Doften av vår

Äntligen börjar solen titta fram bakom alla molnen. Det ser ut att bli en fin och härlig vårdag som vi ska spendera utomhus. Det är så härligt nu när våren är på väg. Man ser flera bekanta ansikten ute och även djuren har hittat ut från sina kojor.
Andas in härlig och frisk luft samt att känna doften av vår. För visst är det så att alla våra 4 årstider har en speciell doft och varje doft är svår att beskriva men, härlig är den och man vet att våren är här.

Längtar att få ta min bok och ett glas rose och sätta mig på vår balkong en varm sommarkväll och bara få njuta. Innan jag kan göra det så ska balkongen "renoveras" och göras extra mysig - Precis som ett andra rum. Längtar att få planetara lite blommor i blomlåda och i krukor, lägga trall på golvet och sätta ut våra fina balkongmöbler samt kommer det annat smått som kommer göra vår balkong extra mysig.

Har kollat runt lite på nätet för att få lite inspiration till vår balkong men nu börjar de små liven ute i vagnen vakna till liv och vi ska ta en runda och ge ankorna mat.

Ha en trevlig vårdag :)


Glada minnen

När dagarna är grå som denna tisdag kan man alltid blicka tillbaka på den glada och varma stunderna man har haft. Minnet är uppvärmt och dagen är rädd med ett litet skratt och skakande huvud. Tokar!

Nu känns dagen inte lika grå och jag styr bilen mot gymmet.


Ny energi

Jag vet inte om det är för att dagarna är ljusare och man känner att våren är på gång eller om det är något annat som ligger bakom det men, bara under de senaste dagarna har jag fått en riktig härlig och positiv energi och motivation till att ta tag i saker.

Bara en sådan sak som att ta tag i min träning. Kan inte riktigt förstår varför motivationen till träningen försvann  efter det att jag hade brutit handleden och att gipset hade tagits bort. Antagligen var jag rädd för att jag skulle bryta den igen eller att något annat skulle hända med min handled. Rädslan och chocken som jag fick den kvällen satt fortfarande i och bara tanken på att få gå med gips och känna den smärtan igen gjorde mig fruktansvärt rädd. Så därför insåg jag att desto mindre jag tränar och använder den ju större är chansen att jag inte bryter den igen. Det läkare och sjukterapeut sa till mig att det var bra att använda handleden så mycket som möjligt ville jag inte tro på men, så fel jag hade. Ju mindre jag använde handleden ju svagare blev den och smärtan kändes av ofta.

I måndags var jag på mitt första träningspass efter flera månaders avbrott och jag kan erkänna att det var riktigt skönt. Att få upp pulsen och känna svetten rinna från pannan är faktiskt en härlig känsla och det blev inte bättre av att få vakna upp med träningsvärk i både mage och armar. Hade gärna tränat varje dag denna veckan men det är ganska dumt att ge 100% första veckan. Så de dagarna som jag inte är på gymmet kör jag pw.
Imorn hoppas jag att jag hinner med ett träningspass innan jag ska vara barnvakt åt Linda & Kims härliga pojkar. Vilket betyder mer promenader och massa bus :)


Ha en fortsatt trevlig och solig onsdag
// Kramar Linda

Plötsligt händer det

Tänka sig att jag vann! Jag vann en tävling där jag bara chansade på de flesta svaren. Hur är detta möjligt? Jag blev så chockad att jag glömde helt bort att fråga hur många rätt jag fick. Jag fick välja men 3 olika priser/ alternativ. Antingen om jag vill ha en värdecheck på 1000:- på 2 av deras kryssningar eller 500:- från apollo. Tänkte lite smart och tog 500:- från Apollo då jag antagligen inte kommer att åka på någon kryssning inom det närmaste året så kändes det bättre att ta från Apollo. Värdecheckarna gällde bara i 1 år och har inte haft tanken på någon kryssning utan vi har mest kollar på charter resor.
Ett smart val tycker jag annars så blir det ju att jag slänger 1000:- direkt i sjön och det känns lite trist när jag nu äntligen har vunnit något så ska jag väll få användning för det med.


Jag kan fortfarande inte förstå hur jag lyckades men känslan som uppstod när jag fick samtalet var obeskrivlig. Jag som inte ens vinner en ny lott på bingolotto!
Min tur har kanske kommit tillbaka och jag har mycket att se fram emot 2012. Jag hoppas verkligen detta är mitt år och att jag får uppleva flera sådan härliga ögonblick och känslor detta året.


Minnesvärda smaker

Ibland när jag sitter och dagdrömmer eller bara tänker på hur det var när man var yngre dyker många olika och härliga minnen upp. Det kan vara allt ifrån ett material till en doft. Att det finns så många olika saker som får en att minnas och förknippa saker till något annat är både roligt och spännande.

För några veckor sedan blev jag påmind av både en doft och smak. Ni vet den där doften när man kommer hem till farmor/mormor och det luktar nybakat. Min mormor hade oftast bakat kanelbullar när vi kom på besök. Var det grått och trist ute hade man även tur att få varm choklad. Förutom kanelbullarna som alltid gick hem så kände man doften av kolakakor. De där små spröda och godis smakande små kakorna som man aldrig få nog av. Trodde då det var kakor som bara mormor/farmor gjorde men bestämde mig för att göra dem själv och så goda de är. Hade nästan glömt hur smaskiga dessa små och enkla kakor är. Dock så smakade de inte som de mormor gjorde men man måste börja från grunden och sen arbeta sig uppåt.


"Päronglass"

Nu när jag helt plötsligt fick lite tid över så tog jag tag i vår tråkiga och dystra hall. Det här med färgval är inte det enklaste som finns men vi var båda överens om att ha lite färg i hallen. Som att vi inte får in något dagsljus i vår hall så ville vi hitta en ljus och harmonisk färg. Vi bestämde oss för en grön färg som hette "Valborg". Tillsammans med vit inredning så skulle hallen bli ett ljus och harmoniskt rum som vi önskade.

 

Trodde dock inte att det skulle bli så bra som det blev. Pappa hjälpte oss med målning av tak och att väva väggarna. Efter det tog jag tag i att måla listerna. Att måla befintliga lister är inte det enklaste då de redan är målade några gånger plus att de är skavda m.m.

 

Slut resultatet blev över förväntan och nu är det bara lite små detaljer kvar att fixa. Det ska bland annat målas en text på garderobsdörren i vitt och ett nytt golv ska läggas men det blir ett senare projekt.

En ljus och välkommande hall med små detaljer

gör att man känner sig hemma redan när man kommer in genom dörren.

Fina och gammeldags knoppar gjorde en

tråkig garderobs dörr till en fin inredningsdetalj.


RSS 2.0