bland knott och mygg

En tuff men en riktigt härlig promenad på 5 km uppe vid Klåveröd var inte helt fel. Trots blåmärken på benen och några mindre olyckor var det en riktig mysig promenad.

Om det inte hade varit för det trevliga sällskapet så hade jag nog aldrig följt med. Det kan till och med vara värt att gå den rundan igen. Det blev en hel del träning med. Både för benen, rumpan och magen.

 

Tänk att man har så när till så här fin och underbara natur. Ibland stirrar vi oss blinda på saker och ting som vi har inom räckhåll och ser bara det vi inte har. Känna den friska luften och den lugna miljön gör det väldigt enkelt att koppla av.

 

 

Söta små kossor!

Det spelar ingen roll hur stora eller små de är.
Jag ogillar dem.

Invigning

Sceanen i stadsparken (visste inte att vi hade en sådan park) är klar och den invigdes med Playtones från Dansbandskampen. Innan man släppte in dem på scean så uppträdde det lokala bandet Willez som ska vara med i dansbandskampen i höst.

 

Båda banden drog mycket människor och vår lilla "stadspark" var fylld med båda kända och okända ansikten.

 

Willez har värmt upp publiken och lämnar nu över till The Playtones.

 

Osäkert väder så många undvikde filten och hade stolar med sig.

 

Byns lilla scean när mörkret kommer smygandes.

 

Jag är dock lite nyfiken på hur länge den får vara hel och fin?


Kungligt besök

I vårt yrke måste man vara flexibel även
om man måste slåss med PRO!

Stadsvandringringar, Kryssnings projekt och invigning av monument. Det är vad vi har hunnit med de första två veckorna i skolan.

I torsdags hade vi som uppgift att besöka Ramlösa Brunns park där ett monument till minne av de Vita bussarna skulle avtäckas av självaste Kronprinsessan Viktoria och The Royal Beefcake Haakon.

Vi stod på ett riktigt bra ställe tillsammans med "PRO" och förskole barn. Det var trångt, varmt och helvilda pensionärer som skulle ta fotografier. Plötsligt skulle en person emd barnvagn tränga sig ut från den trånga folkmassan och det blev tjafs bland tanterna.
Jag är en mästare på att tränga mig fram och bara sådär så stod jag bara 4 meter från platsen där monumentet var. Perfa! Fast precis innan hon skulle avtäcka det så gick vi. Trött ben och trött på trängslen. Vi ångrade lite att vi gick när vi gick men, när vi senare kom förbi buss hållplatsen med tåget så var vi verkligen glad att vi hade tagit rätt buss.


 

Vi glömde att man skulle ha med sig blommor

för att få prata med The Royals.

 

Tur vi har fotografer som kan berätta när det hände

Lite danska språk kurs kanske?

 

Vanjas väska fick agera "Take Away hållare".

 


Gäsp..

Min dag har varit kanon! Tänkte att jag skulle berätta och lägga upp bilder från den idag men jag orkar inte. Så nu får allt vara lite nyfikna och vänta på dagens händelser till imorn.

Nu ska jag plugga det sista sen ska jag ner under täcket! Sov gott

Tänkvärt

Vi har alla dagar där vi helst av allt bara vill krypa ner under täcket. Dagar vi känner oss mer nere än andra och dagar då tankarn snurrar lite extra mycket.
Dagar då hjärtat blöder och gör så fruktansvärt ont. Dagar då ögonen rinner och man känner att allt är hopplöst. Dagar då ingen eller inget kan få en att må bättre.

Ibland behöver vi dessa dagar hur jobbiga de än kan vara. Hur mycket vi än vill ligga där under täcket och tycka synd om oss själva är det bra för oss att prata och komma ut. Hemma växer tankarna och blir allt jobbigare medan du tillsammans med vänner och olika platser får lite annat att tänka på med.

Döm inte någon i förväg utan lär känna personen och dess brister så upptäcker du att vi alla är olika och att även de som vi uppfattar som lyckliga och alltid glada har sådana här dagar!

En snabb uppdatering

Oj vad jag har blivit dålig på att uppdatera. Är inte hemma så ofta så får skylla på det. De få gångerna som jag är hemma är jag för trött för att sätta mig och uppdatera bloggen. Som nu tillexempel. John Blund har redan varit här och kastat sand i mina ögon så får snart krypa ner under täcket.

En uppdateringe av hur det ser ut i mitt liv och vad som händer. Ska försöka skriva mer och lägga upp flera bilder.
  • Skolan: Jag har verkligen valt rätt utbildning. Trivs riktigt bra med utbildningen och med klassen. Vi har riktigt roligt tillsammans. Jag ser verkligen fram emot när kurserna börjar komma igång på riktigt. Vi har inte kommit igång riktigt med kurserna och vi har heller inte börjat på alla. De 2 första veckorna skulle bli ganska så lugn. Vi "nya" ska läsa några ämne som de "gamla" läste i våras. Jag ser fram emot att få börja på praktiken och komma igång riktigt med kurserna.

  • Hälsa: Den senaste veckan har jag haft väldigt mycket huvudvärk. Om det beror på vädret eller oron över mina provsvar har jag ingen aning om. Jag är fortfande inte riktigt bra efter njurbäckeinflammationen. Smärtan finns kvar om jag sitter, står eller ligger fel. Jag har fortfarande inte fått svar på mina prover men hoppas jag får reda på dem imorn. Det är säkert inget men usch man kan ju inte släppa det ur tankarna heller. Den senaste tiden har det blivit alldeles för mycket med onyttig mat. Så från och med i dag måste det bli ändring på mina mat rutiner.

  • Träning: Jag skäms nästan för att säga det men, denna sommaren har det inte blivit så mycket träning. Nu börjar hösten komma och jag kan ta mig mer tid för min träning. Vill så gärna få upp min kondition och bli av med mina Love hendels. Funderar lite på om jag ska byta gym. Just nu tränar jag på vårt lilla gym här hemma i min lilla by men har planer på att börja träna inne i stan. Inte för att jag vill klaga på att vi har ett gym här i byn men jag gör det enklare om jag tränar i stan. De har fler maskiner, instruktörer och inte långa köer till maskinerna. Tror det blir så att jag börjaar träna på 24/7. Dels för att då kan jag träna direkt efter skolan eller innan, får fler och bättre maskiner att träna med och jag kan träna med några klasskompisar.
  • Övrigt: Just nu rullar mitt liv på ganska bra. Jag letar lägenhet inne i stan för fullt och hoppas jag hittar en  som passar mig innan årsskiftet. Vill komma närmare skolan, mina vänner och allt oväsen som hör där till. Hösten har mycket att erbjuda och jag hoppas jag kan klämma in en weekend till Düsseldorf med. I oktober åker jag upp till STHLM över en helg för att vara med på min systerdotters dop. Tänka att det lilla pyret redan har hunnit bli 3 månader. Tiden går så fort och hon har säkert växt och förändrats en hel del sen jag såg henne sist. Som jag saknar henne.

Sov gott!!

^^



If you can´t find somethin to live for,
you best find somethin to die for.

En helg

I fredags tog jag tåget till min moster i Kristianstad för lite shopping. Det blev även ett besök hos morbror, "moster" May, kusinerna och Jossan. Lite fika och skitsnack innan vi körde vidare mot Nässby för att handla lite mat. Innan min hemfärd bjöd moster och min gudfar på middag (fetaost fläskfilé).

Passade på att köpa ett nytt nagellack i en härlig färg från Isadora -Coral!





Det var lördag, himeln var grå och trist och regnet låg i luften! Vad gör man en sådan här dag?? Jo, man tar med sig Anna och åker ner till IKEA i  Malmö. (Egentligen var det Anna som tog med sig mig)

Både jag och Anna tittade häpnade på den stora byggnaden...

När vi kom till sängarna passade jag på att ta mig en liten lur.

 

Annas påse vägde betydligt mer än min så hon fick ta sin på en kärra.

Anna trivs som fisken i vattnet bland ljusen!

Betydelsefull små ting


Tack till alla er som hade mig i sina tankar och
skickade söta små krya på er sms till mig.

Det värmde och betydde mycket för mig ska ni veta!
Än en gång tack!!


"Många krya på dig - kramar från Petra, Tomas och lilla Andrea.
Hoppas att den lilla presenten får dig att tillfriskna snabbare.

Fick en jätte fin present av min syster med familj.
En rosa te-kopp med guld öra och en guld ros.
Jag blev riktigt glad och tyckte den var för fin för att ha te i
så det fick bli godis istället.

Tankar efter första dagen!

Detta känns verkligen så rätt.
Detta är verkligen jag och denna hösten kommer bli riktigt spännande.

Första skoldagen är avslutad och jag längtar redan efter att få komma igång på riktigt. Imorn börjar jag med orienteringskurserna och det ska bli spännande och se vad jag får lära mig där. På torsdag är det förhoppningsvis studiebesök på kryssningsfartyget som ligger i hamnen (då åker kameran med). Fredag blir det en heldag i skolan och kommunikation hela dagen.

Mina tankar efter första skoladagen är över mina förväntningar. Lärarna verkar vara riktigt bra så även skolan, klasskompisarna är i blandade åldrar, ämnen ska bli intressanta och praktiken ska bli väldigt spännande. 2 dagar i veckan har vi praktik och den får vi även göra i Danmark. Kanske smart att göra den där som att vi ska läsa danska. (Hur nu det ska gå?)

Imorn ska jag äta frulle med min klassis Annie innan skolan. På lunchen blir det även lite lunch och självstudier. Hoppas vi förstår något av det bara.
Det kommer bli en riktigt rolig och spännande höst med många nya utmaningar. Har en känsla av att det blir mycket skaka rumpa med tillsammans med Annie.

Kommer bli en underbar höst!!

fruktansvärd smärta!

Jag vet att den senaste tiden har det varit väldigt dåligt med bloggande. Jag tänker inte komma med massor av ursäkter till varför. Det har helt enkelt varit så att jag inte har haft någon ork.


Dom senaste veckorna har jag haft en fruktansvärd smärta i min mage. En smärta som jag aldrig har haft innan.
Smärtan kom stegvis på tisdag förmiddagen och blev bara värre och värre. Närmare kvällen låg jag i fosterställning i min soffa och tårarna bara föll. Efter många om och men blev det en tur in till akuten i Helsingborg.
Kvällen blev riktigt lång och intensiv. Smärtorna i magen lättade inte trots smärtstillande och de blev bara värre och värre. Det tog lite mer än ett dygn för läkarna att upptäcka vad som var felet. Efter många prover och ultraljud så visade det sig att jag hade njurbäckeinflammation.
Jag tillbringade nästan en hel vecka på sjukhuset. Sov nästan hela tiden när de inte väckte mig och det var dax för nya prover eller medicin. Den smärtan jag hade innan på sjukhuset har jag aldrig upplevt och vet inte riktigt om jag vill uppleva den igen. Att ha så otroligt ont så man svimmar pga smärta är inget jag rekomenderar.

Nu mår jag relativt bra igen. Har kanske inte gjort som läkaren beordrade mig men, efter att ha legat stilla i så många dagar så hade jag ganska mycket spring i benen.
Nu blir det återbesök och kolla nya prover så att inflammationen är borta och sen måste jag vara mer uppmärksam.


Denna hösten kommer jag att priotera mig själv. Hur jag mår och vad jag vill med mitt liv. Kommer inte bry mig så mycket om vad andra tänker och tycker om mig. Det är upp till dem!

Denna hösten kommer jag priotera: (Prioteringarna står inte i ordning).
  • Mig själv
  • Skolan
  • Nya bekantskaper
  • Träning
  • Nära & kära


Hmm...?


Sometimes I wonder what I do wrong?

En smarrig överraskning

Fick en jätte fin present av min systerdotter med familj.

Lite sött att köpa en present utan någon speciell anledning.

 

Jag har alltid varit väldigt mån om min hud. Har alltid varit duktig med att smörja in mig och skrubba min hud. Vet inte hur mycket pengar som jag har lagt på alla mina ansikts- och hudvårds produkter.

 

Min syster är en av de personer som vet hur mycket tid och pengar som lagts på mitt yttre. Igår när jag kom hem så fick en rolig överraskning av min söta systerdotter. Tillsammans med min syster hade de varit och köpt två helt underbara produkter från Laura Mercier till mig.

En riktigt härlig lotion som doftar Crème Brûlée. Den är riktigt skön och sen så luktar man som efterrätt efteråt.

 

Den är inte billig men jag tycker att den är värd pengarna och ni bör prova den.

Denna underbara lotion och duschcremé finner du här.
Kan varmt rekomendera den.

Confused


Att en person kan göra
en annan person så här förvirrad,
hade jag ingen aning om!

OMG 2 veckor kvar

Oj, vad denna sommaren har gått fort!

Om 2 veckor är jag ännu ett steg närmare att uppfylla min dröm. Om 2 veckor har jag påbörjat min utbildning som guide i Öresundsregionen. Detta har jag sett fram emot halva sommaren och det ska bli riktigt kul.
Mina förväntningar med denna utbildningen är att jag ska lära mig så mycket som möjligt och få väldigt bra lovord från mina lärare.

Jag ska ge allt från början till slut för att detta är något som jag verkligen vill och har velat länge. Kommer bli riktigt besviken på mig själv om jag förstör denna chans som jag nu har fått.
Efter avslutad utbildning ser jag ännu flera vägar och utmaningar som jag ska ta tag i och det ska bli roligt och spännande.

2 veckor går snabbt och jag har knappt inhandlat något skolmatrial alls. Finns en del som jag inte kan köpa innan skolan börjar så som skolböcker men, det andra är ju bra om jag har.

Behöver:
  • Kalender
  • Pennskrinn
  • Pennor
  • Block
  • Skolväska

RSS 2.0