Upp med tuppen var jag idag. Skulle ut och gå direkt men, ångra mig när jag tittade ut genom fönstret.
Nu på förmiddagen har jag haft lite att göra ocg det fortsätter fram till ikväll.
Just nu håller jag på att städa bort julen vilket ska bli skönt. Här har varit riktigt rörigt inne och jag har inte haft orken till att städa så nog heller men, nu får jag bruka allvar med det. Jag måste även hinna med att plugga idag. Fick en liten läxa i religion igår plus att jag måste uppdatera minnet omkring religion A. Har glömt bort en hel del upptäckte jag igår. Så måste börja föra lite flera anteckningar tror jag.
Idag ska jag även hinna med att bli fotograferad av Simon, sätta upp lite ramar och rengör akvariumet men, ikväll när jag sätter mig ner så kan jag titta på tvn med gott samvete.
Nej nu ska jag fortsätta här men, vi hörs lite senare idag.

puss

Nya ord

Mitt nya ord denna veckan är - Det får vi styra upp!
haha det är väldigt bra ord för jag ska nu styra upp allt.
Nu ska jag styra upp morgondagens planer iaf.

De Bästa...


Ett kort uppehåll

Nu är jag äntligen hemma igen men, det är bara en snabb runda ska snart iväg igen och träffa söta Jessika. Åhh vad det ska bli roligt. Vi har såå mycket to catch up.
Slutade skolan 15 idag och det var väll oki är väligt trött. 2 Tunga ämna på rad är ganska tufft. Efter skolan väntade fika med Matilda det var väldigt trevligt precis som alltid. Nu sitter jag här framför datorn och funderar på om jag skulle diska och slänga sopor innan jag ska iväg och träffa Söta. Jag borde verkligen diska men, är så trött så orkar inte. Fast jag får väll ta mitt förnuft till fånga och diska.
Jag kommer inte lägga upp några bilder nu utan gör det när jag kommit hem. vi hörs senare pussen

Första skoldagen

God morgon!

Hoppas ni har sovit lika gott som jag har gjort. Har dock frusit lite men, så är det ibland. Det var inte alls kul när klockan ringde imorse och jag var tvungen att gå upp men, är ju lite lat så snooza en halvtimme. Nu sitter jag här och äter lite frukost innan det är dax att köra till skolan. Är lite besviken på mig själv nu för jag hade verkligen ingen ork till att gå ut och gå imorse. Var riktigt trött och frusen det ända jag ville vara att stanna kvar under mitt eller kanske ska säga mina varma täcken.
Så vad står på schemat idag:

10:25 - 15:00 är det skolan som gäller.
                         Det är första dagen i dag eller iaf med lektioner. Först ut är Religion B och sist ut är Etik och livsfrågor. 
                         Jag hoppas verkligen att den sista lektion är hyfsat rolig annars kommer det bli en seg dag i skolan.

                         Jag hoppas även jag hinner med en lång promenad idag. Hade varit så skönt har inte gått en promenad på
                         länge nu. Så jag måste verkligen skärpa mig.

                        Sen tycker jag att även här på landet ska man sitta på ett mysigt fik och plugga lite. Så det ska jag göra.
                      
 Så idag blir det ett fullt schema men, ska även lista ut hur jag vill att min blogg ska se ut. Är så trött på den och vill gärna se den i ny design. Tips är välkommet.
Hoppas ni får en bra dag. Så hörs vi under dagen.

kramar
     

En söndag med Tobbe

Det var en gång en kille... Tobbe var hans namn.
Tobbe ville ha lite äventyr och bestämde sig för att den 11 januari åka till Åstorp

broom broom... låter bilen.

Sen kom Tobbe på att ha vill ha flera fotografier på sig själv...

Klick klick... (kameran går varm).

Givetvis så ville Tobbe ha med sin andra hälft nämligen...

weeeeow...

För det perfekta kortet så måste man ha...



 och när man ska få den rätt brukar Tobbe göra så här.

Tobbe känner sig som en Idol - deltagare till slut...

  Tobbe undrar var han fans har blivit av...
                                                     Så efter x antal timmars väntan äter han lite mat.

Detta tycker Tobbe är riktigt smaskigt...

Fortsättning följer














Bilder från 10/1

Uppdatering från gårdagen med bilder ...



Jag skojar inte den var så här...



Självklart måste man uppdatera bloggen



Skrållan väntar och väntar...



Mums mat



Sen var det tårta... tackar



Avslutade den perfekta kvällen tillsammans...








Då var man ett år äldre..

Gårdagen var helt underbar. Fick mycket presenter och jag är så tacksam för allt. Alla sms, samtal och presenter. Jag är väldigt nöjd över hur går dagen blev. Mamma hade lagat god mat och hennes kompis hade bakat tårta till mig. Det var väldigt väldigt snällt och gott. Jag och min "moster" satt och pimpla vin hela kvällen 3 flaskor på 2. Haha det var trevligt iaf och som sagt så tackar jag för allt.
Fick även chansen och träffa min allra bäste vän. Jag är så glad att jag har han. Vi har alltid så otroligt kul tillsammans. Det blev en öl eller för min del blev det faktiskt en cider på pizzerian lite senare på kvällen. Efter blev det lite skitsnack hemma hos mig. Haha tror vi satt och pratade till 2 sen somna jag snällt på soffan helt utslagen. Så ja min rygg mår inte allt för bra idag men, vad gör det. Jag är ju ung än.
Bilder från gårdagen kommer att läggas upp under dagen. Glömde sladden till kameran hemma hos mamma och pappa.
Jag tackar ännu en gång för allt och för att ni gjorde min dag så underbar som den var :-)

Hurra hurra för trion idag

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Lindas födelsedag Hurra hura hurra.
Oj vilken morgon och förmiddag jag har haft. Blev bjuden på en väldigt lyxig frukost med presenter. Den sen förmiddagen tog jag lite tid för mig själv med en ansiktsmask och ett varmt skumbad.
Nu är jag färdig klädd och väntar till klockan ska slå 16 då jag ska gå hemåt och fira födelsedagen med familjen och släkten. Ikväll händer nog inte så mycket. SKulle bli lite fest men, blir lite stressigt så får bli en annan lördag här nere i skåne. Nästa helt åker jag kanske upp till Göteborg och firar min eller vår födelsedag med min kompis ( x twins). Idag är det trions dag.
Grattis till oss - Mig, Marlene och Tove.

Bilder från denna dagen kommer att läggas upp antingen ikväll eller imorn. Puss

1986

Året var 1986...

3 januari - Kungsörnens Kvarn i Stockholm brinner ner under ett helt dygn.
9 januari - AIDS- smittad svensk sprutnarkoman döms till tvångsvård för att förhindra smittspridning.
10 januari - 22:12 födds en flicka på Ängelholms BB.
28 januari - Den amerikanska rymdfärjan Challenger exploderar strax efter uppskjutning och hela besättningen omkommer.

22 februari - Den första svenska satelliten, Viking, sänds upp.
28 februari - Sveriges statsminister Olof Palme skjuts ner av en okänd gärningsman 23:21

1 mars - Sveriges statsminister Olof Palme dödförklaras 00.06.
12 mars - Ingvar Carlsson utses till Sveriges nya Statsminister

26 april - En kärnkraftsolycka inträffar i Tjernobyl i sovjetiska Ukraina

14 maj - Björn Ulvaeus och Benny Andersson musikal Chess har världspremiär i London.
 27 maj - Kung Carl XVI Gustaf inviger Stenshuvuds nationalpark, som blir Sveriges 20 sådan

1 juni - Världens längsta smörgåsbord dukas upp i Stockholm
 20 juni - 21- årige Ronny Landin misshandlas till döds av skinnskallar sedan han gått emellan ett bråk med invandrare.

15 november - En person vinner nästan 8 miljoner kronor på V65, vilket är den största spelvinsten dittills i Sverige.

24 december - Firade jag min första jul.

Lite stolt

När jag nu sitter i min lilla soffa och kopplar av och tänker på dagen som har gått kan jag säga att jag är lite smått stolt över mig själv. Trots mitt sötsug idag har jag inte tagit en ända sötsak. Annars brukar det bli så på jobbet att man hela tiden går runt och små äter men, inte ikväll. Hade tagit med mig 2 morötter till jobbet och en egen matlåda. Smakade dock lite av lasangen som serverades till kvällsmat men, det var inte så mycket. Jag har bara druckit vatten och ingen saft som jag brukar göra när jag jobbar kväll. På jobbet finns det så många frestelser om man är ett kak monster som jag är. Ikväll kunde jag iaf hålla mig borta från frestelsen. Vilket jag är lite stolt över. En bra början.
Hade även min steg räknare på mig på jobbet och till min stor förvåning så hade jag gått färre steg än vad jag väntade mig göra på jobbet. Idag har jag bara gått 5500 steg. Tyckte det var väldigt lite som att jag startade steg räknaren redan vid 10 imorse. Har sagt att så många steg jag hade gått idag skulle jag minst gå imorn med så imorn ska jag gå 5500 steg. Se hur jag ska lyckas med det som att jag inte alls hinner gå en promenad imorn.

Nej nu ska jag göra mig en kopp thé och sätt igång en bra film som jag ska se innan jag ska krypa ner eller kanske jag ska säga upp? Hmm... vad säger man? Jag har ju en loftsäng så innan jag kryper ner under täcket måste jag klättra upp först. Oj vilka tankar det blev nu helt plötsligt. Vad tycker ni man ska säga ner eller upp?
Sov gott och glöm inte vad som händer imorn.

Natti kramen

Long time no see

Det är alltid trevligt att prata med gamla vänner och så även igår. Ett långt och roligt samtal med Emili var inte helt fel. Vi hade mycket att prata om och pratade över 1 timme. Vi pratade om allt. Vad vi har gjort sen vi senast sågs och vad vi gör nu.
Det var verkligen kul att prata med henne. Vi har ju ändå bott tillsammans och varit med om en hel del. Vi blev lite som syskon. Ni vet lite syskon kärlek mycket bus och ibland var det lite bråk precis som ett syskon bråk. Haha ja det var kul. Saknar den tiden ibland när vi bodde ihop och hittade på det ena buset efter det andra. Vi festade en hel del och stackars Nicke som orkade stå ut med oss. För det kan knappast ha varit lätt. Pluggandet på dagar och nätter varierat med en hel del långa och sjuka upptåg i Halmstads nattliv. Nu när man blickar tillbaka förstår jag verkligen inte hur vi orkade eller hann med det. Vi läste både en hel del kurser på Komvux och hade en hel del hemarbeten. Fast flitiga som vi var klarade vi av det fast det innebar väldigt långa nätter framför skolböcker och datorer. Ibland kunde vi till och med sitta mitt emot varandra utan att prata utan vi pratade istället via msn. Haha ja vi är för roliga. Ska bli så roligt att träffa henne den 4 februari fast det inte är under roliga omständigheter men, förhoppningsvis kan vi kanske ta en fika efteråt och bara snacka massa skit.
Kanske blir det på vår favorit salladsbar mums. Det ska faktiskt bli väldigt kul att träffa henne och det är ännu roligare att vi har kontakt igen.

Idag blir det jobb 13:30-21:30. Jag måste ta alla tider jag kan få som att det inte finns så mycket jobb nu. Lite trist att man kanske inte får så många dagara denna månaden så jag hoppas iaf att jag får lite pengar i februari så jag kan betala alla min räkningar.
Jag köpte en steg räknare igår så idag ska det bli intressant att se hur många steg jag tar på jobbet. Lika många steg jag tar på jobbet ska jag gå varje dag till att börja med iaf. Har även varit flitig och gjort mat till ikväll. Ska inte gå runt och små äta hela tiden. Nu får det vara slut med sånt. Fast än så länge har jag varit duktig.
Blev tyvärr ingen promenad imorse men, jag gjorde mina situps och ryggreseningar. Så får springa lite extra på jobbet idag. Ska iaf vara flitig och cykla till jobbet. Bilen har jag ställt hemma hos mamma och pappa.

Nu ska jag diska och byta om innan jag cyklar till jobbet. Hoppas ni får en bra dag.

Efterlängtat samtal

Inlede morgonen med att ta en promenad på 45 minuter ute i snön. Riktigt härligt faktiskt saknade dock solen. Lite trist att inte man ser den idag. Tack vare snön så blir det lite ljusare ute ändå. Efter det blev det 100 situps sen ett varmt och långt bad. Nu sitter jag framför datorn och ska snart fixa med lite frukost. En stor kopp thé och 2 knäckemackor blir en alldeles lagom frukost. Blir en lite sen frukost men, det får nog gå ändå.

Idag finns det lite planerat. Ska följa med mamma in till Helsingborg en liten sväng sen ska vi handla lite mat till på lördag. Jag tänkte vara riktigt duktig idag och gå hem till mamma och pappa så de slipper hämta mig eller de kör ju ändå förbi min lägenhet men, jag kan få lite extra motion. Sen är det så mysigt att vara ut och gå i snön. Så med Ipoden i fickan och hörlurar i öronen kan jag gå där och filosofer lite medans jag försiktigt vandrar hem och hoppas på att man inte halkar.



Igår kväll fick jag ett väldigt oväntat samtal. Vi pratade säkert i 1 timme om allt. Tror inte vi sa något viktigt överhuvudtaget heller men, det gör absolut inget. Som jag har saknat att få prata med honom. Han är verkligen en härlig kille. Ska bli så roligt att få träffa honom igen. Jag hoppas verkligen att det blir snart och att det inte går flera veckor innan jag får snacka lite skit med honom igen.


Nu måste jag börja göra mig i ordning så jag inte blir sen. Viktigt att passa tider. Vill inte att de ska behöva komma och hämta mig vill gärna gå hem till dem idag. Hur ser er dag ut?

bruka allvar...

Nu när helgerna är över och jag mår så mycket bättre är det dax att få igång min träning och viktminskining. Måste erkänna att jag har varit väldigt väldigt lat den senaste tiden så nu är det på tiden att bruka allvar.

  • Ändra min kost
  • Ta flera långa promenader
  • Köpa en steg räknare och gå x antal steg om dagen
  • Börja använda min pilates boll oftare
  • Självklart dra ner på allt snacks igen
Tror det viktigaste jag ska göra är att tro på mig själv. Vill jag så kan jag. Jag får börja bruka allvar nu alltså. Ingen flera undanflykter. Innan var jag duktig och åt bara snacks 1 gång i veckan men, sen hände något och det blev allt oftare. Så idag när jag ställde mig på vågen så mådde jag riktigt dåligt. Fast deras våg måste vara sönder för det verkar väldigt konstigt. I vilket fall som helst så har jag varit flitig idag. Har varit och åkt skridskor med Mathilda och varit ute och gått en runda. Nu har jag precis ätit en tallrik med couscous och kokta grönsaker mums - inget onödigt fett.
Imorn får det med bli något sånt kanske inte med couscous måste variera lite så kanske vilt ris. Jag har fastnat riktigt mycket för kokta grönsaker vet inte varför men, jag tycker det är såå gott.



Nu ska jag diska innan jag ska sätta mig i soffan med en varm kopp thé och bara koppla av. Har tänt ljus i hela lägenheten. Riktigt riktigt mysigt. Ni får ha en underbar kväll.
Kramen

Hej mitt vinterland

Fick en stor chock imorse när jag rullade upp min rullgardin - SNÖ!!  Jag har alltid gillat snö. Så när det blir vitt på marken här nere i Skåne under vinter halvåret är jag överlycklig. För det är inte ofta det händer. Kanske jag borde bo uppe i Norrland under denna tid? Det känns så mycket varmare ute när det ligger ett vitt täcke över den kalla och frusna marken. Väldigt mysigt. Ska se om jag hinner med en mysig promenad eller kanske en liten sväng med skridskorna. Självklart ska man ha med sig varmchoklad och några smörgåsar ut i vinter vädret. Tycker det är så mysigt att ta med sig en liten picknick när man är ut och åker skridskor eller på en lång promenad. Vad som än händer idag så ska jag ut och mysa i snön lite är det tänkt.

Imorse var det informations möte på skolan. Morgonen började kanske inte så bra som att alla vägar inte var plogade och det var riktigt halt och innan jag satte mig i bilen för att köra så fick jag skrapa bort all is på rutorn och det tog ett tag.
Skolan var väll inget märkvärdigt. Fick lite information och en rundvandring på skolan. Har inte fått träffa min lärare ännu men, har hört att hon är bra. Så på måndag börjar mina lektioner. Idag måste jag fixa med CSN och skicka in dem papprena.

Nu ska jag hem till Sanna och äta mat. Mums. ha det bra pussen

Tiden går för fort


Igår fyllde "min lilla" Mathilda 7 år. Vad tiden går fort. Det känns som det var igår jag såg henne första gången och hon bara var 4 år. Hon gick runt med sin napp och var så söt och blyg. Nu funkar inte prinsess klänningar och dockor utan nu ska det vara jeans och häftiga kläder. Nu är min lilla prinsessa 7 år och igår firade vi det med tårta och presenter. Jag älskar verkligen att skämma bort "mina" 3 som trollungar så jag hade köpt ett fint silver armband till Mathilda och ljus till tårtan. Ljusen fick hon enbart därför att hon varje år har blivit så ledsen för att hon inte har fått ha ljus i tårtan så jag var så snäll och gav henne det. Så igår var det inga sura miner över det iaf.



Idag har det varit väldigt kallt och jag har i stort sett frusit hela dagen. Hade lovat Ida och Mathilda att köra ut dem till kompisar som att Sanna hade bilen. De skulle vara där ute vid 11- tiden och åka skridskor. Var bara tungen att titta lite på dem innan jag åkte hem och de avr så duktiga. Fast när jag kom hem var jag som en isbit. Hur mycket jag än tog på mig och kröp under frös jag lika mycket. När jag sen skulle hämta dem igen var jag som tog på mig 4 tröjor de tjockaste vantarna jag hittade samt halsduk och mössa men, ändå frös jag. Det var en riktigt kall vind och jag stod som en snögubbe fast utan snön.
Efter min kalla halvtimme på en is åkte jag hem och snackade skit med Sanna. Haha vi har alltid så mycket att snacka om. Väldigt skoj. Blev glad när hon sa att det märks att jag mår bättre. Vilket känns roligt att höra för det är ju sanningen fast jag jag har mina upp och ner gångar.
Sen blev jag bjuden på mat av pappa. Mums.
Nu sitter jag i min lilla soffa och kollar på drömkåken och undra var mina papper till skolan har tagit vägen. Borde kanske leta upp dem snart som att skolan börjar imorn. Fast det är ju bara inskolning allvaret börjar på måndag.
Ska bli riktigt kul att få sätta sig framför skolböckerna igen. Skriva lite uppsatser och klaga på hur dum man är som sparar allt till den sista kvällen innan inlämning.

nej nu ska jag kolla på filmen och sen ska jag ringa till en kompis och snacka lite skit innan sängen skriker på mig.
ha det bra







Många planer 2009

Oj vad ovant det var att skriva 2009 istället för 2008. Vet inte hur många gånger jag har skrivit fel detta året. Oki det har bara gått 4 dagar på det nya året men, ändå.


Fick kanske inte den bästa början på detta året men, det fick jag inte 2008 heller och det året var bra ändå. Jag går in i 2009 med några planer och några önskningar så jag hoppas verkligen att mina planer och önskningar uppfylls. Om inte får jag inte hänga läpp för det utan hitta något nytt att se fram emot. Om jag ska vara ärlig så hoppas jag på ytterligare en längre resa detta året. Kanske inte blir på 3 månader eller längre men, 3 veckor är ju inte helt fel heller.
Blev riktigt nyfiken på att åka till Dubai så får se lite vart det blir av detta året. En resa blir det iaf. Fast i väntan på min eller mina reosr står inte mina dagar helt stilla utan de har redan börjat.
Nu på onsdag väntar "inskolning" för mig fast inte förrän på måndag börjar jag mina första 2 lektioner, De andra 2 börjar inte förrän i februari någon gång så blir först och främst bara skoldag på måndagar. Vilket innebär att jag kan jobba resten utav veckan. Med jobb innebär pengar och desto mer jag jobbar desto mer pengar. Och pengar behöver jag nu till allt det jag har planerat och önskar göra detta året. Så jag har en hel del att se fram emot detta året.
Fast denna helgen jobbar jag. Igår jobbade jag från 7:30-15:30 eller skulle jobbat men, jag hade glömt bort tiden så trodde jag jobbade kvällen men, var på jobbet klockan 8.
Idag har jag delad tur. Vilket innebär att jag jobbar 7-13 sen 16:30-21:30. Det är första gången jag har en delad tur och jag känner mig redan väldigt seg så får se hur det slutar ikväll när jag kommer hem. Grannen skulle kanske komma upp och fixa med ett nytt virus program till mig. Har inte haft det på 3 dagar så har faktiskt inte varit ute på nätet så ofta sen dess är inne en snabb rund typ för att kolla mailen sen går jag ut igen.
Jag får se lite vad jag orkar ikväll ska jobba imorn med 7-14 sen ska jag hem och gör mig fin för att gå på Thildas kalas. Så nästa vecka blir det en del i kalendern. Jag hoppas även på att få jobba lite mer i veckan och få lite flera timmar än dem jag har haft innan.

Nej nu får det vara nog med mig för idag. Ska vila lite innan jag ska tillbaka till jobbet.

RSS 2.0