Uppdatering från helgen

Oj vilken helg det har varit. Full fart hela helgen och nu kan jag erkänna att jag är helt slut. Åkte upp till Göteborg i fredags det var vädligt trevligt och roligt. Träffade en ny resekompis på tåget haha. Vilka sjuka sms vi skickade på natten. Jessika - diskahanddukar vad fick du det ifrån. Kvällen blev väldigt bra så jag gjorde ett bra val som åkte upp. Åt wokat med men, fick ju hjälpa till lite så jag såg lite sysselsatt ut haha. Kan ju inte bara titta på haha. Det var jätte gott men, vi woka på kycklingen och det tåler ju inte jag fast jag gillar ju det så mycket så åt det ändå och aj vad ont jag fick sen. Jag tackar inte nej till att bli bjuden på middag med vin till. Man kan hoppas att man blir det flera gånger. Mums. Fick tyvärr ingen efterrätt eller jag vet inte om chokladbollen räknas ska fundera lite på det. I vilket fall som helst så var det en väldigt lyckad kväll som jag gärna gör om. På lördagen morgon var jag en väldigt väldigt trött människa och att sätta mig på ett tåg i 2 timmar var inte alls lockande hade mer än gärna stannat.  Jessika tyckte jag kunde hänga med dem på kvällen och ja det hade varit väldigt skoj men, jag åkte hem trots allt. Trodde jag skulle dö när jag satte mig på tåget i Göteborg. Bakom mig satt några ungdomar som skulle ner till Malmö (tror jag iaf) med världens musik. Stackars lilla jag som verkligen hade behövt sova på tåget istället var det min lilla Ipod och boken som gällde.
På lördag kvällen var det live spelning på Pizzerian med gänget. Bandet var väldigt bra och sällskapet likaså. Bandet tyckte att vi hade druckit för lite mne, vi visste inte alls vad han snackade. Kul var det vi både dansade och sjöng haha jaja.
Söndagen var ju inte alls lika kul. Riktigt trött var jag men, iväg på julmarknad i Klippan och det är jag glad över.
Nu har jag min Outfit för nyår klar iaf. Hittade en jätte fin klänning och jag föll för den direkt. Det som fattas nu är skor och nyårs festen. Klänningen är svart och lite ballong aktig nertill. Så fin den är. Hittade även byxor men, fick bli enbart klänningen idag. När jag skulle betala så fick jag dra en lott som skulle avgör priset på klänningen. Turen var på min sida och jag skulle bara betala halva priset på klänningen. JIPPI!

Så denna helgen har varit kanon och den bästa på länge. Hoppas jag får flera såna här helger.
Nu väntar sängen för mig det är jobb imorn och jag måste lära mig att gå och lägga mig i tid.
Så sov gott där ut. Jag hoppas att er helg har varit minst lika bra som min

Jobbig julstjärna

Äntligen har jag satt mig ner i soffan. Har fått upp min nya julstjärna och lite annat smått. Jag hade mer än gärna velat ha ett par röda och svarta gardiner med men, det får vara så. Tog en sväng till IKEA och Väla idag. Köpte 2 ljuslykter och lite ljus. På Väla blev det min nya svarta stjärna som nu hänger så fint i mitt fönster. Köpte även 1 t-shirt, ett linne, en bolero till nyår och massage olja. Jag är faktikst ganska så stolt över dagens inköp. Fast var lite sur när jag kom hem och inte fick ihop min stjärna så pappa fick kom hit och fixa den. Jag har inget tålamod och envis är jag så ger mig inte heller. I vilket fall är den upp nu och jag tänker inte röra den mera nu.

Vad har jag mer gjort idag?
Jag har betalat min räkningar, köpte min biljett samt hämtat den och plockat upp lite efter alla mina inköp. Nu ska jag snart tända massa ljus, skicka min önskelist som jag skulle gjort för länge sedan och sen äta lite pepparkakor och dricka julmust mys.

Tyvärr blir det inga bilder ikväll för batteriet på kameran var dött. Lovar att jag sak lägga upp bilder på min inköp så fort jag hinner.

ZzZZzZz

För lite sömn denna veckan gör att mitt blogg skrivande här blir drabbat. Efter att ha suttit och listat ut hur jag skulle börja i ca 30 minuter har jag nu tröttnat. Måste bero på att jag inte funkar som jag ska är väldigt trött. Så nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas på att jag är mer utvilad imorn.
Sov gott

Så blir man...

Trötter

Förkyld och snöbolls krig

Efter en lång dag på jobbet märker man att man fortfarande inte är riktigt frisk ännu. Allt som i vanliga fall brukar gå lätt kändes 10 gånger värre idag. Den torra luften gjorde så att jag fick svårt att andas och hostade. På rasten blev det ingen vila utan var tvungen att skriva att jag inte kan jobb helgen nere på den andra avdelningen eller rättare sagt kan jag inte jobba alls på någon avdelning. Jag och slaskis (Maria) fick ett litet konsitigt ryck - vi hade snöbollskrig. Ute på tunna kläder och förkylningen och snälla slaskis tyckte att jag såg varm ut sen jag fick känna på kylan med en snöboll innanför tunnikan. Inte alls snällt tyckte jag. Gav dock igen lite efter middagen. Var inte så msart av mig att gå ut i bara en tunn tunnika och sen få en snöboll innanför. Så är jag dålig imorn får jag själv skylla mig.
Annars vad väntar den veckan?
Tisdag: läkarbesök samt jobb
Onsdag: Ett par timmars jobb sen promenad kanske IKEA
Torsdag: Städa samt ta fram julpyntet.
Fredag: Återträff med M och en väldigt spännade helg vänatr

Underbar dag med Mathilda

Har haft en underbar söndag tillsammans med Mathilda. När resten av familjen åkte på barndop stannade Mathilda hemma med mig. Vi tog en mysig promenad i snön ner till byn för at hyra film och köpa lite mat till Thilda. Tingeling - den var väldigt mysig. Ibland är det väldigt mysigt att kolla barnfilmer. Jag ville hyra Pippi på de sjuk haven med men, den fanns tyvärr inte. Jag som verkligen längtar efter att få se Pippi. Jag får nog skriva upp det på önskelistan med.
Jag älskar verkligen Astrid Lindgrens filmer. Jaja nog med det.
När Tingeling var slut blev det verkligen massa bus. Thilda är en väldigt busig tjej och hittar på en del hyss med. Vet ju nog som kan hålla med mig om det som hon har snackat med en hel del idag. Nu när jag kollar runt i min lägenheten ser jag bara hur rörigt det var men, samtidigt vilken dag det har varit.


Mathilda på vår kalla och snöiga promenad.


För 3 år sedan kunde jag inte tror att Ida, Mathilda och lilla André skulle få en sådan stor betydelse i mitt liv. Vi har varit med om mycket tillsammans. Har varit allt från jobbiga situtioner till väldigt roliga stunder. Att få följa dem i deras uppväxt har och är fortfarande ett stort äventyr för mig. Jag tror att de har lärt mig mer än vad jag har lärt dem. Vilket kanske känns lite konstigt haha men, man kan aldrig lära sig för mycket. Barnen tog det väldigt hårt när jag berättade för dem att jag skulle åka ner till Tyskland under 3 månader. Mathilda och André förstod inte riktigt att jag skulle vara borta i 3 månader utan de trodde jag skulle komma hem på helgerna som jag gjorde när jag bodde i Halmstad. Det var riktigt tufft. André han ville inte snacka med mig varje gånga jag ringde dem från Tyskland och Mathilda bara grätt och frågade när jag kom hem. Det var riktigt jobbigt men, att få komma hem och se hur lyckliga de blev. Se hur de hade växt och hur bra André pratade men, han var sur på mig länge efteråt fast jag hade kommit hem. Nu har vi roligt tillsammans och André blir överlycklig när jag kommer eller hämtar han på dagis.


Mina 3 små sötnosar.


Barndomsminne...

Av en ren händelse satt jag och kollade på Dansbandskampen. När ett bekant namn dök upp. JANNEZ! Funderade ett par sekunder på var jag hade hört det namnet innan när det plötsligt slog mig. En av mina bästa barndoms kompisar farbror spelade i det bandet när vi var små. Det var ofta deras turné buss stod utanför deras hus och det var alltid lika spännande att träffa dem samt kolla in bussen. När vi var små tyckte vi det var så häftigt fast mina favoriter var nog Arvingarna och var lite små kär i Casper fast det varade inte så länge. I vilket fall som helst så blev jag helt chockad när jag fick höra namnet. Har inte hört det på hur länge som helst. Chocken hade knappt hunnit lägga sig när jag såg att min kompis farbror hade dött . Det var väldigt tråkigt att höra.
Trots tråkigheten kunde jag ju som sagt inte låta bli att minnas min tid uppe i Laxsjö. Jag gillade Laxsjö. En väldigt mysig liten by i Jämtland. Hade mer än gärna åkt dit med M bara för att minnas de gamla goda tiderna. Haha kommer ihåg när jag ringde hem:

Jag: Hej, jag har träffat Jessica Folcker!
Mamma: jaså, kommer hon med från Ljungbyhed?


Som vi skrattade. Mamma för höra detta än idag. Det är något som kommer att förfölja henne många många år till.
Det var 3 veckor med väldigt mycket skoj och bus. Vi åkte tåg upp med M;s mamma och 2 mindre syskon. På vägen upp hade vi 9 väskor och ner var vi nog upp i 13. Såklart var det jag som hade flest väskor. Jag fattar inte varför ajg alltid lyckas packa med mig så mycket och hur kan jag handla ännu mer saker när jag är iväg.  Både jag och M envisades om att vi skulle ha en McFlurry (den kom ut samma år som vi var där uppe) under hea resan. På väg ner och byte av tåg i STHLM fick vi äntligen lov att snabbt springa och köpa vår McFlurry medan resterande av sällskapet stod och väntade på tåget. Tåget bev 1 hel minut försenat pga oss. Haha alla 13 väskor var inne i tåget och de väntade på oss. Bara för att vi så gärna ville ha vår glass.
Det var även i Jämtland jag för första gången körde vattenskotter. Ett tips - ha våtdräkt för där var väldigt kallt i vattnet fast vi var där i mitten av sommaren. Haha vi fick även visa upp våra simkunskaper i det iskalla vattnet pga att en utav sällskapets dotter emd ville prova och ramlade av. Så både jag och M blev i tvingade i vattnet en för att hämta vattenskottern som inte var av den nya modellen och stannde av sig själv och en efter dottern. Efter den turen i vattnet följde 3 dagar av jobbig förkylning och lite feberfrossa. Fast vad gör det när vi gjorde en bra gärning. Haha ja det var tider och det är alltid trevligt att tänka tillbaka på de tiderna. Kan erkänna att jag saknar de stunder med M. Vi hade alltid något hyss för oss.
Vet inte hur vi kom på den ideén med att vi skulle göra en luftballong. Vi visste till och med hur vi skulle göra den och av vad. Vilka ideér man hade på den tiden. Vår luftballong kommer aldrig upp i luften men, vi försökte verkligen men, med utan resultat. Vi slängde hennes lillbrors kläder i soptunnan bara för att vi tyckte de var fula. Haha så arg hennes mamma varpå oss men, vi ville inte att han skulle bli retad för sin hemska kläder så vi menade ju bara väl.

Sen igår har jag tänkt tillbaka mycket på gamla minnen och vad jag saknar ibland. Det är alltid trevligt att drömma sig tillbaka till barndomen och på alla dumma saker man gjorde då. Som man nu bara sitter och skrattar åt. Funderar faktiskt på att göra en Scrapbook bilder och sen skriva ner lite om de dumheterna man gjorde när man var liten. Det hade faktiskt varit väldigt kul. Det får nog bli ett ett projekt efter de andra Scrapböckerna är klara. Fast det hade varit väldigt kul. Så man kan titta tillbaka och bara minnas. Kanske jag och M ska ha en lite återträff efter den är klar och skratta och minnas allt. Förresten ska jag berätta för henne om min idé till helgen då jag ska åka upp och hälsa på henne. Ska bli så rligt var nog evigheter sen vi träffades. Fast vi har alltid varit som syskon hon och jag. Det sa vi alltid när vi var små. Att vi var tvillingar som var adopterade till två olika familjer men, som redan i 2 års ålder träffades på nytt igen. Det var kanske inte så konstigt att vi sa så som att vi båda är födda på samma dag och det bara skiljer 12 minuter på oss. Hur liten kan världen vara. Helt plötsligt bodde vi 500 mter ifrån varnadra. Än idag kan jag känna att hon är en del av mig fast vi inte är syskon på riktigt men, vi har alltid varit som syskon och jag har alltid sett henne som en tvilling. Trots våra disbyter så finns de ändå något som för oss tillsammans. Hon flyttade och jag tog det väldigt hårt men, jag är glad som fortfarande har kontakt med henne.

Ibland är det bara skönt att drömma tillbaka.

kurerar mig

Det tunna vita täcket från igår har blivit lite tjockare över natten Min näsa är fortfarande lika täppt men,feberna är bort kanske beror det på panodilen jag har tagit eller så är den bara borta. Vilket fall som helst så känner jag mig lite bättre och var redo för nya äventyr när jag vakande imorse men, kom sakta fram till att jag inte borde göra något utan bara vara hemma och bli av med förkylningen. Lindas äventyr får vänta till torsdag eller fredag. Ska bli kul att göra något annorlunda för en gång skull. Fast sen vad jag ska göra håller jag lite hemligt till det är riktigt bestämt och jag är på väg.
Annars händer det nog inte så mycket idag. Pappa har hyrt film till mig så an kommer nog upp senare. Ska försöka få i mig lite mat med idag har jag tänkt.  Dagen blir nog gansla lik gårdagen. Lugn, städad och föröska kurera mig till på måndag
då jobb väntar som vanligt.
Nu ska jag kolla på Sex and the City innan pappa kommer.

Drömmer tillbaka

Nu kan jag äntligen säga att Vinterna är här! Utanför fönstret ser man ett vitt täcke på bilarna iaf. Det ser så härligt kallt ut. Man vill bara vara barn igen och ut och leka i snön hela dagen. Senare när kvällen börjar närma sig kom in frusen och dricka mammas varma choklad och äta nybakade bullar.
Tyvärr fick jag avstå från både varm choklad och att leka i snön. Jag ligger nerbäddad med feber och en super förkylning och önskar jag var lite ocb fortfarande bodde hemma. Ibland är det bara så skönt att bli ompysslad av mamma och pappa. Vara riktigt bortskämd och känna sig lite och hjälplös.
När jag var yngre och sjuk hyrde pappa alltid Lotta på Bråkmakagatan eller Pippi på de sju haven till mig. Varje torsdag kom han hem med pannkakor från Flottilj resturangen. Jag fick alltid många pannkakor bara för att jag inte åt ärtsoppa och var sjuk. Jag kunde titta på de filmerna om och om igen och jag kan erkänna att jag även idag skulle kunna titta på dem flera gånger om.
Fast jag har haft turen idag och har haft både pappa och mamma på besök och blivit lite bortskämd iaf. Det som saknas nu är min hund och Astrid Lindgrens filmer.Tror jag ska skriva upp dem på min önskelista med innan jag skickar den till "Tomten".
Nu ska jag faktiskt lägga mig sova ett tag hoppas ni får en trevlig helg

Jul stress

Stress är de fysiologisk-hormonella anpassningsreaktioner i kroppens organsystem som utlöses av fysiska och mentala påfrestningar, ”stressorer”. Den kan ha flera olika orsaker; inklusive smärta, nedkylning, rädsla och flykt.

Varför blir man så stressad när julen närmare sig?
Vad är det egentligen du stressar för?
Julen ska inte handla om stress utan det ska vara något trevligt och rofullt. Vi ska fixa med julklappar, städa, pynta, göra julgodis och baka samt att man ska fixa all denna julmat. Som man ofta är trött på innan julafton pga alla julbord man ska gå på. Fast om vi tänker efter så det vi gör till julen är egentligen inget ovanligt för vi gör det ändån hela året. Julklappar förvandlas till presenter och jul maten blir inte samma kanske men, vi lagar mat var och varannan dag. Vi måste bara lära oss att hantera vår julstress lite mer för den kommer 1 gång om året och är över på ett par dagar. Man behöver inte äta julmat redan i november man kan vänta till den 24. Julklapps inköpen kan man börja med tidigare i stället för sista sekunden.

Jag känner mig stressad men, frågade mig själv vad det berodde på och det beror nog inte på julen utan att jag aldrig hinner göra detjag borde göra om dagarna utan bara skjuter upp det och gör något annat den dagen istället. Denna månaden har det blivit väldigt mycket jobb, roadtripar och en del andra saker som har kommit i mellan mina planeringar. Jag ångrar inte det jag har gjort varje gång jag skjutit upp mina planer för dagen. Jag vet att jag behöver vila och inte tänka så mycket på vad jag bör göra. Städningen den får jag ta när den kommer och vila ja den får jag ta när jag hinner. Vilket kanske redan blir nästa vecka. Jag får ta det som det kommer - alla tider jag kan få på jobbet behöver jag och jag ä ung och har hela livet på mig som de säger.

Snälla vi måste lära oss att stressa ner och ta ett djupt andetag och ta en funderare på hur vi mår.
Just nu väntar sängen för mig så jag orkar gå till jobbet imorn utan att känna att jag hellre hade velat sova än jobba.

Sov gott världen

30-års fest

Gårdagens fest var väldigt trevlig och rolig. Efter många runder och velande på Väla köpte och skapade vi den perfekta presenten. Festen höll Tobbe på "Svart klubben" haha egentligen vet jag inte varför den heter det för det är ju ingen Klubb i den bemärkelsen men, den har väll fått det namnet bara.
Jag och Susse hade en liten mini förfest hemma hos mig där vi både sminkade oss och piffade till vår present. Innan vi gick till "Svartklubben" så gick vi upp en sväng till Petra. Äntligen var det dax att gå ner till Tobbe. Mumsig mat - smörgåstårta till det shotta vi tequila. Det var säkert inte alls bra att dricka tequila utan salt och med enbart citron till. Jag blev ju lite för full. Tobbe blev verkligen jätte glad över vår present. Ska lägga upp bilder från gårdagen när jag har hittat sladden till kameran (fast det blev inte så många). Det gjorde mycket att Susse med följde med till Tobbe. Jag har alltid så roligt med henne. Är så glad att jag fick lära känna henne. Hade nog haft kul ändå fast hon inte hadde följt med men, jag har verkligen roligt när vi gör saker tillsammans och att hon följde med igår var bara så bra. Det är ju så att vi har oligt på olika sätt men, jag tror att jag och Susse är lite mer galna än resten av vårt gäng haha.
Tyvärr har jag då fått minnesluckor från igår och kommer inte ihåg alls mycket. Haha vi hade ett intressant telefon samtal med en gemensam vän till mig och Susse och imorse fick jag svara på frågot som jag inte visste någonting om. Hmm.. inte alls bra. Vi skyller på Tequilan därför vi blev så fulla. Haha

fruktansvärt vad denna dagen var lång

Äntligen börjar denna dagen gå mot sitt slut och det var på tiden. För den dagen har varit fruktansvärt jobbig från början til slut. Morgonen började inte alls bra. Min morgon promenad med Susse och Ante blev inte av pga regnet. Usch vilket väder. Trist jag ska verkligen ville ut och gå imorse men, så är det ibland. Det positiva med denna dagen har nog varit lunchen med mamma, pappa och Ture på Spångens Gästgivaregård. Sjömansbiff stod på menyn och det var riktigt gott tilld et var det salladsbord och deras egna super goda bröd som jag bara älskar.
Efter att jag hade kommit hem var det bara att skynda sig för att leta upp kläder till jobbet. Åhh vilken dag det har varit på jobbet idag. Mycket att göra och jag  hann inte ens ta min rast och fick sluta 10 minuter senare. Nu är jag iaf hemma och ha slängt mig i soffan framför tvn och dricker en varm kopp vanilj thé.
Så nu ska jag stänga ner här och bara koppla av lite innan det blir sängen för mig.

Sov gott bloggare

ingen motivation

Sitter och samlar krafter till det där samtalet som jag trodde jag skulle slippa ringa idag men, tydligen så blev jag tvungen till det. Vet itne riktigt hut jag ska hantera det. Känns inte så lockande att ringa idag som jag ska jobba senare och vet hur jobbigt det blir efteråt detta samtal. Det är ju inte första gången jag ringer ett sånt här samtal. Fast denna gången känns det lite jobbigare. Vet inte varför? Kanske för att jag är äldre nu och har hunnit tänk en hel del. Det känns bara jobbigt att ta upp allt idag. Hade varit så mycket bättre om jag ade varit ledig idag för då kunde jag umgåtts med mina vänner efteråt och haft annat i tankarna men, jag ska jobba och jag känner absolut ingen motivation till det idag. Tror jag ska sluta skjuta upp samtalet och ta modet til latt ringa.

Usch vad det kliar

Vaknade imorse med ännu flera utslag. Ahh vad är det för något? De ser ut som finnar men, det är det inte för de kliar och sprider sig. Gör inte alls ont men, usch vad de kliar. Jag är ju såå dum att jag kliar tillbaka. Läkaren visste ju inte var det var. Fast han kollde ju knappt så kanske därför.
Jaja i vilket fall som helst så väntar det jobb ikväll 13:30-21:30. Usch känner inte alls för att jobba idag. Fast får tänka vilken fin lönelapp jag får i slutet av månaden. Blir många kvällar nu. Ska jobba kväll imorn och på lördag med. Direkt efter jobb på lördag ska jag stressa stressa mig hem för att göra mig iordning och sticka bort till Tobbes 30-års fest jippi. Ser fram emot det. Ska se om vi kan köpa en bra present med. Nja vi har våra ideér. Nu ska jag fixa till mig lite. Klockan börjar bli mycket.

Trevlig eftermiddag och kväll

Som jag har saknat min och Susse små dejter i cirklen men, ikväll så tog vi ett litet kort möte. Det var trevligt fast det inte varade så länge men, det gör inget. Hoppas det inte dryer lika länge till nästa gång. För våra möten är verkligen givande haha men, dock så hälsosamma.
Efter min hemska förmiddag blev både eftermiddagen och kvällen lyckad. Var och fikade med Susse och Ante. Susse var riktigt fin idag - Ante är alltid lika söt hihi. Efter fikan tog vi en rask promenad. Kunde kanske var lite mer effektivare men, var för slö för det men, det var skönt med en promenad. Med det menar jag att jag verkligen måste skärpa mig med mina promenader. Kvällen blev med lyckad träffade en vän och vi kollade på Bonde söker Fru och Grey´s Anatomy. Det var en trevlig kväll iaf.
Nu sitter jag och gäspar i soffan och funderar på att lägga mig och läsa min bok innan det är dax att sova.

Ledsen, besviken & dum

Det var exakt så jag kände mig när jag gick ut från vårdcentralen. Mitt besök hos min läkare gick inte alls bra. Han bara skrattade åt min journal och menade på att jag var barnslig. Han kollade knappt på mina utslag och sa att han inte visste vad det var och undra om jag hade fått behandling för dem. Hur skulle jag kunnat få behandling när ingen läkare har sett dem? Han tyckte vi skulle kolla på dem nästa gång jag kom men, vem vet när det blir och då kanske de är borta. Jag hoppas att de inte smittar till andra är inte så lämpligt kanske. Fast de kliar och sprider sig riktigt mycket på mig så lite orolig är man. När ajg berättade om mitt läkarbesök för mamma blev hon inte glad. Pappa ringde ner och avbokade min tid och bad om att jag skulle få en ny läkare. Som att han inte skrev ut några nya tabltter till mig förutom Oxscand och Propavan så mamma ringde in till Ängelholm och skulle prata med dem där. Jag skulle själv tagit tag i det men, jag orkar inte. Blev så ledsen och besviken över allt han så. Han tyckte att jag skulle prata med deras kurator med men, förra gången jag gick till henne satt jag och ritade teckningar och hur bra blir det. Så nästa läkarbesök blir med en ny läkare.

Läkarbesök

Varför är man alltid lika nervös när man ska på läkarbesök? Idag gäller det mina utslag på armen som tydligen sprider sig samt mina mediciner. Har ju inte tagit mina mediciner på ett tag och är orolig för vad han ska säga. Att jag inte har tagit mina mediciner beror på att jag blir så trött och illamående av dem. Lite konstigt att biverkningarna kommer så sent har tagit dem i 2 år nu så borde isf kommit i början men, då fick jag inga biverkningar alls. Fast mest av allt är jag lite nervös över vad mina utslag beror på. De kliar och sprider sig och är ganska så stora och vätskefyllda. Jag är den typen av människa som MÅSTE klia tillbaka när det kliar. Jag kan verkligen inte låta bli. Som att jag kliar mig så mycket även på jobbet så måste ajg sprita mig enormt mycket. Det är inte alls kul som att händern torkar ut så mycket men, jag vågar inget annat inte så smart om någon av VT får dem.
 Nu ska jag hoppas in i duschen och göra mig iordning innan jag ska vara där 11:30.

Måste lära mig varva ner

Tror inte jag är någon arbetsmyra! Fast samtidigt jobbar jag så mycket jag kan. Denna månaden har det blivit jobb varje dag nästan och är helt slut nu men, när jag kommer till Jobbet så lägger jag i en högre växel och glömmer bort hur trött jag är. Inte ens när jag är ledig hinner jag koppla av för då har jag så mycket annat som jag måste göra. Tror jag måste lära mig varva ner. När jag bodde i Halmstad varvade jag ner med Yoga 2 gånger i veckan men, deet finns ju inte här omkring. Vilket är väldigt synd för det fick verkligen mig att stressa ner och slappna av. Måste se om jag kan hitta något annat sätt att koppla av på. Ska kanske funderar på att åka på en SPA- weekend. Hade varit så underbart skönt med massage och bara bli ompysslad ett par dagar. Det är kanske det man ska önska sig nu i julklapp. Får skriva upp det iaf får man se vad man får. Fyller ju år 2½ vecka efter jul ju så om jag inte får det i julklapp så kanske när jag fyller år.

header


Ny vecka nya tag

Nu är det måndag och en helt ny vecka. Veckorna går så snabbt och vi går med storm steg mot julen. 5 veckor kvar till julen. Helt otroligt vad denna hösten har gått fort. Jag har ändå inte gjort något utöver det vanliga så undra vad timmarna och dagarna tar vägen. Denna månaden kommer det bli ganska mycket jobb och antagligen nästa med men, det är ju bara bra det så kanske jag kan ta en liten resa i januari. Finns mycket man ska göra men, verken tid eller pengar så att det räcker till allt. Fast man får väll välja ut något av allt man vill göra. Samtidigt är det smart att vara lite ekonomisk nu när jag ska börja plugga igen för då behöver man ju pengarna.

Igår var det sista dagen som jag åt sötsaker. Så nu ska jag vara flitig. Måste verkligen brukar allvar med min diet. Har varit väldigt slarvig med det den senaste tiden men, nu är det slut på det. Får bara äta något onyttigt 1 gång i veckan. Sen måste det vara snabb mat eller godis inte båda delar -så då gäller det att välja med omsorg. Jag hoppas verkligen att det går bättre nu än förra gången när jag slarvade så mycket. Har bestämt att jag ska skriva upp allt jag äter under 2 veckor ganska så kul att se. Ska även börja träna så fort jag känner mig piggare. Så länge så tränar jag med min pilates boll här hemma.

Vad händer annars idag? Pappa ska komma upp och sätta upp skenan i köket som jag köpte på IKEA i lördags. Köpte även en bokhylla. Lovar att jag ska ta bilder men, vet inte när det blir men, snart hoppas jag. Annars så ser dagen ut att bli lugn. Ska jobba ikväll 15:30-20:30 så missar färjan idag med men, tänkte jag kan ju se reprisen på fredag om jag inte glömmer det igen. Hinner iaf se en lite stund av det.
Usch vilket väder det är idag. Regn och blåser jätte mycket om de inte fixar något på vinden. Ja jag vet inte fast tror det blåser inget roligt väder att gå ut och gå i iaf. Hoppas verkligen att det blir bättre väder i veckan så jag kan ut och gå en sväng eller två. Nej nu ska jag äta lite frukost och dricka en kopp thé.
Vad ska ni hitta på idag?

Uppdatering efter blogg stopp



Efter ett par veckors blogg stopp är jag nu tillbaka med bloggandet. Blir kanske inte lika mycket bloggande som innan men, ska försöka att skriva ett och ett annat inlägg. Jag bestämde mig för ett blogg stopp för att ajg inte mådde så bra och aldrig hade något roligt att skriva men, nu så mår jag bättre och tar en dag i taget.

 Så nu ska det bli lite ändring i min blogg. Sakta men säkert så kommer jag att ändra min design och kanske inte skriva lika mycket om hur min vardag ser ut. Själklart kommer jag att skriva lite om min vardag men,  kanske inte lika detaljerat. Ska även se om jag kan komma på ett bra tema. Fast  en sak i taget.
Det var roligt att se att det är så många som har varit inne på min blogg och kollat om jag skrivit något. Då känner man sig lite peppad och vil lgärna skriva igen.
Lite uppdatering över vad som har hänt:
  • Denna veckan har jag gått bredvidgång samt jobbat lite uppe på Syrengården. Den avdelningen är inte likadan som Ljungbygården. Så det är en helt ny utmaning nu. Fast arbetsrutinerna är lika finns det en hel del olikheter. Har varit lite emot av att arbeta som tim anställd där uppe som mamma jobbar där men, det går bra.  Kan erkänna att det var lite konstigt att arbeta med mamma samtidigt som det var roligt. Det svåra är att tilltala mamma vid namn. Vilket de vill men, mamma är ju oftast ett av de första orden man säger så kändes det lite konsitgt. Så det blir ofta fel och jag du;ar henne mer. Så början av denna månaden blir det mycket jobb och lite fritid. Fast jag klagar inte.
  • Har även klämt in en klippning och toning i min kalender. Riktigt fint blev det fick även massor utav lockar. Är alltid så nöjd när jag går där ifrån. Sia och jag har alltid så mycket att prata om denna gången var även Laura med. Hon har fått för sig en del saker så vi får väll se hur det blir med men, det hade ju varit roligt att hänga med. Lovar ska tänka på saken. I vilket fall som helst har jag gått hos Sia i 3 år och är lika nöjd varje gång. Jag är alltid lika sugen på att klippa av mig allt hår men, hon total vägrar. Tror jag är glad att hon gör det ändå.
  • Jag har tagit tag i mina framtidsplaner och haft ett möte med syon på komvux i Klippan. Så nu ska jag äntligen fixa mitt slutbetyg så jag kan fortsätta mina studier på högskolan. Det är en kurs som jag måste ha för att få det samt att jag var tvungen att ta en del onödiga kurser bara för att få upp mina poäng. I vår blir det även att jag ska göra högskoleprovet får hoppas att det går bra. Har redan börjat träna lite på det. Fast kom fram til latt man gissar för det mesta. Jag är på rätt väg iaf.
  • Som jag skrivit innan så längtar jag ner till Düsseldorf ganska så mycket och har haft funderingar på att flytta tillbaka men, som ni kanske redan har förstått så kommer jag inte flytta ner dit ännu iaf. Självklart kommer det att bli några besök ner. Kanske en liten Weekend på hotell och massor utav roliga utflykter. Kan faktiskt avslöja att jag har hittat ett nytt äventyr som jag vill utforska. En resa som kanske inte har varit så populärt innan men, efter att ha hört vad Laura berättat om det så ja - Dit vill jag åka. Man blir faktiskt lite trött på att alla åker till Thailand. Jag har aldrig varit där men, jag kommer nog åka dit med. Fast nu spara jag pengar till DUBAI. Laura hade så mycket att berätta och sa direkt att det var något för mig. Så jag antar utmaningen att testa. Någon som vil lhänga med?
Det har faktiskt inte hänt så mycket under min lilla "paus" har mest varit jobb. Det är skönt att det inte har varit så mycket annat för att jag har verkligen behövt denna tiden på att funderar och hitta tillbaka till mig själv igen. Jag är glad över att jag tog en paus för det gjorde så mycket. Det är roligt med när man ser hur många besökar man har fast man inte har skrivit något.



Lite trött men så fin i håret. Tack Sia

RSS 2.0