Mys måndag

Jag har en riktigt mysig måndag kväll. Har varit på ett mysigt ljus party hos mammas vännina. Handlade en ljuslykta, tomtar, svampar och någon form av konstgjord snö. Det bjöds på fika och mycket skratt.

Det var riktigt skönt att få komma hem till en ny städad lägenhet. Hann precis hem till Ullared och nu kollar jag på CSI. Har tänt lite värmeljus, kröpit ner under min filt och har ätit en lussekatt och druckit lite julmust.
Tänkte fortsätta min mysig måndag kväll nu.
Ni får sova så gott och drömma söta drömmar.


Nu har jag mumsat i mig årets första lussekatt.
Till det dricker man självklart julmust.

Sömn, fotboll & mer sömn

Min helg har bestått av sömn, fotboll och ännu mer sömn.

Det gick tyvärr inte så bra för LIF på KM men vi tar igen det nästa år. Själv var man riktigt trött och har sovit riktigt mycket denna helgen. Känner mig fortfarande helt slut.


Derby mellan Ljungbyhed och Färingtofta.

Första Advent

Igår började nerräkningen till julafton och imorn går vi in i december. Börjar sakta få lite julkänsla men det dröjer nog innan den blir så där riktigt stark och längtansfull. Tror inte jag ser fram emot julen lika mycket som jag brukar göra. Som jag har skrivit innan så blir inte denna julen som den brukar vara och det förstör min längtan.

Jag ska iaf baka lussekatter, bullar och massa andra kakor. Självklart ska jag göra massa julgodis med. Vet inte riktigt om jag orkar göra pepparkakor men annars får jag köpa det och till det ska det självklart vara Brieost. Mums.


Har fått lite jul stämning i mitt fönster.
Tyckte själv att det blev ganska så mysigt.

Tjejdag med Ida

Har spenderat dagen med söta Ida. Först var vi inne i Helsingborg ett ärende sen åkte vi ut till Väla för att kolla in det senaste modet som Ida glatt säget. Det blev en liten fika, kolla i en del butiker, McDonalds och mycket skratt.

Ida är en riktigt härlig tjej som just nu är i den åldern då utseende och kläder har stor betydelse. Jag har lovat henne en riktig tjej kväll - Hårinpackning, ansiktsmask, måla naglarna, en riktigt bra tjej kväll och självklart lite gott att tugga på.

Ida ser upp till mig precis som jag ser upp till min syster. Jag hoppas verkligen att jag är en bra förebild för Ida och att hon kan komma till mig så fort det är något.

Nu ikväll har jag varit med och förberet inför Kommunmästerskapet i fotboll. Sen fick börja plocka undan så smått i lägenheten innan jag kunde sätta mig ner och fixa med prislistan.

Nu ska jag krypa ner under täcket och förhoppningsvis somnar jag väldigt snart.
Sov gott och dröm sött :)



Strålande jul

Tog ett avbrott i min städning och mötte upp Susse Tuss för en sen eftermiddags fika. Det blev en god kladdkaka, en smarrig pepparkaka och självklart lite skvaller.

Tror jag får planera in en dag i kalendern för lite julbak och julgodis.

 

Jag kan inte riktigt fatta att det snart är första advent och att det snart är julafton. Detta året kan jag inte alls hitta min julkänsla. Hur mysig jag än tycker julen är så känns den så långt borta detta året. Min syster och svåger åker till Sydafrika, mamma jobbar kvällen och vad min bror ska göra har jag ingen som helst aning om.

Det får bli en mysig jul tillsammans med pappa och farbror Ture lite spel och prat fram till det att mamma kommer hem från jobbet.

Årets första pepparkaka. Visst är den söt?


Uppdatering träning och hälsa

Träning: Grått och trist väder gör att motivationen till ta på sig träningskläder försvinner. Jag sitter hellre hemma under en gosig filt och tittar på tv. De dagar då det inte finns ett moln på himlen (som idag) då jobbar jag annars hade jag gärna gått ut på en lång promenad. Jag får hoppas på att vädret är lika härligt imorn då jag är ledig och kan ta en lång promenad i solen.
På torsdag ska jag gå ner till gymet och köpa mig ett träningskort. För dra mig i kragen och tvinga mig dit. Jag hoppas verkligen jag får tillbaka motivationen till att träna igen. Som sagt det är inte så lätt att få någon motivation när vädret är trist.

Hälsa: Min hälsa just nu är inte den bästa. Jag har ingen aptit till att äta och äter bara väldigt små portioner. Med andra ord mår jag inte så bra men jag vet vad det beror på och det känns skönt att jag äntligen har tagit tag i det ordentligt igen. Jag är så otroligt glad att jag har så många runt omkring mig som stötar mig och finns där för mig. Hade nog aldrig orkat gå igenom detta utan dem.




Blev inte som planerat

Denna dagen är ett bevis på att man aldirg vet vad dagen har att erbjuda. Det var meningen att jag skulle städa och dona här hemma men så blev inte fallet.
Min dag blev istället så här:
Efter ett telefon samtal från jobbet fick jag snabbt hopp in och jobb till 21:30. Hemma lämnade jag världens röra som att jag har påbörjat städning. Efter en dag på jobbet eller eftermiddag kväll kommer jag hem och mötts av denna städröran. Det är ju inte direkt så att man vill börja plocka undan och städa direkt när man kommer hem från jobb.

Inte bara det att jag kommer in i en rörig lägenhet utan under mitt vanliga kvälls samtal med Pilly Dilly så dör min mobil. Den gick inte att ladda eller starta på säkert 40 minuter. Nu har jag äntligen fått igång den och den laddas men jag kan inte ta emot samtal och det verkar inte ens som jag ringa några heller.
Så nu mina kära vänner vet ni det. Min mobil mår inte så bra just nu!

Känner att det börjar bli dax att krypa ner under täcket. Jag hoppas verkligen att jag inte får för mig att gå i sömne eller överhuvudtaget gå ur sängen under nattens gång för då kommer jag säkerligen bryta ett ben eller två.

ta tag i dagen

Jag har inte riktigt tagit mig an denna tisdag. Sitter fortfarnade i soffan, osminkad och ser ut som en troll i håret. Igår var det väldigt grått och trist men idag kan jag skymta den blåa himlen och få solstrålar som skiner igenom.
Jag hade gärna tagit en promenad nere i Skäralid idag men får nog vänta med det. Kanske det blir en runda där imorn.

Jag ska ägna denna tisdag åt att städa och fixa lite här hemma. I min egen takt. Vilket kommer att ta hela dagen.
Man skulle kanske fixa rufset i håret och slänga på lite smink så man ser lite piggare ut idag.

Nyårs klänning?

Börjar känna mig jäktad över att hitta en snygg klänning till nyår. Eller om jag ska vara ärlig så började jag tänka på outfiten till nyår för ett tag sen men det är först nu som jag verkligen har börjat leta.

Denna klänning från Rut m.fl hittade jag på Nelly för några dagar sedan.
Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska klicka hem den eller ej.
Vad tycker ni?

Parma Dress SEK 499, Rut m.fl. - NELLY.COM


En klocka på önskelistan

Jag vill så gärna ha denna klockan - Rose Dandy från Triwa. Snälla tomten.

Rose Dandy SEK 895, Triwa - NELLY.COM


A nice evening with the girls

Jag har blivit riktigt dålig på att ta bilder och lägga upp på bloggen. Ska försöka ändra på det. Antingen så glömmer jag kameran hemma eller så glömmer jag att ta upp den.

Igår drog Anna, Susse och lilla Anton med mig till Jannis. Där vi satte och snackade ett par timmar och Anton sprang runt och busade. Haha den lilla busungen. Efter det gick vi hem till Susse. Anna och Susse drack vin medans jag höll mig till cola. Vågade inte dricka något igår. Anton fick också vara med en liten stund innan det var dax för sängen för han. Så jag och Anton satt och myste i soffan och kollade på tatueringar.
Efter att en trött liten gosse hade somnat satt vi och diskuterade allt mellan himmel och jord. En del minnen och annat skvaller.

Tyvärr var en utav flickorna och slarvade på stan. Hon var saknad men nästa gång får även hon hänga med. Hon ringde dock aldrig på natten och frågade efter sin Halsduk. Detta har då blivit en standar i våra samtals ämne. Vi får inte glömma älgarna som just nu är en riktigt het diskussion.

Idag har jag och Susse blivit hembjudna på middag hos mina föräldrar. Det blir fläskfilé med pesto och till det potatis och min favorit sås - Paprika sås. Det kommer bli en riktigt höst färgad middag.



Spelkväll den 7 november. Jag, Anna och Pilly spelar Twister.
Här ser det dock ut som vi alla 3 sitter och kissar men
så var inte fallet.

Alphaville - Forever Young


Bon Jovi

Jag hade gjort mycket för att se dem Live. Trist att jag missade dem nere i Düsseldorf. Vi var iaf på samma flyplats vid samma tid men såg han inte för det.

 

 


Vuxen program



Bild hämtad från Tv4.

Denna veckan har jag följt Efter Tio med Malou von Sivers så gott jag har kunnat. Har verkligen börjat gilla Efter tio, Nyhets morgon och Förkväll. Sitter och lyssnar på det slaviskt och finner vissa ämnen mer intressant än andra. För några år sedan gillade jag inte alls såna här program men nu kan jag inte sluta titta på dem. Jag tyckte det var så trist att de hela tiden satt och pratade om olika ämnen som inte alls var intressanta.
Tiderna förändras och nu fastnar jag lätt för de olika ämnena som diskuteras.
Börjar jag bli vuxen som nu börjat följa sådan program slaviskt eller?

Fredagen den 13 november

Idag ska jag träffa en underbar vän. En vän som jag är evigt tacksam för att ha. Hon står alltid vid min sida trots att jag inte alltid är den perfekta vännen som jag önskar jag kunde vara. Jag är så glad att jag får ha henne som vän.
Ska även få träffa en underbar kille idag. Har inte träffat han på så länge nu och det ska bli riktigt kul att träffa honom. Det kommer bli en massa kramar hoppas jag på.

Förutom det har jag inte så mycket andra planer idag. Ska bara ta denna fredagen den 13 som den kommer. Alltid lika spännande att se vad dagarna har att erbjuda. Kanske gör något gott att äta coh hyra en film till ikväll? Ja som sagt jag får se vad dagen och kvällen har att erbjuda.

Torr Hy

Nu på vinter halvåret har min hy en förmåga att bli torr. Detta beror på vårt kall och torr klimat samt att vi växlar mellan utomhus- och inomhus klimat. Detta gör att huden lättare torka ut. Därför smörjer jag in mig med en fetare lotion under vinter halvåret. En utav mina favoriter under vinter halvåret är Body Butter från The Body Shop.

Jag väljer alltid den feta Body Buttern då jag tycker den är perfekt till min hy. Inte bara det att man får en len hy utan de luktar även gott.

 

Body Butter från The body Shop kostar 165 kr för 200 ml.

Mardrömmar och en ajajande arm

Vilken lång natt det blev. Blev inte alls mycket sömn pga värken i armen. Kom på att jag sover alltid på den armen som jag fick vaccinet i. Så fick ligga riktigt konstigt i natt. Huller om Buller så att säga. Undra om värken i armen var den bidragande faktorn till att jag har haft obehagliga mardrömmar när jag väll fick lite sömn. Ett tag vågade jag inte ens somna om.
Har känt mig som en zombie hela dagen på jobbet. Armen har gjort ont samtidigt som jag har varit nära på att svimma x antal gånger. Nu har gör det inte ligga ont men det beror säkert på de smärtstillande som jag tog innan.

Annars idag ska jag ge mig på att städa. Ikväll kommer min syster ner till skåne. Har inte träffat henne sen i somras och jag kan heller inte påstå att jag har pratat i telefon med henne heller. Så det ska bli riktigt roligt att träffa henne innan hon och min svåger beger sig ut på äventyr i Syd Afrika. Det kommer att kännas väldigt tomt i jul men jag hoppas de skickar ett litet kort till mig och att de får en trevlig vistelse där.

Nej jag borde kanske ta tag i städningen man vet aldrig om syster får för sig att komma på besök under helgen. Lägenheten ser ut som rena kriget och inte alls roligt om det kommer besök just nu.

Aj aj min arm

Nu har jag äntligen fått tagit den. Denna sviniga sprutan som ska ge mig skydd från svin influensan. Det tar dock 14 dar innan man är helt skyddad.
Nu efter sprutan har jag super ont i armen. Kan inte lyfta den, sträcka ut den eller lyfta något. Jag hoppas verkligen att det har släppt till imorn så jag inte är handikappad på jobbet. Hoppas även jag slipper att få feber under natten för det vill jag absolut inte ha igen.


Orklös

Har suttit nästan hela kvällen nu för att få skrivit det jag hade tänkt mig. Är så otroligt trött att det står mest still i huvudet. Så inlägget som jag först började skriva får vänta till imorn. Kändes inte alls bra att skriva ett inlägg där jag själv inte förstod vad jag snackade om.

Nu ska jag kalla på John Blund och hoppas att jag vaknar utvilad imorn så jag kan ta tag i bloggandet.

17 år med Henke

Oj vad mycket fotboll det har blivit för mig ikväll. Först Fotbolls galan och direkt efter det 17 år med Henrik Larsson.

17 år med Henke. Känns lite konstigt att han inte ska spela mer fotboll men samtidigt har han hunnit med en del genom åren.
Kommer ihåg när det var innebandy turneing i idrottshallen i Ljungbyhed. Som att pappa hade en sportbutik hängde jag med honom i idrottshallen. Där fick jag syn på en kille med långt hår och rastaflättor. Då en helt okänd kille från Helsingborg. Den dagen kunde inte jag tro att han skulle bli en känd fotbollsspelare. För mig var han bara den killen med det långa håret och flättor.
Idag är killen med rastaflättor något helt annat. Han är verkligen inte okänd och alla vet vem Henrik "Henke" Larsson är. Jag avundas dem som har suttit på en arena och fått se han spela. Själv får jag hålla mig till att jag har sett han spela innebandy och fått se han spela på tv.

Som Henke själv säger: "Jag har fått uppleva allt det som jag drömde om som barn"





För några år sedan kunde jag inte ens se det roliga med fotboll. Varför ska så många springa efter en boll när de kan ha varsin? Nu kan jag säga det är ganska kul att titta på fotboll. Har dock upptäckt att jag är likadan som min far och bror. Går det dåligt så vill jag helst bara stänga av tvn eller gå ifrån en match. Vet inte riktigt hur jag har kunnat ärva detta från dem men antagligen är även jag en tävlings människa. Hata att förlora har jag alltid gjort så det var ju ingen nyhet för någon.


I love you, Ich Liebe dich Zlatan ibrahimovic

"Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen för sina insatser
i såväl landslaget som klubblagen Inter och Barcelona.
2009 var året när Sverige fick en skyttekung i Serie A
för första gången sedan Gunnar Nordahl.

Zlatan är en ledare, som med teknisk och taktisk

intelligens representerar svensk fotboll i världens bästa lag.”


 

Denna mannen är otrolig. Fram till 2008 hade ingen vunnit mer än 2 guldbollar och då vinner har sin tredje i år 2009 ställer Zlatan sin fjärde guldboll på hyllan. 2009 var även det året då Sverige fick en skyttekung i Serie A för första gången sedan Gunnar Nordahl. Detta var samma år som Sverige fick en spelare i världens bästa lag - Barcelona.

 

Vad ska man egentligen säga om denna man mer än - I love you, Ich liebe dich Zlatan Ibrahimovic.

 


 

 



Sovande blogg

Mitt dåliga bloggande på senaste tiden beror inte på ren lathet eller att jag inte har haft något att skriva. För tror mig jag har haft mycket som jag har kunnat skriva här i bloggen. Det har hänt en del den senaste tiden som jag har valt att hålla för mig själv och inte skriva ner det här i bloggen.

Funderingarna kring att sluta blogg har funnits men varför ska jag ta bort något som jag gillar? Så jag kommer fortsätta blogga. Kommer kanske inte uppdatera min blogg just nu men lite senare i eftermiddag ska jag berätta lite vad jag har haft för mig den senaste veckan.

Nu ska jag iaf iväg och luncha med min mamma innan det är dax att bege sig till jobbet ett par timmar.


Love is in the air

Igår googla vi in på Mattiaz blogg. Ni vet han från programet "Ullared" på kanal5. Självklart fanns det några i vårt gäng som tvunget skulle kommentera ett inlägg. Så här blev det:

Postat av: Lasse Jöner

Hej snygging....
Du, du e den snyggaste "kille" jag sett.... your are nice:) I want dig i in the säng, You är the sexeiest in the Lund.....pusss in the ljumske...LArs Jööööneererre puss in your blonda håret

2009-11-08 @ 00:25:56

Björn vill...

3115526e282f76a58c81978fca8fdf5a.png

Kolla varifrån!

Björn vill kyssa tobbe ambulans bil


Vilka gömmer sig bakom...

I lördags kväll möttes jag av dess två skrämande tjejerna. Där var ett litet grönt monster med men, han försvann fortare än jag hann säga "Smile". Bus eller godis. Rädd som jag blev valde jag, Anna och Pilla att ge dem godis.

Lite senare plingar det på dörren igen och då mötts vi av 2 fjortisar. Då var det fjortis eller godis. Vi orkade itne med något fjortis bus så även de fick godis.


På besök...

I lördags var jag och hälsade på min farmor och farfar. Tände ett ljus och tänkte på tiden tillsammans med min farmor. Tyvärr har jag aldrig fått lära känna min farfar som att han gick bort redan när Rogge var liten. Jag har hört en hel del roliga historier om honom och hade gärna velat känna honom.
Min farmor och jag hade en speciell relation. Var väldigt mycket hos henne när hon levde. Hon gjorde alltid makaroner till mig som skulle koka 10 minuter för länge sen stå under locket i 15 minuter.



Älskade farmor och farfar. Jag saknar er.

RSS 2.0