Sömnlösa nätter

Det var meningen att jag skulle starta dagen med kondition träning på gymmet men, tyvärr säger min kropp ifrån. Det blev drygt 3 timmars sömn i natt så motoriken var en aning svår att kontroller imorse. Bestämde mig istället för att knyta på min easytone och ta en powerwalk istället. Vilket jag inte ångra för en sekund.

Imorn blir det ytterligare en powerwalk och sen ett pass på gymmet. Måste verkligen dra mig i kragen för att komma igång och uppnå mina mål (som jag har sagt så länge).

Nu ska jag sparka igång denna dagen ordentligen med en dans med dammsugaren och en tur Svea innan jag ska bege mig till Åstorp och tant V.

Aktivt liv

Det är inte det enklaste att komma igång med träningen efter några månaders uppehåll. Motivationen och orken har nästan försvunnit. Samtidigt som man så gärna vill åka till gymmet så hittar man inte orken till att verkligen göra det. Men, när man väl har tagit sig dit, fått röra på kropppen och kommer hem igen kan man sätta sig ner i soffan med ett gott samvete.

När jag var yngre var jag riktigt flitig med träning av alla dess slag. För mig räckte det inte att bara syssla med en sport utan jag skulle helst ha något varje dag. Det var fotboll, innebandy, ridning och simning men var även med när man bror tränade hockey. den sport som jag verkligen fastnade och gav 110% för var simningen.
Då tränade jag 3 gånger i veckan och var oftast på tävlingar på helgen.
Det många inte vet är att smining är en ganska krävande sport. Det är inte bara att hoppa i bassängen och simma några längder utan det krävs mycket teknik och styrka för att man ska nå så långt som möjligt.

Simningen gav mig den träning jag behövde och jag hade aldrig någon dum ursäkt till att inte åka och träna. Tyvärr är det så precis som alla andra sporter att skador finns. Jag fick en bristning i vaden som inte ville läka rätt och det gjorde det svårare för mig att simma. Fick oftast kramp i vaden då jag spännde den när jag tränade. Samt att efter oftast varje träningspass låg jag nerbäddad med feber och halsont.
På grund av skada och sjukdom kunde jag inte fortsätta med simningen och såg därför min karriär som en lovande simmare försvinna bort.

Har funderat ett bra tag på om jag skulle börja simma lite igen. Kanske inte i någon klubb utan mest för min egen skull. Jag trivdes bra och fick både konditionen och styrkan. Ska nog försöka få med mig hjärtat till badhuset någon kväll och ta några längder.


Fyra årstider

Alla årstider har sin charm.

Jag kan inte påstå att det finns någon årstid som jag inte gillar. Alla våra 4 årstider har en speciell charm som jag gillar men för mig är en härlig och fin höstdag något alldeles speciellt. De varma och eldiga färgerna på träden som senare ramla ner mot marken och lägger sig som ett tunt täcke innan snön kommer och täcker hela marken som ett fluffigt dun täcke.

Det är de fina och underbara höstdagarna som ger mig ny och härlig energi att ta tag i min vardag. Det är en härlig känsla att få vakna upp till en vacker höstdag och ta en promenad i skogen med en liten picnick korg. Riktiga mysdagar.


Nutella muffins

Tänkte först att jag skulle prova att baka muffins med maräng på toppen men, när jag öppnade kylen så upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt med ägg.
Bestämmde mig då för att exprementera lite och gjorde som jag ville. Gillar att leva lite farligt. Jag visste inte alls hur de skulle bli men, de blev faktiskt väldigt goda. kan rekomendera att ha gräddfil i era muffins och nutella. Mums :)


Blomstrande kärleken

Åh jag bara älskar dem! Vita som lila och alla andra härliga och blandade färger jag ser. De kräver en viss tålamod men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Jag har både stora och små i alla deras färger. Hade jag haft mer plats så hade jag givetvis haft ännu fler.
Min kärlek till orkidéer! 

 

 

 


RSS 2.0