Lite om denna tisdagen

Nu är den äntligen bort - min loftsäng. I natt ska jag få sova i min vanliga säng som i 6 månader har fått stå helt ensam hemma hos mina föräldrar. Så inatt kommer jag att få sov otroligt skönt. Fast innan jag kan lägga mig får jag nog röja lite här inne för det var ju hemskt vad det ser ut.

Annars har det varit full fart idag precis som vanligt. Har lunchat med Susse, som ni redan vet slängt ut sängen och varit i skolan. Sista lektionen på teckenkommunikationen lite trist men, ändån ganska skönt har jag ju en mindre kurs att tänka på. Sen blev det lite bad food med grannen.
Nu på kvällen har jag plockat lite och slappat. Mest slappat tror jag.

Jag måste verkligen skärpa mig i skolan nu. Känner att det inte alls går bra och jag har ingen motivation till att gå dit ens. Detta är inte alls bra. Måste verkligen hitta motivationen igen. Vet inte alls var den har tagit vägen men, hemma hos mig är den inte. Jag vill ju ha bra betyg nu och inte senare. Känner inte alls för att läsa upp betygen igen. Detta måste vara sista gången gillt.

Idag har jag inte hunnit gå min lång promenad. Har verkligen haft fullt upp från morgon till kväll (är inte klar än). Imorn förmiddag är det dax för en riktig lång promenad och givetvis ska min älskade stegräknare med. Har även hört mig för om träningskort - Om jag kan få det gratis via jobbet det hade ju varit perfekt.
Fast till jag vet så njuter jag av mina härliga promenader i vår vädret.

Tyvärr försvinner inte oredan av sig själv och jag får snällt gå och plocka.

Ni får sova så söta min kära läsare. Vi hörs imorn.


En vanlig tisdag

Tisdag idag och jämn vecka = Sista lektionen på teckenkommunikationen. Lite trist men, samtidigt ska det bli skönt med en kurs mindre. Inte för att den har varit så svår och jobbig men, jag har så mycket annat att hinna med.

Idag ska vi montera ner min loftsäng och i natt ska jag få sova i min säng. Så underbart det ska bli att få sova i en riktig säng är såå trött på att sova på en skum madrass och det blir sjukt varmt där uppe med. Tänk bara i sommar kommer vara rena rama bastun där uppe.
Jag MÅSTE även till jobbet och fixa med mina tider denna månaden. Har varit lite slarvig och skriva upp vem och när jag har har jobbat. Så ska fixa det med innan jag måste köra till skolan.
Först och främst ska jag hem till mamma och hämta bilen. Sen blir det lunch med Susse.
Idag hoppas jag verkligen på att jag får mitt Visa kort som jag beställde för snart 2 veckor sedan.

Nere en måndag

Denna dagen har inte varit på topp och jag hoppas att morgondagen blir mycket bättre. Inget har känts bra idag och jag har bara velat ligga under täcket och har inte gjort något som jag behövde göra eller var tvungen att göra.
Har iaf tänkte och sova nu och hoppas jag vaknar upp på ett mycket bättre humör imorn.

Ni får sova så gott alla mina underbara läsare.

Var är motivationen idag?

Känner att jag hade behövt känna solens strålar varma mitt ansikte idag men, det har varit grått ute hela dagen fram till nu. För nu kan man se solens stålar genom molnen.
Jag har absolut inte gjort något vettigt idag och tror inte jag kommer göra det heller. Har ingen motivation idag och jag hoppas verkligen att jag får tillbaka den imorn annars blir det nog en lång vecka.
Nu ska ajg nog plocka lite smått och ge mina fiskar mat eller kanske bara kolla tvn och ge fiskarna mat.

Uppdatering

Helgens uppdatering har varit väldigt dålig kan jag erkänna. Har inte skrivit något alls sen i fredags förmiddag.
Helgen var kanon precis som vanligt umgicks jag med de bästa.

Fredag: Först på lunchen tog jag en fika med Susse och Anton. Anton har blivit så stor och självklart är han lika söt som vanligt. Fortfarande ett riktigt charmtroll. På eftermiddagen åkte jag med Bex, Tobbe och Gustaf till Familia och Väla. Blev lite små inköp. Sen var det hem och föreberdda inför lördagen lite smått innan jag skulle träffa Susse igen på Pizzerian för en öl. Det var väldigt trevligt. Efter en stund dög även Bex upp.
Det blev ingen lång stund på pizzerian och vi gick hem och kollade på Coyote Ugly. Trist att Susse hade huvudvärk och inte orkade stanna.

Lördag: Då var det äntligen dax för högskoleprovet och jag var riktigt laddad. Det var riktigt svårt så man fick gissa en hel del men, jag får ta det som en rolig grej. Det var kul iaf att Susse var med trist att vi inte fick sitta i samma sal bara. Eslövs gymnasie skola var värst laborinten. Tur man inte gick där.
På kvällen dax för utgång med gänget. Var dock lite stressad när jag kom hem mycket som jag skulle göra och hinna med innan jag skulle till Gustaf på förfest. Bex kom hit och fixa till sig och jag sprang runt och åt mat haha.
Förfesten hos Gustaf blev helt galen. Det snurra nog lite för mycket i mitt och Bex huvud när vi åkte in till stan. Vi lyckades även få med oss Tobbe.
Petra körde tror hon hittade alla små hål på vägen dit och vi(Bex och jag) behövde verkligen gå på toa.
På tivoli rockade jag och Bex på rumpan såå sjukt kul vi hade. Tror att tröttheten hade kommit i fatt mig lite under kvällen och jag saknade min säng men, glömde det igen efter ett tag och vi rockade rumpan igen haha.
Hemfärden var om inte sjukare än dit. Gustaf och Kim trängdes där bak. Haha 2 långa killar i ett trångt utrymme.
Efter 26 timmar av vakenhet somna jag på golvet invirad i min filt. Oj vilken kväll. Gör jag lätt om.

Söndag: BAKISSÖNDAG med Bex!! Först var det Bauhaus med pappa och familia. Köpte 2 nya fiskar. SÅ nu har jag Young and the restless och Outsider. Så söt min lilla Outsider är. Kom hem och då blev det affären och matlagning tillsammans med Bex. Sen blev det mycket tv tittande och prat. Jag var riktigt trött och orkade itne göra något.

Måndag:
Idag händer inte så mycket. Har skola idag men, beslutade mig för att stanna hemma. Ligger riktigt mycket efter i skolan och mår ganska dåligt av det. Så denna veckan måste det bli mycket pluggande. Måste även städa hela lägenheten men, vill vänta till de har rivit ner min säng blir ju ganska dammigt av den bara.
Så denna veckan blir mycket plugg och lite jobb. Måste skärpa mig.
Ska ju även ta mina promenader men, idag blir det ingen. Känner inte för att gå ut idag.

En såndära lista

1. Hur bor du? Bostadsrätt


2. Vad är din favoritefterrätt?
Panacotta


3. Vilken superkraft hade du valt om du fått välja en?
Flyga


4. Hemmafest eller utgång?
Gärna både och.


5. Brukar du lyssna på ljudböcker?
Nej


6. Har du råkat göra något pinsamt den här månaden?
Ja men, det kan jag ju inte berätta.


7. Ska du köpa något extra kul för din lön/ditt studiebidrag den här månaden?
Mer kläder.


8. Vilket var ditt allra första husdjur om du haft ett sådant?
Min hund Emma


9. Vad gick du för inriktning i gymnasiet?
Samhälle


10. Vad hade du helst varit känd för om du varit tvungen?
Vill inte vara känd


11. Brukar du mest blicka bakåt eller framåt i tiden?
Ser alltid nuet.


12. Vem av de 4 huvudkaraktärerna i Sex And the City är du mest lik?
Vet faktiskt inte


13. Har du gått på en blind-date nångång?
Ja!


14. Har du eller har du haft ett smeknamn?
Ja det har jag haft och tyvärr så sitter de fortfarande kvar hos visa.


15. Vilken låt spelas mest hemma hos dig just nu?
Daughtry - Over you


16. Pratar du i sömne?
Ja.


17. Vad hade du helst velat få i present?
Just nu lockar en resa till värmen.


18. Är du ärlig när du bloggar?
Ja det är jag!


19. Har du vunnit pengar någongång?
Ja faktiskt men, nu lyser den med sin frånvaro


20. Hur många barn vill du ha, om du nu vill det?
2 tror jag


Alltid roligt med listor. Då får ni reda på lite mer onödig fakta om mig.

God morgon Fredag

God morgon!

Natten har varit lång men, huvudvärken är borta.
Har nu på morgonen varit ute och tagit en power walk på 40 minuter, Väldigt skönt med lite frisk luft såhär på morgonen.
Nu blir det slappe framför tvn tillsammans med mina knäckemackor och jordgubbs smoothie.

Idag blir det fortsatt pluggande. Ja, jag vet jag pluggar mycket nu. Fast nästa vecka blir det mindre plugg här i bloggen.
Ska kanske fika med Susse och sen ska ajg till systemet och Väla med min teammate Becca.
Ikväll blir det en lugn kväll med mycket slappande och avkopplande.

Nu ska jag fortsätta mitt slappande i soffan innan det är dax att göra sig i ordning. Ni får ha en bra dag. Självklart hörs vi under dagen.


Flitig jag är

Gäspar oftare och oftare och ögonen bråkar med mig. Ska tvätta av sminket och en liten stund till på tvn innan det är dax för sängen. Är riktigt trött ikväll. Har pluggat hela dagen och jag hann även med en väldigt rask power walk. Var även duktig som diska, dammsög och städade köket.
Är lite sur på min steg räknare som inte vill funka. Helt omöjligt att jag bara har gått 2034 steg idag. Grr... Ska ha den på mig imorn mer och se om jag kanske går färre steg då haha.

I natt ska jag ha ljudet på telefonen på iaf "DET" skickar sms. Hörde inte hans 2 som "DET" skickade mellan onsdag och torsdag. Förlåt. Dåloig stil av mig att inte svara samtidigt dålig stil av dig att inte svara på något idag.

Ska stänga ner datorn nu och ta panodil ihop om att huvudvärken försvinner och sova. Vi hörs imorn kära läsare,

Powerwalk och studier

Känner verkligen att jag har fått lite gjort idag. Var en smart idé att ta med tvätten och högskoleboken till mina föräldrar. Samtidigt som jag satt och väntade på tvätten skulle bli klar kunde jag kolla igenom boken utan att bli distradherad av annat. Gick riktigt riktigt bra. Tänkte att jag skulle göra övningsproven igen nu ikväll.

Hade faktiskt tänkt att ta en promenad snart. Skönt att komma ut lite och fått rensat huvudet. Ska även diska och dammsuga av lite fort innan jag sätter mig framför böckerna igen.
Det är itne lika kallt ute ikväll som det var igår. Så det ska faktiskt bli skönt med en promenad. har inte kommit upp i min steg idag tyvärr men, har haft annat som jag måste tänka på. Så fort det har lugnat ner sig lite blir det fler och längre promenader.

Nu ska jag ut och ta en powerwalk på 40 minuter hoppas jag på iaf.


Sol och förberedlser

God morgon Solen!

Ännu en solig dag och jag har lite att göra idag. Först och främst ska jag gör mig i ordning innan jag tar tag i dagen.
Planerna inför dagen ser ganska tråkiga ut tyvärr men, jag hoppas jag kan göra en paus med en lång promenad.

Jag måste verkligen tvätta idag. Tvättkorgen är helt överfylld och jag får inte plats med mer. Sen har jag tänkt att spendera alla mina vakna stunder åt att förberedda mig inför högskoleprovet. Ska gör de gamla proven och kolla i min bok när ajg inte sitter framför datorn. Kan kanske till och med sitta ute i solen och kolla igenom det. Så det blir mycket pluggande idag.

Drömde att det var lördag idag och att jag inte ens hade hunnit förberedda mig inför provet. Jag kände mig en aning stressad när jag vaknade och insåg att det bara finns 2 dagars förberedelse kvar. Så nu har jag lite panik. Vill göra hyfsat bra ifrån mig på provet.

Nu ska jag iaf in i duschen sen börja på övningsproven innan jag ska hem och sätta igång en maskin tvätt.
Ni får ha en bra dag så hörs vi under dagen.

Svar på kommentar

Innan jag säger god natt och hoppa ner i min säng tänkte jag svara på en kommentar från min kära kusin Lina.

Som jag har skrivit innan har jag nu köpt lägenheten som jag innan hyrde i andra hand. Detta gjorde jag för att i längde blev det billigare att äga lägenheten än att flytta för att senare hyra en lägenhet. Den summan jag fick betala för min lägenhet får jag snabbt igen. Efter som att jag trivs så otroligt bra i min lilla lägenhet hade jag absolut ingen lust att flytta här ifrån. Vill inte flytta hem till mina föräldrar för att senare hyra en annan betydligt dyrare lägenhet. Jag kan inte bo billigare än vad jag gör nu förutom att då kanske flytta hem men, den tanken finns inte ens i närheten.

Så om jag ska svara på min kära kusin Linas fråga (som att hon inte har någon blogg jag kan skriva svaret i längre) så; Nej jag ska inte bo här hela livet. Lite svårt att trycka in en man, några barn och heslt en hund med i denna lilla lägenhet. Du har verkligen ingen plats där du kan vara ensam om man nu inte vill låsa in sig i badrummet hela tiden.

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att min huvudvärk försvinner till morgondagen får då ska jag och Becca iväg och simma på förmiddagen.

Så god natt mina söta läsare hoppas ni får sova gott och får ni inte ro får ni ligga där och glo!

En hel dag utomhus

Har verkligen haft en härlig dag utomhus idag. Trist att det var så kallt men, det var ändå skönt att vara ute i den friska luften. Först blev det bank besök innan det blev en fika med Linda S. Det är alltid lika trevligt att träffa Linda S. Efter en trevlig fika tillsammans gick jag hem och busade med hundarna i trädgården hemma hos mina föräldrar.
Skållan är verkligen ett sånt energi knippe. Till och med jag blir helt slut av att titta på henne när hon springer runt i trädgården med alla sina leksaker. Wilma är helt motsatsen nu förtiden. Hon går runt i trädgården och är i sin egen lilla värld. Så sött.


När mamma kom hem från jobbet gjorde jag våfflor med grädde och bär till. Så otroligt gott det var. Efter 2 våfflor var man ju hur mätt som helst och fick inte ner mer. Det var väldigt gott och nu har jag även ett eget våffeljärn. Så någon som vill kom på fika med våfflor? Hör av er!


Nu sitter jag här i min soffa och kollar på Grey´s Anatomy och är helt slut. Att vara ut så mycket när man inte är van tar på krafterna. Har iaf varit väldigt flitig trots att det inte blev den promenaden jag hade räknat med men, jag har gått 11000 steg idag och det är bra. 11000 steg och ändå ingen lång promenad. Tog dock "lilla flygarundan" (som min föräldrar kallar den för) tillsammans med dem.
Det var riktigt kallt ut och jag var lite får dåligt klädd men, när man äntligen fick upp flåset och värmen var det ganska skönt.

Nu ska jag kolla vidare på Grey´s och bara mysa framför tvn en stund till. Känner på mig att det blir en tidig kväll.

Waffel day

Så nu har jag fixat och trixat färdigt och ska alldeles strax ge mig ut på en härlig promenad i solen. Tyvärr är det inte så varmt ute men, så fort jag har fått upp flåset så blir det nog varmt. Kan jag tänka mig. Ska bli riktigt härligt med en lång promenad. Jag har redan planerat ut vart jag ska gå. Kameran och en flaska vatten ska givetvis med på min långa runda.
Man vet ju aldrig var man kan hitta vårtecken.

Efter min sköna runda leder stegen hem till mamma och pappa. Ska bjuda dem på våfflor idag. För ni har väll inte missat att det faktiskt är våffel dagen idag.  Mums jag verkligen älskar våfflor. De ska vara sådära varma och krispiga. Innan jag kan ställa mig hemma hos mamma och pappa får jag ge mig ut på ett våffeljärns jakt haha. Tydligen har vi slängt vårt våffel järn. Ett sånt riktigt gammalt och tungt våffeljärn hade vi när jag var lite. Kommer ihåg när mamma stod och skulle göra våfflar och man vill hjälpa till men, fick inte för man kunde bränna sig. Haha vilka minnen som dyker upp.

Nu ska jag bege mig ut i solen.
Glöm nu inte att mums i er goda våfflor idag.

Vår i luften

God morgon läsare!

Vilken underbar morgon. Himlen är blå och solen skiner. Jag är på strålande humör och ska ta en lång promenad i det härliga vädret. Måste även sätta mig en timme och plugga lite men, det blir inte förrän ikväll tror jag bestämt.
Nu väntar duschen och sen 2 goda knäcke mackor med tomat på.

Blir alltid på så gott humör när solen värmer mitt ansikte. Jag hoppas verkligen att det håller i sig hela dagen. Trött på det gråa och kalla vädret som man helst kan vara utan. Det är slutet av mars och jag vill ha vår!
Värme, Ballerina skor och barfota. Jag längtar!
Som det är just nu får jag istället passa på att njuta av sole så fort den dyker upp. Ta varje tillfälle som det bjuds på att sätta mig i solen och koppla av 1 timme.

Hur ser er dag ut idag? Jag hoppas iaf att även ni får en bra dag och ta vara på varje dag.

Snart sover även jag

Klockan tickar iväg och ännu en dag börjar ta slut. Imorn väntar en helt ny dag med nya utmaningar.
Gäspningarna kommer oftare och oftare och jag börjar bli riktigt trött men, ska se färdig filmen innan jag klättrar upp och lägger mig för att läsa min bok.

Ni får sova gott mina kära läsare och får ni inte ro får ni ligga där och glo.

Becca har ordet

Lova min party pingla Becca att jag skulle skriva om hennes irritation över Klippans simhall i min blogg.
De lägger ner fler miljoner på att den ska vara fina och fräsch sen när  VI - jag och Becca ska dit och simma nej då har de inte öppet på förmiddagarna. De har öppet 2 timmar på morgonen 06:00 - 08:00 sen är det stängt fram till 14:00-20:00.
Grr... Så kan man ju inte göra antingen har man bara öppet på eftermiddagarna eller hela dagen.

Becca var väldigt arg och jag antar att VI aldrig kommer att simma i Klippans nya simhall. På torsdag blir det simning i Perstorps simhall. Där jag för övrigt vann min allra första simtävling.
Tänk så fint vårt lilla utomhus bad hade blivit om de hade kunnat lägga lite mer pengar på den.

Jag förstår absolut varför Becca är arg

GRR...

Då äger man en Bostadsrätt

Nu äger jag en bostadsrätt. Det känns helt sjukt. Trodde då aldrig att min första riktiga lägenhet skulle bli en bostadsrätt. Oki det är inte min första lägenhet på det sättet utan min första lägenhet med mitt namn på dörren. Jag kan inte fatta att jag nu äger lägenheten som jag har hyrt i andra hand.
Så innan det var dax att städa och skriva kontrakt på MIN lägenhet passade jag, pappa och farbror Ture på att fira med en fika uppe på fiket. Det blev en mumsig kladdkaka med en hjärtformad maräng (såg lite ut som en rumpa) haha.


Tobbe gillar min blogg så mycket så han showar gärna till det extra mycket bara för att vara med. Hmm... Ja klart att Tobbe ska få vara med i min blogg. Han precis som alla mina underbara vänner är en del av mitt liv och de ska ju synas i min blogg då.
Tobbe gör 2 varianter - "I´m a rockstar" och Tobbe goes Lena P.H. Vilken tycker ni bäst om?





Gör mitt bästa

Snart dax att åka in till skolan. Oj vad nervös jag är inför detta prov. Känns så svårt att plugga till det och jag ska verkligen göra allt jag kan för att klara det. Ska intala mig själv att jag kan detta och jag klarar av detta.
Jag ska verkligen göra mitt bästa.

Ute skiner solen fortfarande och jag vill mer än gärna ut i det sköna vädret på en lång promenad men, den för allt vänta. FInns viktigare saker att göra idag tyvärr. Kanske hinner med en liten runda senare ikväll. Det beror på lite hur kvällen blir.
Man blir på ett sånt underbart humör när solen lyser. Nu längtar jag till jag kan springa i gräset barfota och gå runt i shorts och linne.

Nu ska jag iaf gå hem till pappa och äta lite lunch sen blir det skolan därefter. Vi hörs ikväll.
Ta vara på alla de soliga dagarna.

Tisdagens planer

God morgon mina kära läsare!

Solen skiner och jag är på ett strålande humör. Idag har jag lite att göra. Samtidigt som jag redan har hur mycket som helst inplanerat idag hade jag behövt göra ännu mer men, jag får ta det som det kommer.
Så här kommer förhoppningsvis min dag att se ut.

Skolan: Nu på förmiddagen måste jag plugga etik. Har prov i eftermiddag som jag måste klara. Så ska läsa så mycket som möjligt nu innan. Etiken är inte det enklaste provet man kan plugga till. Jag sitter och läser om Livskavalitet och vad det är. Det är lite svårt att hitta svaret på den frågan som att det inte finns något svar. Vad livskavalitet är? Är upp till vara och en.
Fast sen finns det flera olika områden eller grupper och de kan ju vara bra att kunna.
Vad är livskvalitet för dig?

Fritiden: Idag hoppas jag att jag hinner med en sån där lång och härlig promenad. Med min kära lilla Ipod shuffel i fickan och hörlurar i öronen bara traska och vara i sin egen lilla värld. Jag skrev i något inlägg lite längre ner att jag skulle gå minst 15000 steg om dagen men, kan erkänna att det inte alls har gått så bra. Jag har haft mycket i skolan nu så får ta tag i det lite mer när det lugnat sig. Vilket förhopppningsvis blir redan imorn.

Lägenheten: Ikväll vid 18 så ska jag skriva på kontraktet för lägenheten. För er som inte vet så har jag fram till idag bott i andra hand i en etta. Som att det är en bostadsrätt har jag beslutat mig för att köpa den. Det var antingen det eller att flytta igen. Så efter ikväll kan jag äntligen göra lite här i min lgh. Ska bli kul att få ha den precis som jag vill ha den.


Första stöten

Becca och jag diskuterade om varför inte vi tjejer ska lägga in den första stöten. Jag menar vi ska ju spela lite svåra fram till slutet.

Jag: Jag är ju tjej killen ska ju lägga in den första stöten haha

Becca: Haha sant.. spela svåååra ;);)

svååår*

Jag: Det är vårt moto motto eller hur det nu stavas

Becca: jaaa... tobbe tyckte inte att jag skulle va så svår :P:P

Jag: Haha det måste vi vara det är vårt sätt vårt liv att vara svåra haha

Becca: Precis.. Som sagt.. Vårt mott ;);) motto*

Jag: Ja precis det är så vi är de får bara acceptera det

Becca: Nä, KILLARNA får acceptera det ;);)

Jag: ja precis det är de som ska ändra sig för vår skull se upp till oss kyss marken vi går på haha

Becca: EXACTLY my dear!

Så nu är jag lite nyfiken vem la in den första stöten i era förhållande? berätta gärna


 


Plugga lite mer

Då var man hemma igen. Usch har haft en dålig dag i skolan eller ja det gick inte alls bra på mitt matte prov. Först skrek läraren sen blev det helt tyst och vad gör sig inte påmind då förutom min Tinnitus. Så jag tappade koncentrationen helt men, det är bara att läsa mer på det och gör bättre ifrån sig nästa gång.
 Fast är det inte så att man först blir lite deppig över att man inte klarade det men, sen tar man nya tag?

Nu ska jag iaf börja plugga till nästa prov som äger rum redan imorn eftermiddag. Etik! Det är 5 kapitel som ska läsas och det är inte super lätt men, jag ska klara det provet. Känns bra om jag klara ett av alla mina prov denna veckan. Haha jag kan ju räkna ut sannolikhets läran.

Imorn ska jag skriva kontrakt på lägenheten. Äntligen är den min.

Fast än så länge så ska jag fortfarande plugga hörs lite senare tror det blir en långa natt

Linda S rättar Linda H

Linda S rättar Linda H.
Ja jag menar 1500 steg/dag haha. Så ska vi ut och gå tillsammans?
Jag funderar på om Linda S vill ha en egen kategori i min blogg eller jag kanske ska ha en kategori där vänner får säga sitt.
Hmm... är något att tänka på.
Nej nu var det ju den dära matten som jag skulle plugga till

Drömmer sig ner till Düsseldorf

God morgon!

Jag är upp med tuppen idag. Har redan duschat, sminkat mig, klätt mig och handlat frukost på fiket. Chockad? Jag har självstudier idag och börjar inte förrän 13 så sitter här nu och pluggar till mitt matte prov (som jag fortfarande inte kan).
Grrr... blir så besviken när jag inte är 100% säker till ett prov och jag vill ju såå gärna. Detta provet kommer inte gå bra.

Denna veckan blir det en hel del prov. Har ju som sagt matten idag, imorn är det etiken och på lördag är det högskole provet. Etiken har jag inte kollat på så ska kolla igenom den ikväll och imorn förmiddag och jag verkligen hoppas på att jag klarar den. Har hört att Lottes prov är riktigt svår. Högskole provet har jag heller inte pluggat så mycket till men, efter imorn är det bara det som gäller resten av veckan.

Nu på morgon pratade jag lite med Virve på facebook. Man kan inget annat än att längta tillbaka när man läser vad hon skriver. Vill vara där nere nu. Solen skiner och det är 13 grader i solen så otroligt skönt väder. Jag måste verkligen åka ner och hälsa på dem snart. Virve tjatar och jag längtar efter BBQ, en öl på en bier garten eller varför inte en glass på gröningen intill Rhein.
Sen vill jag se Vives baby tummy haha. Hon ser säkert jätte söt ut. Jag vill även busa med tvillingarna och min kusins som troll.

Nej nu kan jag inte sitta här längre och drömma mig ner till Düsseldorf måste plugga till mitt prov i eftermiddag.
Hoppas ni får en bra dag!



Smider nya planer

Har nya planer som ligger och lurar bakom hörnet. Det är ganska stora och roliga planer. Fast nya planer innebär fullt upp och fullt upp innebär mera stress. Så nu måste jag verkligen hålla på min Linda dag.

När jag precis hade flyttat in i min lägenhet lovade jag att lägga upp lite bilder på min fina lilla lägenhet men, det har tyvärr aldrig blivit av. Nu ska jag vara lite taskig. Ni får faktiskt vänta lite till innan ni får se lite bilder från min lilla söta lägenhet. Först blir det bara lite små ändringar sen ska jag gör en annan liten ändrig. Det kommer bli såå fint i mitt rum. Även köket och hallen ska få en liten omstyling. Lovar att jag ska lägga upp bilder.

Det är inte bara lägenheten som ska få en omstyling utan även mitt liv.
Jag måste verkligen skärpa mig med mina promenader. Har varit väldigt duktig och inte använt bilen mer än nödvändigt. Har gått både till jobbet och hem till mina föräldrar men, nu har jag bestämt mig för att gå ännu mer. Ska gå max 15000 steg om dagen. Undra om jag klara det? Ska även höra om jag kan få ett träningskort via jobbet nu. Har sagt det länge jag vet men, har inte haft någon som helst motivation.

Sen ska jag umgås mer och prata med med mina älskade vänner. Är så glad att jag har dem. De är helt underbara. Det blir alltid hel galet när vi är tillsammans. Allt från eget band till pyjamas party haha. Haha nyfikna nu vad jag pratar om?
Jag ser fram emot en helt galen och otrolig rolig sommar tillsammans med dem.
Planerna inför sommaren är redan i full gång och det kommer bli det bästa sommaren på länge det tvivlar jag inte på.

Förutom det jag redan har berätta har jag lite andra planer men, det får allt vänta. Kan ju inte skriva ner alla mina spännande planer i bloggen inte. Då har ni läsare inget att vara nyfikna över. Fast jag lovar er - Det kommer att bli kanon.

Oj nu är klockan mycket och jag hade tänkt läsa lite innan gäspningarna kommer och innan jag blir så trött att jag inte orkar ha mina ögon öppna.

God natt mina kära läsare sov så gott och får ni inte ro får ni ligga när och klok

Linda S ger mig råd

Kommer ni ihåg när jag skrev ett inlägg om stress. Jag bad er skriva några tips till mig hur jag skulle stressa ner,
Min vän Linda skrev till mig att jag skulle ta en lång promenad utan mobilen. Jag kan nog hålla med om att mobilen är ett stort stress moment. Även datorn kan få en att känna en viss stress.

Att ta en promenad utan mobilen kändes:-  Oj hur ska det gå? Nu när jag har tänkt lite mer på det Linda sa så har hon ju rätt. Om man inte kan ta en promenad utan mobilen så är det något som är fel.
Vad är det med oss människor egentligen? Hur gjorde vi när det inte fanns telefoner och datorer? I dagens läge hade vi inte alls klarat oss länge utan våra telefonor eller datorer.

Så nu ska jag följa Lindas råd och ta mina promenader och lämna mobilen här hemma. Så kan ni som vill få tag på mig ringa hur mycket ni vill.




Bilder från grillning


En trevlig kväll hos Gustaf

God morgon!

Sitter och kollar efter solen men, den är tyvärr lite svår att hitta nu på förmiddagen.
Är precis klar och ska snart cykla hem och hämta bilen. Becca och jag ska ut och se om vi kan hitta några skor till mig.
Sen hoppas jag att jag hinner plugga lite innan det är dax att gör sig snygg inför kvällen. Precis! Ikväll blir det utgång igen med Becca. Alltid kul men, just nu känner jag mig inte så laddad.

Gårdagen var trevlig och rolig. Alltid trevligt att träffa lite folk. Lite trist att min vän Linda gick så tidigt men, hon skulle upp och jobba så helt förståligt. Nästan alla grilla utan jag och Tobbe. Sen bjöd Linda på en smarrig kladdkaka som smakade cocos och apelsin. Mums.
Vi blev även ett helt band med. Kim på trummor, Jimmy på gitarr, Gustaf på bas och Jag, Becca och Tobbe sjöng. Riktigt bra band undra om vi får några spelningar. Hmm... är lite tveksam till det.

Jag lägger upp lite bilder från kvällen när jag har kommit hem igen.


Sunshine and Barbeque

Oj vilken härlig dag jag har haft. Tyvärr blev det inte någon runda nere i Skäralid men, jag har busat med barnen och Sanna hela dagen. Vi tog en promenad nere i byn istället. Allt är bättre än inget. Ute har jag varit hela dagen. har haft tankarna på helt fel ställen och har inte tagit några bilder alls idag.

Nu ska jag in i duschen och fixa till mig lite inför kvällen. Tydligen så ska vi till G och grilla eller Becca bjöd med mig. Alltid trevligt. Jag ska inte grilla för jag är inte alls hungrig idag. Ska bli trevligt att träffa lite kompisar har itne blivit så mycket nu på vinterhalvåret.

Nej det var ju den där duschen som jag skulle besök. Vad ska ni själva göra ikväll

En härlig promenad

Äntligen är lägenheten städad och jag är klar dax att ta cyklen och cykla hem till Sanna och barnen.
Det blir en härlig promenad i skogen tillsammans med dem. Ska bli underbart att få vara ute en hel dag i det fin fina vädret.
Kameran i givetvis nerpackad och klar för användning. Ska försöka ta riktigt många bilder på mig, Sanna och barnen. Riktiga vårbilder tillsammans.

Jag hoppas att mina kära läsare med är ute och njuter av det hela sköna vår vädret. Är ni inte det så ta en paus i det ni gör och ut och lukta på våren.

Sunny Friday

God morgon Sunshine!

Det är fredag idag och strålande solsken. Dagen ser ut som så:
Först ska jag snabbt städa av i LGH innan det blir duschen och göra sig i ordning. Sen har jag bestämt mig för att vara ute hela dagen idag. En lång promenad lockar i vår vädret sen sitta hemma hos mamma på trappan läsa min bok eller kanske rent ut av plugga lite men, ute ska jag vara.

Pappa och jag ska åka iväg och kolla om Farbror Tures stuga står kvar. Den gamla stugan som ligger där uppe hade tydligen börjat brinna igår och om jag har förstått det rätt så brann det ganska bra. Var riktigt många brandbilar där uppe. Är glad att min bror var hemma framför tvn i trygg förvar.
Fast jag är väldigt stolt över min bror så är jag varje gång det är utrykning orolig över honom. Det värsta är nog när det brinner. Man vet ju aldrig vad som kan hända då.

Oj klockan tickar iväg och jag vill gärna ha hunnit städat klart till middag. Så dax att börja. Vi hörs under dagen.

Flickan med blomman


Flickan med blomman tyckte att det var för lite bilder på henne. Så här kommer resternade av bilderna på flickan med blomman.






Så kom våren...

Hur märker man att våren kommit till Skåne?
Jo bönderna kör igenom den lilla byn med sin trakor för att komma ut till sin åker för att sprida ut gödsel. Man hör böndernas traktorer brum igenom den lilla staden. Medans bönderna jobbar så sitter man själv hemma på trappan med en bra bok i händerna och försöker att lyssna på fågelsången men, man blir med jämna mellanrum störd av traktorns brummande.
Ta ett djupt andetag och bara känna lukten av våren år inte att rekomendera för att den kan vara ganska så stark men, vad gör det? Det är trots allt Vår på landet.

Ett annat bra vår tecken är att de flesta tar ut sin MC. Tänk att bara få glida runt på småvägarna och se hur allt grönskar.
Nu hoppas jag att min kära broder vill ta ut sin så hans söta lillasyster kan få åka en sväng eller två. Med söta lillasyster menar jag självklart mig själv. Han har ju trots allt bara en.

Vad är vår tecken för dig? Du får gärna berätta om dina egna små vårtecken



'

Högskolan Kristianstad


Jag har haft en trevlig dag på Högskolan i Kristianstad. Det var extra trevligt att få träffa mina 2 kusiner. Tyvärr är det så att vi inte träffas allt för ofta. Vilket är väldigt synd. Mina kära kusiner de är allt annat än galna.

Högskolan var fin lite trist att man inte kunde gå och lyssna på de olika programmen och se hur klassrummen såg ut men, man kan inte få allt. Vi fick smacka på någon sorts getost, någon sorts juice och Lina och Maria smackade Sushi. Jag hade med gärna smackat sushin som såg väldigt god ut men, kan tyvärr inte äta fisk.

Kusin Lina och Robin. Så glad du ser ut Robin!

Kusin Lina och jag Goes Crazy


Maria hittar alltid på något galet bus. Jag vet inte riktigt vad hon tror att det ska föreställa men, ja varför inte. Marias dotter var med på vår lilla utflykt till högskolan i Kristianstad. Hmm... vad hon tyckte om våra galenskap höll hon nog för sig själv :). Kenny är alltid lika road över att vara med på bild så ja ännu en bild på när han äter hmm... stackaren fick vänta länge på sin mat vi andra var redan klara.




Lina - Jag saknar din blogg! Jag gillade den. Så lite besviken att du raderat den.

God night

Nu är det dax för mig att klättra upp och krypa ner under täcket.
Vet inte om jag hinner skriva något inlägg imorn innan jag åker till Kristianstad. För er som har missat det så ska jag till Högskolan i Kristianstad på öppet hus imorn. Ska bli väldigt roligt att få se hur den skolan ser ut.
Ska även träffa mina kusiner Lina och Robin. Hoppas jag.
Givetvis följer kameran med på ännu ett upptåg med Maria. Får se vad hon hittar på för något bus imorn.

God natt och Sov så gott...

Lugn dag

En underbar dag utan någon som helst stress har jag haft idag.
Tog en härlig fika och fick träffa Tobbe var lite orolig om jag skulle känna igen haha *blink, Blink*


Efter fikan blev det en härlig promenad nere i Skäralid. Wilma och Skrållan fick följa med. Skrållan har aldrig gått där så allt var nytt och jätte intressant.

Hjälpte min granne att bygga tv-bänk. Grr... den tv bänken var inte roliga med knappt 2 timmar senare stod den där. Färdig.



It´s a sunny day

Idag känner jag för att gå en riktig lång promenad i vår nationalpark. Det ser ut att vara riktigt skönt väder och då ska man passa på att njuta. Man vet ju aldrig med detta väder det kan ju ändras så fort.
Så en lång promenad nere i Ravin för att sedan gå upp mot Kopparhatten och nej igen låter som en perfekt runda idag. Ska se om jag kan får med mig någon. Lite roligare att ta promenad med någon än att gå ensam.

Först ska jag gå in i duschen och gör mig ordning sen plocka lite här hemma innan jag ger mig ut i vårvädret.
Känner på mig att detta kommer bli en bra dag. En underbar dag utan någon som helst stress eller några måsten. En dag som jag önskar alla dagara var.

Idag följer givetvis min kamera med under hela dagen och jag hoppas att jag hittar massa vårtecken.

Ni får ha en bra dag så hörs vi under dagen.

Min blogg

Det är alltid roligt att när man får kommentarer på något inlägg man har skrivit så väll som kända och okända besökare.
Extra glad blev jag idag när jag upptäckte att "moster" Inger följer min blogg. Väldigt kul!


Jag skriver inte blogg för att roa andra eller för att bli en "bloggdrottning" utan för min egen skull. Jag bryr mig inte om hur många besökar jag har eller hur många som skriver kommentarer till mig.
Som att det är min blogg och jag bestämmer vad som skrivs och vilka bilder som läggs ut här så bryr jag mig inte alls om vad alla andra tänker och tycker.

Våren här för att stanna?

Härligt när solen lyser tråkigt bara att vindarna är så kalla. Det finns bara ett fåtal tunna moln på himlen och sitter man där det är lä värmer solen ganska skönt.

Jag längtar till jag kan ta på mina ballerina skor och slänga undan vinterjackan helt men, som det har varit nu vågar man ju inte hänga undan vinter jackan. Man vet ju aldrig när det blir minus grader igen.
Vill att våren ska komma och stanna!

Nu ska jag till skolan och ha näst sista lektionen i tecken kommunikation. Hörs när jag kommer hem.

Ny veckan - Nya utmaningar

Hade lite bråttom imorse så hann inte skriva denna veckans planer. Så tänkte skriva ner dem nu:

Denna veckan blir det ganska mycket pluggande. Har 3 prov nästa vecka var av 1 är högskole provet. Dom andra 2 är matte och etik prov. Sen måste jag även sätta igång med mitt fördjupningsarbete så snart som möjligt. Har skjutit på det nu några veckor så känner att det börjar bli dax. På torsdag ska jag & co till högskolan i Kristianstad och kolla lite.
Annars har jag skola 2 gånger denna veckan.

Ska lära mig stressa ner så har bestämt mig för att minst 1 gång i veckan så ska jag ha en Linda dag. En dag då jag bara gör saker för mig själv. Koppla av och bara njuta av tillvaron. En dag då jag bara ska tänka på mig själv och njuta av livet. En stress fri dag med andra ord. Så får se lite vad jag hittar på denna dag och när den ska tänkas bli.

Förutom allt plugg och min Linda dag så ska jag hinna med att jobba, städa och träffa familjen och vänner. Jag ska även fortsätta vara flitig och ta mina promenader varje dag. Tyvärr blev det inte så mycket promenad idag som att jag har varit i skolan hela dagen och var helt slut när jag kom hem. Imorn ska jag iaf gå till jobbet så det blir ju liten promend iaf.

Har ni några tips till mig hur man stressar ner? Jag tar mer än gärna emot alla tips jag kan få. Detta med att ta djupa andetag fungerar itne längre i min vardag.

16/3

God morgon!

Hinner tyvärr inte skriva något innan jag ska till skolan måste hem om och lämna lite saker innan jag måste till skolan.
Hoppas ni får en bra dag

Irritation

Visst blir man lite smått irriterad när man inte hittar saker!
Du städar och lägger saker för att de inte ska vara i vägen och sen när man behöver dem så kommer man inte ihåg var man har lagt dem. Hur mycket man än letar så hittar man inte det. Du letar i alla vrår och alla fickor men, nej de finns inte där.
Så var har jag då lagt det?

Sen en annan sak som man lätt blir irriterad över är när ens visa kort inte funkar. Där står man ska betala och nej det funkar inte så du går snällt till en bankomat och till din stora förvåning funkar inte ditt kort i dem heller. Du provar inte bara en utan fler men ingen av de förbannade automaterna vill ta ditt kort.
Så vad gör man?

Jag kommer inte alls ihåg var jag har lagt min stegräknare eller dosan till min internet bank. Har letat över allt och vet inte alls var jag har lagt dem. Så ja börjar bli lite smått irriterad
Sen har vi det där med visa kortet. Kunde inte betala min klippning med kortet idag så skulle ta ut pengar i automaten men, inte ens där funkade det. Grr...

Smoothie



Kollar the Hills och dricker min hallon Smoothie. Klockan börjar bli mycket dax att göra sig i ordning.

God morgon söndag

God morgon mina kära läsare!

Hoppas ni har hade en trevlig lördag kväll. Själv jobbade man till 21 sen var jag så trött att jag tog en snabb dusch innan jag snabbt slängde mig på soffan och somna.

Idag har jag bestämt mig för att plugga någon timme sen ska jag iväg till Sia. Har varit i stort behov av en klippning och färgning nu ett tag men, har bara skjutit upp det.

Hur har jag kunnat bli så snål?

När jag var yngre handla jag nya kläder så fort jag hade pengar på kortet men, inte nu längre. Nu vill jag inte ens köpa mat för jag tycker det är för dyrt. Så går oftast hem till mamma och pappa för att äta.

Ska se om jag kommer ihåg att lägga upp en bild på mitt "nya jag" ikväll.
Så länge bjuder jag på en bild från i fredags.





Bilder från gårdagen

Så ja nu är jag lite mer vaken och kan bjuda på lite bilder från gårdagen.


Nu ska jag vila lite och fixa mig innan det är dax för mig att jobba några timmar. Även idag ska jag gå till jobbet. Känner mig riktigt flitig nu för tiden.

Ni får ha en bra dag



Trevlig fredag med utgång

God morgon läsare!
Är väldigt väldigt trött idag och har självklart ont i halsen.

Klockan var nog strax innan 3 när jag snubbla in genom dörren. Självklart hade jag ett gäng trappor att möta innan jag kom upp till min lägeheten. Nackdelen med att bo så högt upp. Tar en evighet innan man kommer hem.

Kvällen igår var väldigt rolig och trevlig. Först var det middag med pastasallad och kyckling till det drack vi både cider och vin. Medans söta och snälla Tove diskade fick jag chansen att sminka mig och fixa håret. Becca blockerade hela badrummet så jag fick snällt stå i hallen men, det blev bra det med.
Mycket tjej snack och mycket musik senare tog vi oss in till tåget.

Stan var nja sådär. De första 2 ställen vi var på var mest smått vilket inte alls var lika roligt men, vi visade dem hur det skulle gå till. Fråga mig inte hur men, vi lyckades bra. Vi gick vidare till utposten vilket var bättre. Tove och jag var hade kul och kunde stannat ute hela natten men, Becca mådde inte bra så vi åkte hem.
Fast först blev det så klart McDonalds!

Nu när jag tänker efter var det nog väldigt smart att vi åkte hem när vi gjorde för så trött jag var.

Bilder från kvällen kommer under dagen eller kanske imorn.

Full fart fredag

Nu börjar jag bli lite trött på vintern som hela tiden kommer tillbaka. När man ser vårtecken och börjar känna varmen i ansiktet ja då är det dax igen - Snö. Nu vill jag ha vår.

Idag har jag lite att göra och lite att se fram emot.
  • Fixa pasta sallad till ikväll.
  • Åka in till Klippan och se om jag hittar en klänning till ikväll.
  • Fixa med köttet och kycklingen som ska läggas i marinad.
  • Städa av lite i LGH.
  • Ha en liten snabb SPA stund innan gästerna kommer.
Kvällen bjuder på utgång med Becka och Tove i Helsingborg. Ska bli väldigt kul. Så sa vi att vi skulle ha lite mat och se innan så jag ska göra lite pastasallad och lite annat tilltugg. Så det blir ju en liten tjejkväll.

Nu ska jag hem och äta frukost. Hörs senare

Någon historia bakom ditt namn?

Vet du var du har fått ditt namn ifrån?
Jag och mina mamma hade ett roligt samtal idag om vart mitt och mina syskons namn kom ifrån. Min syster är döpt efter både min mormor och min farmor, min bror är självklart döpt efter pappa och jag är döpt efter min äldsta kusin som även är kallad chefs kusinen.

Mitt och mina syskons tilltalsnamn har ingen speciell historia bakom sig utan de har vi fått bara för att de gillade namnen.
Jag är stolt över att vara döpt efter min kusin. Fast jag inte kallas för det så är det väldigt roligt att vara döpt efter en kusin och inte mor och farföräldrarna.

Man ställer sig frågan vad man själv vill att ens egna barn ska heta. Jag har lovat mamma att min dotter ska heta Alice men, om det blir som tilltals namn eller andra namn är inte bestämt. Jag vet heller inte om jag vill ha någon historia bakom mina barns namn eller jag ska välja ett namn slumpmässigt.
Det är ganska roligt om det finns någon slags historia bakom namnen. Jag har alltid gillar de här lite gamla namnen, De kanske är populära nu men, de namn som är populära i dag är bara en bråkdel av alla gamla namn,

Grattis storasyster på namnsdagen!

små saker kan göra skillnad

Jag sitter och kollar på bilderna som Simon tog i höstas på mig och ser en förändring. Det är ganska roligt att se på bilder som inte är flera år gamla utan bara några månader. Se hur man kan förändras bara på några månader. I mitt fall kan jag se att jag har blivit samlare i ansiktet. Det gör mig väldigt glad. Har ju skrivit inna om att jag ville gå ner lite i vikt men, inte har haft motivation till att träna men, vad har då hänt?

Tror att min viktminskning mycket beror på att jag har varit sjuk mycket den senaste tiden eller snarare den största delen av detta året (2009). Samtidigt som jag har varit mycket sjuk har jag inte tröst ätit lika mycket som jag gjorde i höstas. Jag tänker mer på mig själv och vad jag mår bra av och mindre på alla andra.

Att se den skillnaden fick min motivation att komma tillbaka och jag blev ännu mer positiv till att fortsätta leva det liv jag gör. Ibland kan mitt liv verkar tråkigt och trist men, det beror nog på att jag själv har valt att det ska vara så en period.
Varför ska livet alltid vara roligt och händelserikt?

Idag fattade jag ett beslut att vad det än var för väder ute skulle jag gå till jobbet och gå hem. Med hög musik från min Ipod och raska steg gick jag till jobbet och ikväll gick jag även hem. Det tar lika lång tid för mig att gå till jobbet som att ta bilen dit. Att sätta sig i bilen och sedan starta upp den för att sen kör i 30 sekunder eller vad det nu tar för att sedan pakera bilen. Under den tiden har jag ju redan kommit en bra bit på väg till jobbet.

Imorn blir det ytterligare en promenad ska försöka låta bilen stå så mycket som möjligt och gå destu mer. Ner i Düsseldorf gick jag ju verkligen varje dag med barnvagn och utan. Hämtade Oliver på Dagis, cyklade med dem till fotbollen och gick till tåget.

Bild hämtad från susse

Ny design

Jag vill passa på att tacka Sessan för min jätte fina designen som hon har gjort till mig.
Tycker om den väldigt mycket och är väldigt nöjd.
Behöver du med hjälp med design till din blogg?
Du hittar en länk till hennes blogg till vänster.


Blir en bra dag

God morgon!

Är helt utvilad idag och redan redo att ta tag i dagen. Först och främst ska jag gör en super god smoothie - Vaniljyoghurt och hallon. Sen ska jag sätta mig i soffan och läsa lite på min bok. En riktig avkopplande förmiddag - vilket jag behöver.

I eftermiddag ska jag jobba och tro det eller ej men, jag har bestämt mig för att gå till jobbet. Det tar ju max 5 minuter att gå dit och jag har varit så lat den senaste tiden att jag har tagit bilen. Nu ska det iaf bli ändring på det. Kan ju inte säga att det är så jätte trevligt väder att gå i men, gå till jobbet ska jag. Förstår inte riktigt hur det kommer sig att jag har blivit så lat. När jag var yngre simmade jag, spelade fotboll och innebandy samt att jag red. Vad har hänt?
Tror jag ska ta tag i simningen igen. Någon som är villig att följa med?

Nu ska jag göra min mumsiga smoothie och sen krypa ner under filten i soffan och läsa min bok.
Hur ser er dag ut?

Letar motivation

Jag har ingen motivation till att skriva i min älskade blogg. Vet intw vad jag ska skriva och allt jag påbörjar tar jag bort igen. Får se om motivationen kommer tillbaka snart.

Har faktiskt inte så mycket att berätta. Trött på att bara skriva om läkarbesök, skola och jobb. Så ska inte skriva så mycket om det längre.

Nu ska jag iaf tända lite ljus och krypa ner i soffan och kolla på alla mina serier.

En härlig vårdag längs Rhien

Händer i Veckan

God morgon!

Uppdateringen över helgen har varit dålig. Så tänkte ge er en liten sumering.

  • Fredag - Som jag berättade innan var jag först i Halmstad sen hos min bror som fyllde år. Det hände inget mer på fredagen. Somna väldigt tidigt.
  • Lördag -  Pluggade för det mesta hela dagen. Gjorde ett kort uppehåll på 2 timmar då jag var hemma hos mamma och pappa och åt lite mat. Efter det pluggade jag fram till 21 då jag fick besök. Var tydligen inte så populärt att lämna över min bokanalys till mitt trevliga sällskap. Det blev film som var sådär och CSI. Klockan blev mycket innan jag kom i säng.
  • Söndag - Jobbade till 13 sen skulle jag hem och göra det sista på min bokanalys för att sedan påbörja min uppsats men, så fort jag kom hem och hade satt mig i soffan hade jag väldigt svårt att hålla ögonen öppna. Tog en powernap på 2 timamr tror jag. Var hemma hos mamma och pappa och åt mat. Haha tror jag har blivit en liten snyltare :P

Idag är det måndag och det betyder skola men, jag ska inte gå på den första lektion utan hoppas på att jag kan gå på de andra två - Etiken och Matten. Förutom det har jag inget annat inplanerat.
I veckan blir det mycket plugg, ska hinna med och städa samt tvätta bilen med för det behövs verkligen. Ska verkligen försöka stressa ner - vilket jag tydligen inte alls är bra på. Ska även jobba på onsdag och sen kommer min syster ner :)
Det var lite om vad som händer i veckan. Det kan alltid dyka upp mer men, just nu ser det väldigt bra ut.

Måste bara säga att det är kul att både min Svägerska och Inger läser min blogg nu. :)
Anna-Karin jag passar mer än gärna lill killen flera gånger haha

Vila ögonen

Efter en vecka fylld med oro, stress och galenskap har jag nu satt mig ner i soffan och försöker koppla av. Tyvärr så tror jag inte dt går så bra för det snurrar väldans i huvudet. Inte av yrsel utan av tankar och listor på allt jag MÅSTE göra innan måndag. Jag känner mig väldigt stressad och mn måste blir fler och fler varje dag som kommer.

Någon som har några tips på hur man stressar ner så berätta gärna. Uppskattar olika förslag!

Nu ikväll har jag varit ett par timmar hemma hos min bror. Det bjöd på paj och tårta och nu är lillasyster helt slut. Ska bara vila ögonen lite - till imorn.

Ha en fortsatt trevlig kväll



Galenskap på Halmstad högskola

Har haft en riktigt rolig och trevlig dag på högskolan i Halmstad. Var och lyssna på lärarprogrammet och sjuksköterska programmet. Att läsa lärare de tidigare åren lockar mer och mer. Programmet verkar riktigt roligt ocxh lärarna bra. Klasserna är inte så stora vilket är bra som att man får en bättre kontakt med lärarna och klassen.
Jag följde med Kenny på sjuksköterska programmet med och följde med på en rundvandring och kollade olika undervisnings salar.

Maria låg på spikmmattan med några såndära stenar på sig och Kenny slog. Go kenny Go Kenny. Det var väldigt roligt. Några snubbla i trappan och jag skratta (skadeglädje). Fanny vann en Halmstad University tröja och... Fanny åker på toan. Snacka om tur. Varför kan aldrig jag vinna, Vi använde Kenny som en liten tjuv (mest Maria) Som hade med sig allt möjligt hem - Klubbor, pennor, dumle och kapsyl öppnare. kenny tyckte det var hett på leggings på killar så ja han får nog köpa ett par. :P

Stämmningen var bra från det vi gick på bussen i Klippan till det vi steg på bussen i Halmstad, satte oss ner och tröttheten slog in. Hög volym på Ipoden, benen på sättet och lutandes mot både fönstret och sätet somna jag nästan. Var väldigt skönt att att blunda och vila hela vägen hem.





Nu ikväll ska jag inte göra så mycket. Ska bort till storebror som fyller år i dag och lämna över en liten present och fira han lite sen hem och kolla film och bara ta det lugnt. Är helt slut efter denna dagen så tror jag behöver en lugn kväll och sen få sova ut riktigt imorn bitti.

Vad har ni gjort idag och hur ser planerna ut för kvällen?

XoXo

Grattis Storebror

God morgon!

Grattis Storebror!
Hoppas du får en bra dag och en fortsatt underbar kväll. Ringer dig under dagen. :)


Idag är jag uppe med tuppen men, ska som sagt på studiebesök på Halmstad högskola och vi ska åka redan 8:30. Smarta jag tänkte åh vad skönt då kan jag sova ändan till 8:00. Yeah right!!
Undra lite hur man tänker ibland.

Oj nu måste jag skynda mig ska borsta tänderna och sen köra. Ha en bra dag! Hörs när jag kommer hem

Studiebesök Högskolan

Efter att ha plockat undan i LGH, packat väskan inför morgondagen och satt både kameran och ipoden på laddning är jag fortfarande hur pigg som helst. Vet att jag borde ligga under täcket nu och drömma om kärlek och sommar men, det går inte.

Imorn ska jag på en liten utflykt med skolan. Ska nämligen till mitt älskade Halmstad på studiebesök på högskolan. Har redan varit på högskolan några gånger men, nu följer jag bara med för skoj skull. Roligt att göra något annat som inte är plugg eller jobb.
Ska kolla in lärar programmet sen vet jag inte mer vad vi ska titta på. Ska gå med mitt glad gäng - Maria, Fanny och Ann-Sofie ( hoppas bara A.S är bättre till imorn). Så det blir en hel dag i Halmstad imorn och det bäst allt är gratis!

På fredag fyller även min stora storebror år eller har bara en! Han fyller hela 31 år. Oj vad gamla vi börjar bli. Kommer ihåg när min bror var 15 och körde moppe på Kreta. Nu har han bode hus, sambo volvo och MC. Tycker itne alls det var länge sedan jag sprang runt i en ishall och hejade på hand lag. HEJA HEJA Tyringe!
Ja det var tider det.

Jag tänkte jag skulle blogga lite från mobilen imorn men, det verkar inte funkar för inget av det jag har skickat in i dag har kommit upp så ja det sket sig. Istället bloggar jag direkt när jag kommit hem imorn och bjuder på massor utav bilder från min lilla utflykt.

Måste försöka sova nu. Sov så gott mina kära läsare!

God natt

Ett glas med Linda

Jag har haft en riktigt trevlig kväll. Träffade min vän Linda på Pizzerian och vi satt och prata lite skit. Det var riktigt trevligt att bara få umgås med henne. Man stänger tyvärr in sig på vinter halvåret. Lite som björnen som går i ide fast vi kryper ner under en stor filt och kollar på massor av dåliga serier och filmer hela dagarna.

Längtar verkligen till sommaren nu. Saknar grillkvällarna hos Linda och Kim, den spontan festen hos min bror +sambo, lata dagar på badet och stranden samt alla vin och spel kvällar vi ska ha.

Kom fram till att jag inte har haft så många av mina vänner på besök i min lilla lgh. Har verken haft inflyttningsfest eller födelsedags firande så tror det snart är dax för en tjej kväll med utgång. Hade varit kul att bara gå ut med Tjejerna. Ska försöka planera in en inom kort. Det lovar jag!


Tråkiga sjukhus

Varför ska det vara så tråkigt på sjukhus?
Varför ska det vara så tråkiga färger på sjukhusen?
Är det inte så att man blir glad av färger?

Du ligger i ett akutrum, har väldigt ont och kan inte sluta ögonen för att vila en stund. Vad gör du?

  • Räknar hålen på plattorna i taket.
  • Ligger och kollar på klockan
  • Lyssnar på alla ljud som finns i rummet
  • Ligger och tänker på vad dina prover ska säga
Det finns ju inte så mycket annat att göra på ett sjukhus iaf inte i ett akutrum. Du ligger där och 1 minut känns som ett helt dygn. Du hör hur de går eller springer utanför ditt rum och hoppas på att det är till dig som ska. Du vill bara höra att proverna var bra du kan få åka hem nu.

Jag var på vårdcentralen idag igen på återbesök. Min läkare skickade mig akut vidare till akut kirugen i Helsingborg. Där inne var jag i säkert 2 timmar. Fick ta massa olika prover. När inte läkaren eller sköterskan var där inne så låg jag och räknade hålen på plattorna i taket, kollade klockan varanan minut och lyssnade på hur de sprang ute i koridoren. Allt dett fick jag genomlida för att 2 timmar senare fick hör att mina prover var bra och jag kunde åka hem.

Det var skönt att höra att allt var bra och jag slutade tänka på alla tänkbara sjukdomar och tänkte istället på allt jag skulle göra när jag kom hem. Orderna från min läkare var att hem och vila ta smärtstillande vid behov och om smärtan inte har släppt efter ett par dagar uppsök då din vårdcentral igen. Ja det låter vettigt.

Så nu ska jag krypa ner under min filt på soffan och läsa "Konsten att bli snäll" så jag akn påbörja bokanalysen som ska vara klar på måndag.

Vatten överallt

Vatten överallt. På golvet,  på bordet, på anteckningar och ja överallt.

Anteckningarna är knappt läsbar vad gör man? Skriva om alla mina anteckningar? Prova och chansa vad som står och inte skriva om dem? Vilket jag än gör blir det jobbigt men, att ha anteckningar som man kan läsa är ju bättre än att ha anteckningar som inte är läsbar. Det innebär att jag nu ska sätta mig att skriva rent mina anteckningar och sen fortsätta på det jag gjorde innan - Bokanalysen.

Jag har lite svårt att konsentrera mig idag på skolarbetet men, jag måste verkligen plugga. Har en jobbig smärta i min mage och nu känns det i ryggen med. Så antingen får jag åka in akut idag eller bita ihop till imorn då jag ska träffa min läkare igen. Jag har verken tid eller lust till att ligga på sjukhuset eller att vara sjuk. Fast hälsan är viktig så om så är fallet så får jag väll offra allt annat.

Hade en trevlig fika i förmiddags med Susse. Det var riktigt trevligt att träffa henne. Jag hoppas att vi kan göra om det snart igen. Camilla anslutade sig även hon till oss en stund i slutet.


Får återgå till mina anteckningar.
Vi hörs lite senare.

Mycket ska göras

God morgon!

Vaknade på strålande humör fast jag är lite orolig över läkarbesöket imorn. Hoppas det inte är något.
Idag har jag lite och göra vilket både har sina för och nackdelar. Lovade min läkare igår att jag ska stressa ner.
  • 10:00 fika med en vän.
  • Hem och plugga
  • 12:30 jobba ett par timmar
  • Hinna med en promenad
  • Plugga igen.
  • Mellan allt det där ska jag hinna med att ringa till Sia och några till viktiga samtal.

Måste verkligen plugga mycket denna veckan som att jag ligger så mycket efter. Har 1 bokanalys som ska vara inne på måndag, ett prov som ska göras på tisdag eftermiddag och en uppsats som jag inte ens har på börjat. Så ja det blir mycket pluggande denna veckan och jag har fullt i kalendern denna veckan så får trycka in mitt läsande mellan mina lediga stunder så blir inte så mycket ledigt. Jag som skulle stressa ner. Hmm.. blir nog svårt

Nu måste jag skynda mig känner att jag är lite sen.

lång dag

Hej!

Dagen är inte ens slut och nu ska jag iväg till skolan och vara där till 18:30. Jag är redan helt slut och det känns tungt att köra in till Klippan nu för att ha lektion men, det är teckenkommunikation så går ganska så snabbt.
Nej nu måste jag iväg ska träffa Maria 16:50.
Hörs ikväll

Mammas dag idag

Grattis Mamma!
Idag fyllde min mamma år så har varit och firat henne lite nu ikväll.
Mamma bjöd på 3 olika pajer med sallad och jag hade gjort min speciella maräng tårta.


Äntligen kan jag koppla av hemma i min soffa. Har varit en lång och stressig dag. Har varit i skolan till 12 sen hämtade jag hundarna hos Nellie innan det var dax att åka till skolan igen för att ha matte. Direkt efter skolan var slut var jag tvungen att åka hem till mamma och hjälpa henne. Skulle göra klart tårtan och lite annat samtidigt som jag var tvungen att plugga. stress stress.

Jag skulle ha gjort etik provet idag men, som att jag har varit så mycket sjuk och har haft svårt för att konsentrera mig så fick jag göra provet nästa vecka. Det kändes väldigt skönt att få denna extra veckan att plugga på. Nu ska jag bara hitta den tiden men, ska ta varje ledig stund jag kan hitta till att plugga på det.

Imorn är det jobb 7-14, läkar besök 10:15 och skola 17 så blir en stressig dag imorn med. Hoppas jag orkar med det. Har lite svårt att hantera min egna stressiga dagar men, gäller det jobb så går det bra. Väldigt konstigt det där. Tror att jag är med skärpt när jag jobbar än när jag är hemma och har massor av saker som ska göras.

Är lite orolig inför läkarbesöket imorn. Har en känsla av att mina prover inte kommer visa något och de inte hittar något fel på mig. Jag hoppas det går bra och att de kan lista ut varför jag svimmar så mycket.


Ny klippt hundar - Fina. Den största skillnaden är nog Skrållan


                                                                   Före                                                  Efter



grått och trist

God morgon!

En grå trist dag och jag har fullt upp. Nu ska jag snart köra till skolan efter det ska jag direkt hem och fira mamma. Så idag blir det inte så mycket bloggande. Ska se vad jag hinner med.

Har sovit jätte dåligt inatt. Gillar inte alls när jag får en sådan period så jag får hoppas att den försvinner snart. Tror jag har oroat mig för provet idag men, ska prata med min lärare om att få göra det en annan dag.
Idag börjar även min matematik. Så går till skolan till 17:05. Blir en lång dag känner jag.

Hur ser er dag ut??

Allt om min familj

Har fått ytterligare en utmaning av min kusin. Jag ska beskriva min familj som en hand. Jag antar den svåra utmaning.

Som minstingen i familjen och den som är svårast att kontrollera är det jag som är lillfingret. Är ofta ut och far och vill hela tiden hitta på  nya äventyr och galenskaper.

Det fingret som står lillfingret närmast är Ringfingret och min storebror står mig nära. Därför tyckte jag att han passade bra som ett ringfinger. Jag har en känsla av att min bror innerst inne är väldigt romantisk och han visar tydligt sin kärlek till sin kära sambo.

Pekfingret blir såklart min storasyster, Hon kan ge sig in i diskussioner som ingen annan kan. En väldigt bestämd kvinna som gör allt för att lyckas. Storasyster styr och ställer till det blir som hon vill.

Mamma är långfingret. Hon ser över resten av familjen så vi sköter oss och mår bra. Är vi sjuka är det mamma vi går till. Hon håller ihop familjen precis som ett långfinger ska göra.

Förr sa vi alltid att han hade tummen mitt i handen men, nu kan man fråga sig om han egentligen har det. Han är händigare än vad han har varit och vill mer än gärna lära sig nytt. Självklart är det pappa jag pratar om.

Nu tänker jag föra utmaningen vidare till Susse och Sessan (bride to be) att beskriva deras familj som en hand.
Lycka till ska bli intressant att se hur ni ser er familj

1 Mars

Hela eftermiddagen har jag spenderat hemma hos mamma och pappa. Tillsammans har jag och mamma gjort pajer och bakat tårtan. Bror + Sambo kom förbi med Assan och jag fick Ben & Jerry glass som tack för att jag hade passat Assan. Mamma bjöd på mat och jag blev riktigt riktigt mätt. Ni vet så där äckligt mätt så man mår dåligt men, vad gör man när det är såå gott?

Nu ska jag fortsätta plugga till Etik provet som jag har imorn. Har pluggat en hel del hemma men, inte tillräckligt. Det är inte alls enkelt att plugg till ett prov i Etik och livsfrågor som att det mesta dels handlar om hur man själv uppfattar livet och vad du tycker är rätt och fel. Så jag får ta det jag tycker är viktigast och hoppas på att jag klarar det.

Under kvällen hoppas jag även på att jag kan bjuda er på en ny utmaning från kusin Lina. Ska se hur mycket jag hinner.
Fast innan dess tillbaka till Etik boken.


"Varför fotograferar vi alla samma saker?"

Min kära kusin undrar varför man alltid tar bilder på sig själv där man kan se tex Eiffel tornet i bakgrunden.
Som att jag hatar att när någon tar kort på mig (Tobbe kan intyga detta) så tänkte jag lägga upp en liknande bild som kusin Lina fast jag är inte med på bilden.


Köln Dom och inte en skymta av mig. Så vill ni kanske hjälpa min kusin att förstå varför man ofta tar bilder där man själv är med?

Perfekt lördag

Igår fanns det verkligen ingen tid för att uppdatera min älskade blogg.

Jag och mamma hade en underbar dag i Helsingborg. Tyvärr såg vi inte en skymt av solen men, det var inte alls kallt och riktigt skönt att gå i stan. Jag sa ju att jag inte skulle handla något alls utan om jag skulle köpa något fick det bli en present till mamma. Jag erkänner jag shoppade en del eller inte så mycket som jag kunde ha gjort men, blev lite påsar med hem.
(Ska försöka lägga upp bilder på mina inköp under dagen.) Ddet blev en härlig fika på Espresso hous - varm choklad till mig med grädde och scones. Mamma tog Latte och scones. Mums!


Igår kväll hade jag lovat att skjutsa min bror + sambo till Klöva Hallar och passa hennes hund Assan. Tror min kära svägerska var lite orolig över att Assan skulle gnälla hela kvällen men, jag tror bestämt att han inte hade tid för att gnäll när han busade med Skrållan och pussades med Wilma. Han är en riktig tjej tjusare och vaktar sin små flickor ordentligt.
Jag somnade dock i fåtöljen hemma hos mamma och pappa när vi tittade på Wallander. Var väldigt trött efter stan, promenaden med Assan och den goda middagen (vildsvin och potatis gratäng).


Nu ska jag först dammsuga innan jag ska åka hem till mamma och pappa och göra mammas födelsetårta. Medans den är i ugnen så ska jag plugga till mitt Etik prov imorn. Jag har ännu inte köpt någon present till mamma och idag känner jag mig alldeles för stressad till att åka iväg och köpa något så hon får något litet imorn sen får hon en fin present på lördag tror jag.

Ni får ha en underbar dag så kommer jag med uppdatering under dagen.
xoxo

RSS 2.0