What can I say

Funderar en hel del ikväll men, kommer inte fram till något bra. Vet inte vad jag vill säga till dig och jag vet inte hur jag ska få dig att förstå eller någon annan för den delen.

Jag försöker verkligen men, vissa stunder kan vara jobbigare än andra. Just nu ikväll har jag en sådan period. En sådan period där allting är pest och pina. Jag försöker verkligen bita ihop men, ikväll känns det lite svårt.
Ska istället stänga ner och försöka sova.

George O´Malley

Jag intalar mig själv att det inte är sant.
Jag intalar mig själv att nästa veckan kommer han dyka upp igen.
Kan inte riktigt förstå att han är borta.
O´Malley charmade oss alla.
Hans små snedsteg och hur han ville alla väl.
Tror att alla önskar sig ha en O´Malley i sin gemenskap.


Hur kommer Grey´s Anatomy bli utan O´Malley?






En dag med Anton

Har spenderat halva dagen tillsammans med Anton. Susse skulle hjälpa till på KM (klassmästerskap) i Klippan och jag passade gärna hennes lilla söta son. För vem skulle inte vilja spendera tid tillsammans med den guldklimpen.

Vi inled dagen med att kolla lite på Pippi och kramas i soffan innan vi klädde på oss för att gå bort till fiket och fika lite. Anton tog fram traktorn och sjörövarskeppet och busade lite med medans jag åt lite frukost.
Efter att vi busat klart på fiket gick vi och gungade lite innan det var dax för oss att gå hem och äta lite lunch.
När Anton hade fått sina lilla tupplur åkte vi hem till Christer (pappa) där Anton skulle vara medans jag var hos tandläkaren.

Anton är verkligen jätte snäll och är inte alls besvärlig att passa. Han är ett riktigt charmtroll och jag passa gärna honom fler gånger.


Anton leker med traktorn under bordet
på fiket.


Medan Anton sov kelade jag med deras katt Lim.

God morgon!

Jo, jag vet att jag är uppe väldight tidigt idag men, ska iväg och jobba. Blir tyvärr inte så mycket bloggande idag för jag ska jobba från 8:00 - 21:30. Inte på samma ställen utan först i Östra och sen på ålderdoms hemmet. Oj klockan den går fort idag och jag måste hitta något att ha på mig.

Vi syns lite senare ikväll.

Något nytt varje dag

Innan jag flyttade ner till Düsseldorf (2008) gick jag bara hemma hela dagarna. Jag hade inget att göra och spenderade timmar framför datorn och tvn.

Nere i Düsseldorf var det full rulle hela tiden. När jag var ledig från "min familj" var jag hemma hos min kusin och hennes familj eller så var jag barnvakt till några andra barn. Mina ledigar dagar fylldes snabbt med mycket äventyr plus att jag hade skola med.
Helgen då mina föräldrar var på besök hände det något hela tiden och efter att de hade åkt tillbaka till Sverige igen var jag riktigt trött.

Sommaren 2008 var den bästa sommaren någonsin.
En vecka efter att jag hade flyttat tillbaka till Sverige började jobba timmar på ålderdoms hemmet. Jobbade en del samtidigt som jag festade och umgicks med härliga vänner. Det finns inga ord som kan beskriva denna galna sommar men, jag vet att jag alltid kommer bära minnena från den sommaren med mig.

Hösten 2008 började och jag fortsatte jobba timmar och tog allt jag fick. Började även fundera på om jag skulle börja läsa upp mina betyg så jag kunde fortsätta utbilda mig. Jag flyttade till min lilla lägenhet i Ljungbyhed och fortsatte leva loppan.

Våren 2009 började jag även få lite timmar på en annan avdelning fortfarande inom äldreomsorgen detta samtidigt som jag läste upp några ämne på Komvux. Vilket jag efter halva termin insåg att det inte gick så bra med både skola och jobb. Detta gjorde att jag var tvungen att avsluta mina studier för att kunna jobba och betala alla mina räkningar.

Sommaren 2009 fick jag ett sommarvik på ålderdoms hemmet och jobbade en hel del. Förutom den veckan då jag var i Bulgarien i 1 vecka. Denna sommaren var tyvärr inte likadan som förra men, jag ska inte klaga för det.

Nu har jag 2 betalde jobb samt att jag har lite mindre jobb som inte ger några pengar men, jag får vara med att hjälpa till i förening vilket är väldigt roligt. Jag har alltid att göra och sitter aldrig hemma och har tråkigt.
Mina dagar har fyllts med olika äventyr och spännande utmaningar precis som jag gillar.

Det jag vill ha sagt är att från att gå till att inte ha någoting att göra har jag nu hur mycket som helst att göra.

Nu ska jag skriva ner lite recept, förberedda morgondagen, göra en stor kopp te och sen krypa ner i en varm och härlig säng.



Mina härliga kusin barn. Som jag saknar de tre busungarna.

Barna sinnet kvar

Ledsen för min väldigt dåliga uppdatering denna helgen. Har haft fullt upp från början till slut så har inte haft tid till att blogga.

Lördagen började med fotboll på Ljungbyskola. Jag och Susse hade kiosken och det är lite att pyssla med. Det blev seger till LIF. Nu håller vi tummarna att de går upp till 6;an. Nästa match för LIF är på lördag den 3 oktober och vem vet vi kanske hänger med för att heja fram vårt lag till seger.

På kvällen var det party inplanerat. Trots att det inte blev som vi hade tänkt oss hade vi väldigt roligt tillsammans. Lite bus på Antons rum samt en dans video med Susse och Pilla är bara en liten del av det som hände igår. Det blev mycket skratt och bus först hos Susse sen på Jannis och en liten tur till TFHS.
Jag hade trevlig kväll tillsammans med Tjejerna med halsduk.

 

Pilla var lite trött och bestämde sig för att

ta en liten tupplur i Antons lilla säng.

Tror bestämt att två tjejer har glömt hjälmen hemma.

Så roligt man kan ha i ett barn rum.

Nöjda gäster i baren och man kan inte vara något annat än

nöjd med Susse som bartender.



Jaag vill passa på att önska min vän Anna en trevlig resa och hoppas att hennes vistelse i USA blir oförglömlig

Fredag och full rulle mot helgen

Idag står det mycket på schemat så jag får blogga när det finns tid.

Fredagens Schema
  • Jobba mellan 8;30 - 12;30
  • Klippan, Matz skor, Väla och City Gross
  • Hem duscha och göra sig i ordning inför kvällen
  • Besök Susse på jobbet
  • Sen besök

Det kommer bli en toppen dag och jag kommer vara så trött ikväll. Vi hörs ikväll.

Denna dagen slut

Orkar inte blogga så mycket mer ikväll. Ska upp tidigt imorn och jobba.

Vårt "mini" möte gick bra och vi kom fram till ganska mycket. "Kycklingbollen" är färdig planerad och äben drink listan är klar.


Mini Möte

Tänkte berätta lite vad som händer just nu. Har ju som sagt en hel del att göra trots att jag inte jobbar så mycket. Fast kollar klockan och ser att jag inte hinner skriva så mycket om det nu.
Ska träffa Susse om 30 minuter på Jannis (tror jag iaf) och innan dess så måste jag plocka undan det sista här. Skönt att komma hem till en städad lgh. Så jag får skriva lite mer om vad som händer i mitt farfyllda liv senare ikväll. För nu ska jag plocka undan alla saker och göra mig iordning för vårt lilla möte. Trist att inte Ann hade tid men, hon har en del anant att stå i med.

Just nu...

Dagdrömmer jag om en...


Stor Frapino Espresso

Gos med Hundarna

Efter en lång promenad i regnet tyckte jag förtjänade ett varmt bad. Samtidigt passade jag på att ta kleta in ansiktet i en ansiktsmask och håret i hårinpackning. Så det blev en riktigt härlig förmiddag. Iaf ändan till jag upptäckte att det var stoppa i avloppet och golvet fylldes med vatten.
Inte alls kul!

I eftermiddags körde jag hem till pappa och åt lite lunch. Passade samtidigt på att gosa lite med hundarna. Skrållan ville mest busade så gosade lite med Wilma.
Tänk så fort Skrållan har vuxit för ett år sedan var det inte alls mycket med henne och nu springer hon runt och busar med alla hennes nallar och skor som hon tar.

När jag kom hem väntade städning eller vänta den väntar fortfarande. Usch har inte alls städat så mycket. Känns som detta är den sista dagen för imorn har jag lite dåligt med tid för städning så fåt väll bita ihop och ta tag i det.



Tidig promenad

Är uppe och redan ombytta till träningskläder. Det är lite ovanligt för att vara jag. Jag är definitivt ingen morgon person och med det menar jag att på morgonen har jag ingen motivation alls till att träna. Samtidigt säger dem att innan frukosten är den bästa perioden för träning.

Så nu på morgonen har Susse "hjälpt" mig upp så vi kan ut och ta en lång och rask promenad. Vet inte om den blir så rask som att jag verkligen är så trött men, jag är tacksam för att Susse hjälper mig att komma igång.
En rask och lång promenad på morgon ska nog få igång mig.
Jag måste verkligen gå ner i vikt och har helt tappat den motivationen till att kämpa för det. Så nu måste jag verkligen skärpa mig. Vet att jag har sagt det hur många gånger som helst nu men, har inte riktigt hållit det.

Typiskt

Jag är ombytt. skorna knutna och ipoden laddad och vad händer? Jo det regnar men, just nu skiter jag i det. För nu har motivationen kommit och jag ska ut och springa och varva med promenad i rask takt

Motivation var är du??

Välkommen hem Tom!

Det är namneet på min nya fisk. Pilla fick den stora äran att döpa honom och det blev Tom. Alla djur ska ha ett namn - stora som små. Nu simamr Tom runt tillsammans med de andra fisken (Restless) och de verkar trivs bra tillsammans.

Nu försöker jag hitta min motivation till att börja springa igen. Det är över en månad sen jag sprang sista så jag borde börja med att gå raska promenader. Jag måste verkligen komma igång med träning nu. Som sagt dagarna går fort och det är snart sommar igen.

Dax att byta om till tränings kläder och på med löparskorna. Hörs lite senare.

Vart tar dagarn vägen?

Onsdag redan? Dagarna går så fort att man knappt hinner med. Jag börjar även att bland ihop alla dagar tror det är måndag när det är tisdag och så vidare. Undra om dagarna går så här fort för att jag trivs med allt i mitt liv just nu och jag sitter inte och framför tvn och deppar. Jag får mina dagar att gå och jag hittar på nya saker hela tiden.
Sen har jag underbara människor runt omkring mig som göra mina dagar trivs samma. Kan inte bli mycket bättre?

Idag har jag lite att göra. Inget som jag måste göra idag men, som jag borde göra för att senare kunna njuta av helgen riktigt ordentligt.
  • Köpa en alg ätare som kan hålla den andra fisken sällskap + att äta upp alla alger
  • Fortsätta planera inför "Kyckling bollen"
Ikväll hade jag tänkt att äta lite middag med min kära pappa. Mamma jobbar kväll och pappa är ensam. Innan åt vi alltid middag tillsammans när mamma jobbade kvällen. Det var länge sedan vi (pappa och jag) gjorde det så tänkte att vi kunde göra det ikväll. Sen kan jag även få lite tips om honom om hur vi (Susse, Anna och jag) ska lägga upp "Kyckling bollen" så att pojklägen och knattarna vill vara med och spela. Vi måste ju locka dit dem på något sätt. Detta är ju något nytt så jag hoppas verkligen att det är många som ställer upp.

Jag ska även kolla på "Efterlyst" ikväll. Linda Chens sambo berättar om vad som egentligen hände. Det vill jag asbolut inte missa. Är tyvärr inte så insatt i det men, tycker det är fruktansvärt hemskt.

Innan jag kan göra allt det måste jag göra mig i ordning och ta tag i dagen. Ska hämta upp Pilla i Klippan och det hade även varit kul om Susse hade velat följa med. Tyvärr kände hon sig lite trött idag men, det hade varit trevligt om även hon följde med.

Sömnlös natt?

Ännu en trevlig kväll har nått sitt slut. Trots att jag var rasande på en vis försäljare innan idag avslutar jag min dag på ett toppen humör.

Ikväll har jag haft ett trevligt besök av Pilla. Alltid lika roligt att träffa henne och vi har alltid ny ideér på gång. Det var lite trist att varken Susse eller Anna kunde joina oss men, det kommer definitivt flera kvällar och det ser jag fram emot. Det var inte bara Pillas besök som fick mig på bra humör utan även ett litet meddelande gjorde mig glad men, det tänker jag inte gå in på just nu.

Oj vad klockan har gått fort ikväll och jag borde krypa ner under täcket men, känner mig alldeles för pigg för det. Det känns som jag kan springa 3 km utan problem. Usch hoppas jag inte får ännu en sömnlös natt bara.
Imorn väntar nya äventyr och jag ska ut och ta en powerwalk direkt när jag vaknar.

Ni får sov så gott mina söta läsare så hörs vi imorn:)

Nu är det jul igen eller?

Det verkar som julen komemr tidigt i år eller iaf på tv. När jag kom hem och satte igång tvn hörde jag till min stora förvåning julmusik på tvn. Självklart var jag tvungen att kolla vad det handlade om. Tyckte det var lite tidigt med jul musik men, tydligen har de redan nu börjat att visa reklam för olika jul föreställningar.
Är det någon mer än jag som tycker julen kommer tidigare och tidigare för varje år?

Jag är en sådan person som tycker jul och nyår är väldigt mysigt men, tyvärr hinner jag tröttna på julen innan det är julafton. Nu börjar julen redan så fort löven håller på att ramla av från träden. Jag gilalr julen men, tyvärr vörjar den mista sin charm.

Grillat på Ljungbyskola

Igår fick jag lite roliga bilder av Anna från LIF´s grill fest. Den kvällen var riktigt roligt. Den är dock lite suddig på sina ställen men, otroligt roligt hade vi.


Susse lika söt som alltid



Äkta vänskaps kärlek


Jag och Lasse fular oss

Jag är lika glad som alltid när jag
får tillbringa en kväll tillsammans med vänner

Dåliga försäljare

Tänk vad en försäljare kan förstöra ens dag. Jag är så arg och besviken. Är inte försäljares mål att göra kunder nöjda och glad? Jag är allt ANNAT än glad. Tänk så lättlurade vi som kunder är egentligen speciellt vi som inte vet så mycket.
Jag känner mig just väldigt lurad och så retligt arg. Detta gör mig så arg att jag inte ens klarade av att prata med dem så pappa får ringa istället.

Det som retar mig mest är att försäljaren lurade på mig ett abonemang utan att berätta att jag hade kvar det andra och nu måster jag betala för båda.
Nu har jag lärt mig ett och annat av detta och kommer vara mer uppmärksam nästa gång

Skärpning!

Efter att ha varit både lat och sjuk nu en tid är det dax för mig att ta tag i min träning. Som att det var ett tag sedan jag tränade så ska jag börja med långa promenader i en rask takt innan jag börjar med löpningen igen. Det ska även bli några rundor ner till gymmet och ett par längder i bassängen.

Det är inte bara träningen som jag msåte få igång utan även måste jag ändra mina matvanor. Bland annat måste jag sluta att äta godis och äta massa onyttig mat. För nu ska jag nå mitt mål och om jag inte gör det till nästa sommar så kommer jag bli galen.


Möte!

Nu är mitt första möte med Supporter Kommitten avslutat. Det var inget speciellt som diskuterades. Vi planerade in den kommande Kyckling/Gåsa fotbollen samt när vi skulle ha en del lotterier.
Jag blev Kiosk ansvarig och inget större jobb utan jag ska se till att där är någon i kiosken på deras hemma matcher. Samt att jag, Susse och Anna ska planera lite olika roliga saker.

Sömnlösa nätter

Det blev inte alls mycket sömn för mig i natt. Låg timme efter timme och försökte somna men, det var helt omöjligt. Inte ens ett tecken på trötthet fanns. Inte förrän klockan blev 6;00 fick jag möta John Blund men, det blev ju tyvärr inte så länge som jag var i drömmarnas värld. Redan klockan 9;00 ringde alarmet. Hade ett besök kvar hos tandläkaren men, det visade sig att han var sjuk så får vänta en vecka till med besöket hos honom.

Så idag är jag väldigt väldigt seg och allt går riktigt långsamt. Tur för mig har jag inget speciellt att göra nu under dagen så jag kan ju ta det ganska så lugnt. Ikväll däremot väntar möte med Supporter Kommittén. Vilket ska bli spännande. Sen får jag nog krypa ner under täcket skulle jag tro.

Det är ganska många tankar som snurrar runt i huvudet när man försöker sova. Det var allt från lyckliga minnen till mindre roliga tankar som dök upp. Saker som jag kanske kunde gjort annorlunda och saker som jag gärna hade kunnat göra om och om igen.

I natt hoppas jag på att jag får lite fler timmars sömn annars får jag ta en insomnings tablett för sömn behöver jag verkligen.


Lugn Söndag

Har tänt massor av levande ljus i lägenheten, gjort mig en kopp té och kröpit ner under en filt för att titta på film. Det blir ett mysigt slut på denna härliga och otroligt roliga helg.

Idag har jag bara tagit det lugnt och umgåtts med mina föräldrar. Mamma skulle in och klippa sig på Frisyrmakarna på Väla så jag och pappa följde med. Blev inte så mycket shopping men, en ny kalender blev det då min är alldeles för liten och trasig. Sen sprang vi även in snabbt på IKEA där jag investerade i flera värmeljus samt en potatis skalare. Så nu Tobbe kan du få tillbaka din :).

Ska mysa vidare nu och fortsätta kladda i min kalender.

What a night

Har haft en otroligt rolig kväll. Den ahr varit fylld med massa skratt, livliga diskussioner och massa my tillsammans med goa vänner. Det blev en riktig tjej kväll trots att Johan var med men, han följer alltid med så bra i allt tjej snack. Jag har skrattat så att jag fick kramp i magen och ögonen rann.


Så denna dagen avslutades kanon. Det blev verkligen en hel dag tillsammans med vännerna och det är just så det ska vara för då trivs jag som bäst. Jag hoppas verkligen att vi kommer att göra om denna kvällen flera gånger.

Nu ska jag stänga ner här och kramas lite med min kudde. Jag hoppas verkligen på att jag inte blir väckt imorn bitt för jag behöver allt en sovmorgon.

Natti Natti

Vilken vinst

Vilken härlig seger det blev idag till LIF. Målen bara rullade in ett efter ett och slut resultatet blev 7 - 1 till Ljungbyhed. Bra jobbat gubbar!

Jag, Anna, Susse och lilla Anton satt på en filt och njöt av det fina vädret. Anton sprang runt och busade och år massa fika. Den lilla sötnosen.



Nu ska jag dra på mig ett par byxor innan jag tar cyklen mot 7;an. Vad gör man en härlig lördag som denna? Jo man passar på att umgås med världens bästa vänner.

LIF - FIK

Nu har jag lagt beslag på Susse dator en stund så jag kunde uppdatera min lilla blogg. Känner på mig att den dagen kommer bli väldigt härlig. Ska nämigen umgås med massa underbara människor hela dagen.

Först på schemat står det fotbolls derby mellan Ljungbyhed - Färingtofta. Så jag, Anna, Susse och Anton ska ta oss till Färingtofta IP för att heja vårt lag. Självklart hoppas vi på seger. Det kommer bli en bra dag intill fotbolls planen. Om jag känner oss rätt så kommer vi bara att sitta och snacka om gårdagen.

Senare ikväll kommer Pilla på ett litet besök. Detär alltid lika roligt att träffa henne så får se vad vi hittar på för något kul.
Som sagt en härlig dag tillsammans med mina underbara människor så den kan ju inte bli annat än perfekt.

Nu ska jag lämna tillbaka Susse dator och vara lite social med henne.


Dagens planer

Det blev ingen lång sovmorgon idag inte men, har fortfarande inte tagit tag i denna dag. Idag har jag faktiskt inga större planer mer än att jag ska;
  • Städa
  • Tvätta
  • Ta en promenad i det härliga vädret
Det var nog mina planer för denna dagen. Självklart finns det lite planer för ikväll men, det ända jag kan säga är att det blir en spännande kväll.

Nej, nu är det dax att börja städa och fixa lite.

ohälsosamma tider

Klockan är över midnatt och som vanligt är jag fortfarande vaken. Jag måste verkligen börja lägga mig i tid och inte sitt upp halva nätterna. Det kan ju inte vara hälsosamt att vara uppe så här länge och sen bara sova 5- 6 timmar. Så ja jag måste nog ändra på mina slepping hours.

Nu är planen att sänga ner datorn för att sen drömma mig in i drömmarnas värld.
Ni får sova så gott och drömma söta drömmar,

"bra att ha inköp"

Jag gett mig själv ett shopping förbud dock inte mot allt utan jag får inte köpa mer kläder förrän jag har rensat ut i gardroben. Sen tyckte min kära mamma att jag hade tillräckligt med kläder och att det finns ju annat som jag behöver. Så som några skor nu i höst. Har redan hittat några stycken bland annat ett par Boots på Matz Skor. Ska åka in och prova dem.

 

Idag blev det inte så mycket shopping för mig men, jag hittade fina glittriga, hjärtformade anti halk till badkaret. Så nu kan jag inte ramla och slå i huvudet i badkaret. Köpte även en antecknings bok där allt viktigt ska skrivas upp men, nu kommer jag inte på något viktigt. Typiskt


Somnar med ett leende

Nu tänker jag avsluta denna härliga torsdagen med lite slö tittande framför tvn innan sängen kallar. Bakom mig lämnar jag ännu en kanon dag. En dag som har bjudit på lite av varje - lite shopping, hälsat på en utråkad Anna på jobbet och en mysig picknick uppe på Kärnan. Vi har även fått se Robin Söderling inne på Espresso House (eller Pilla såg att det var han jag såg bara en snygg kille).
Vi köpte med oss min nya favorit Expresso Frapino och goda muffins innan vi satte oss på gräset uppe vid kärnan. Där satt vi och vänta på att Anna skulle sluta så vi kunde åka hem. Som sagt en kanon dag blev det.

 

Nu blickar jag fram mot morgondagen och undra vad den har att bjuda på. Jag tror att även morgon dagen blir kanon med lite spänning i. Det finns en sak som jag verkligen borde göra imorn och inte fortsätta att skjuta upp det - STÄDA. Efter det påbörjar jag min helg och jag tror även den blir toppen. För vad ska gå fel när man har haft en sån här vecka.

 

Jag är verkligen lyckligt lottad som får dela min vardag med så många underbara vänner. Vänner som ställer upp i vått och torrt och gör en grå, trist dag till en dag full med skratt och glada miner. Ni ska veta att ni alla är guld värda.

 

Det finns en sak jag helt glömde bort idag och det var att ta en bild på mig och Pilla men, det kommer att komma många flera sådan tillfälle där jag kan ta kort på oss två.

 


ännu en trip till stan

Tandläkaren är avklarad, lunchen äten och antbiotikan tagen. Nu ska jag bara byta outfit sen ska jag köra mot Helsingborg där jag först ska hämta Pilla på Matz skor samt kolla lite skor hihi. Får se vad det blir för bus som vi hittar på idag. Jag har en känsla av att även denna dagen kommer bli underbar.
Precis som alla andra dagar då jag träffar mina underbara vänner.

Skulle egentligen ha jobbat idag men, de hade sett fel på dagar så det är inte förrän nästa vecka. Fast jag borde vara hemma och städa samt fixa med massa annat väljer jag hellre att umgås med en vän och njuta av vädret. Fast solen inte skiner får man passa på att njuta av dagarna så länge man kan. Man vet aldrig när dagarna fylls med regn och rusk.

Hoppas även ni får en underbar dag och att vi hörs när jag kommer hem. Självklart tar jag med mig kameran under dagens äventyr. Jag har blivit så dålig med att ta bilder och uppdatera i min kära blogg så det får bli en skärpning på mig.


Man lär sig av sina misstag

Det är sant som man säger att man lär isg av sina misstag. Under mina 23 år har jag gjort en del misstag och lärt mig en hel del utav dem. En del misstag har jag gjort om fler än en gång men, jag lär mig ju något nytt varje dag.

Ett misstag som jag har lärt mig av fler än en gång är hur man dömmer andra. Vi har väldigt lätt att dömma människor som vi inte ens har träffat eller sagt hej till. Vi dömmer dem pga hur de ser ut och hur de är. Att se någon på håll och sen dömma den för hur den människa är som person och dess personlighet är helt fel av oss.
Det är fel av oss att dömma en människa på håll. Du kan anta att den personen är på ett visst sätt men, du kan inte säkert säga att han/hon är som du tror om du inte har träffat han/hon.

Visst är det så att det första intrycket är viktigt. Om ni umgås med samma vänner så kommer man stöta ihop en del och varför inte då ge han/hon en chans?

Detta med att dömma en person man inte känner har varit väldigt aktuellt i min vardag de senaste veckorna. Det har tisslats och tasslats runt omkring mig om det en och det andra. Om människor som de inte vet något om, hur vi ser en människa som hastigast och sen dömmer han/hon efter utseende eller hur en människas personlighet är.
Vi är alla olika och tur är väl det.

Att dömma en person i förväg kan göra andra i ens omkrets ledsna och irriterade. Vilket senare resulterar att man inte har några vänner kvar.

Det jag vill ha sagt med detta är att man ska aldrig dömma någon i förväg. Jag har gjort det och jag tror säkert att även ni har gjort det. Så innan ni dömmer prata med personen. Ni kanske kan lära er något eller få en vän för livet.

god morgon!

Tänkte att jag skulle hinna med att uppdatera men, hinner tyvärr inte det. Nu måste jag rusa till tandläkaren. Så jag får uppdatera er om dagens planer när jag kommer hem.

Underbara onsdag

Har haft ytterligare en kanon dag idag. Blev inte riktigt som planerat utan den blev ännu bättre. Först var planen att jag skulle städa men, beslutade att åka in till helingborg och ta en fika med Pilla vid Norra hamnen. Mycket, mycket trevligare. Det blev en espresso frapino med en kyckling macka längs med strand promendaden. Där blev vi sittande en stund innan vi gick och säg till Anna och sa hej.

Vi avslutade min lilla visit uppe på kärnan där vi blickade ut mot danmark och drömde oss bort. Det var en underbar eftermiddag i Helsingborg som jag gärna gör om flera gånger.

Utsikt över Tågaborg.


Utsikten från kärnan


När jag kom hem från stan bytade jag snabbt kläder innan jag gick bort till Susse. Hon skulle på träning så jag fick den stor äran att busa några timmar med hennes lilla solstråle Anton. Det var några timmar fullt med massa bus och hyss. Vi sprang runt inne på flyget och busade, kastade stenar i en brunn och lilla Anton ville absolut inte gå där ifrån, tittade på massa häftiga bilar och sen busade vi lite hos Shakiba med. Det var en väldigt busig kväll tillsammans med världens bästa Anton.

"Det är vädligt roligt att kasta sten och

jag bryr mig inte alls om vad tant Linda säger"

 

Min onsdag har varit kanon och jag går i sängen med ett leende på läpparna och en liten ledsam tanke över hur tidigt jag måste upp imorn för att gå till tandläkare.


första dagen avklarad

Min första dag på det nya extra jobbet är avklarat och jag tyckte det gick riktigt bra. Hoppas även de andra tyckte det och att jag får flera chanser. Anna-Karin har iaf lovat att hör vad de tyckte så nu kan jag bara hålla tummarna att de vill att jag kommer tillbaka och kanske det leder till mer schema lagda tider.

Förutom att jobbat har jag inte gjort så mycket mer. Har mest tagit det lugnt den tiden jag har varit ledig. Nu ska jag fortsätta kvällen med en film.

Vi hörs imorn och då ska jag försöka var lite duktigare med kameran.

Nytt jobb - ny utmaning

Nu måste jag snart åka och har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Varför ska det alltid vara så svårt?
Det är första dagen på nya jobbet och jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det ska gärna vara bekvämt och snyggt. Börjar känna mig en aning stressad. Ska hinna äta lite med innan det är dax att köra.

Ska bli väldigt kul att få jobba på ett fritids. Har ju arbetat med barn innan men, inte så här stora. Så det ska bli en utmaning. Det känns inte riktigt som när jag tog hand om Max och Oliver trots att de är i samma ålder som dessa barnen. Kan kanske bero på att de är fler och är på ett fritidshem och jag passar inte dem i hemmet.

Jag är inte så nervös som jag kanske trodde jag skulle bli men, klart att jag är lite nervös. Jag får se detta som ett äventyr och hoppas även jag kommer att lära mig mycket av det.

Nu måste jag verkligen leta efter klläder innan jag ska skynda mig för att hitta något att äta. Uppdaterar när jag kommer hem.

Just love it

Trots att jag blir påmind av mitt dåliga självförtroende ibland så trivs jag väldigt bra med mitt liv just nu. Jag tycker allt verkar flyta på bra och jag möter varje dag med en ny utmaning och det är precis så jag vill ha det. Att mitt dåliga självförtroende visar sig ibland och jag deppar ett par dar får jag leva med för så kommer det alltid att vara.

Mitt dåliga självförtroende kan trygga ner mig ganska så mycket men, de dagarn de är som värsta får jag tänka på framtiden istället, på min underbara familj och alla mina underbara vänner och på dem mål jag vill nå i livet.

Den senaste veckan har jag:
  • Fått ett nytt jobb
  • Umgåtts med härliga vänner
  • Träffat och umgåtts med en gammal god vän
  • Skrattat en hel del
  • Misslyckats med bakning 2 gånger

Trots att jag i samma stund misslyckades med bakning tänkte jag har hela mitt liv var misslyckat. Fast idag kan jag säga att det faktiskt inte är det. Jag har ingen utbildning och önskar jag hade en fast inkomst och ett bra jobb men, samtidigt har jag gjort en hel del i mitt liv som jag absolut inte ångrar.

Mys i parken

Igår hade jag och Susse mys i parken

11 september 2009
Jag och Susse en mysig kväll

Drömmarnas tunnika

Har som sagt tröst shoppat idag eller något åt det hållet. Kände att jag var tvungen att handla något nytt till gardroben. Helg och antibiotika är ingen bra kombination. Så jag köpte äntligen min tunnika som jag har drömt om ett tag.

Tunnika från Sisters.

Gillar den riktigt mycket. Speciellt brodyren och de långa snörena.

Kommer bli en klar favorit i höst.


En ram ett vykort

När mina föräldrar var på semester i Stockholm i somras så fick jag lite presenter (som vanligt när de är borta). Till mina fina presenter fick jag detta kort. Jag tyckte så otroligt mycket om det så nu har jag äntligen köpt en ram och ska imorn sätta upp det på väggen.

"För att bli gammal och erfaren
måste man först vara
ung och galen"

Idag har jag:


  • Träffat doktor Petrus
  • Handlat på Ikea
  • Hämtat ut antibiotika på apoteket
  • Tröst shoppat tillsammans med mamma
  • Druckit en blåbärs smoothie
  • Handlat mat (dock är den kvar hemma hos mamma)
  • Lagat mat tillsammans med mamma.

Det roligaste är att jag ska ta det lugnt så jag blir frisk. Haha vilket skämt

Ett besök hos doktorn

Sitter och väntar på att klockan ska bli 12:50 så jag kan traska ner till vårdcentralen och få min hals kollad. Känner inte alls för det som att jag redan vet att det är ett virus men, bäst att kolla det ändå som att mamma har halsfluss. Får tyvärr inte jobba denna veckan heller som att jag kan ju smitta ner alla. Usch vågar inte ens tänka på hur lite pengar jag kommer få.

Nej dax att göra sig i ordning innan man ska kila iväg. Kommer med uppdateringen senare

Jobbmässa

Äntligen har jag hittat något på AMS som jag gillar. Oki det är inget jobb utan en möjlighet. En möjlighet som jsg har väntat på. En möjlighet att förverkliga en dröm jag har haft sen jag var liten. Självklart pratar jag om min dröm att en vacker dag få jobba och bo utomlands.

Oki jag bodde i Tyskland för hela 3 månader men, jag vill bo längre än 3 månader. Prova på något nytt. Något nytt som inte är Sverige. Få lämna mitt gamla liv bakom mig och börja om på nytt. Träffa nya och spännande människor, se nya saker och upptäcka nya spännande äventyr.

Kommer bli tufft att bo och jobba i ett annat land med tanke på hur mycket jag kommer sakna familj och alla underbara vänner som jag har här men, jag vet att de finns kvar. Sen är det inte svårare än så att man kan prata med varandra via datorn och på telefon och blir längtan för stor kan man hälsa på varandra. Det är inte så dyrt som det var innan med en flygbiljett.

Det jag vill komma till är att Arbetsförmedlingen arrangera jobb mässor i september och oktober. European Job Days 2009 - Med fokus på arbete i Europa. Det kommer att hållas seminarier, utländska arbetsförmedlingar informerar om att leva och bo i resp. land och utländska företag finns på plats och informera om arbetserbjudande och intervjuer svenska sökande.

Tycker detta låter intressant och jag vill gärna gå. Jobb mässan hålls i Helsingborg den 22 oktober mellan 10 - 16. Så imorn ska jag ringa till min handläggare och få lite mer information.

Mys tillsammans med GG

Lägenheten är hyfsad städad och jag har bara lite smått kvar. Har tänt en massa ljus och ska snart slå mig ner och kolla vidare på Gilmore. Tro det eller ej men, har inte sett ett anda avsnitt idag. Så det blir bara mys tillsammans med Gilmore girls ikväll.

Jag bjuder på en 4 år gammal bild. Tycker jag ser väldigt självsäker och lycklig ut på den bilden men, det var en perfekt vecka så kan man vara annat. Önskar det kunde vara så nu.

Rhodos 2005.

Jag gillar verkligen denna bilden. Varför kan inte de nya bilderna se ut som denna?


Gamla minnen

Mitt sista år på gymnasiet hade jag en tillvals kurs - Simning. Jag lärde känna en super trevlig tjej och vi hade stora planer på sommaren. Planer som verken hon eller jag trodde på men, vi gjorde planer och fantiserade oss bort. Efter student planerade vi fortfarande och kollade på olika resemål till en dag då vi verkligen bokade vår resa.
Det blev en vecka på partyön Rhodos i Grekland. En vecka jag sent kommer glömma. Det var en galen vecka som enligt oss skulle bli en lugn vecka så vi kunde vila upp oss efter vår sista termin i skolan. Vi hade dock fel. När vi upptäckte nattlivet på Rhodos var vi så gott som fast.


Jag och Pernilla på Rhodos 2005

Året där efter bokade vi samma resa till Rhodos men, denna gången hade vi något stort att fira. Pernilla fyllde 20 år. Samtidigt som vi träffade våra gamla och kära vänner som bodde på Rhodos planerade jag in att göra Pernillas födelsedag oförglömlig. Först hade vi tänkt gör någon utflykt men, så blev det inte. Vi gjorde ett galet vad istället. Ett vad där ingen av oss vann. Pernilla skulle ha 20 telefon nummer på kroppen (vilket inte var så svårt. Hon fick betydligt flera) och skulle pussa 20 olika killar. Pernilla fick ju en hel del telefonnummer på kroppen så det vann hon överlägset men, tyvärr pussade hon inte 20 killar så därför vann jag det. Så det blev oavgjort.
Det var en galen vecka och det andra året på Rhodos blev värre än första. Vi sprang rundor med Corona och Smirnoff ice och självklart till det 1 m långa sugrör.

Vi på vårt VIP ställe på Rhodos 2006

 

Våra resor till Rhodos är oförglömliga och lätt de roligaste resorna jag har haft.Det hadde varit riktigt kul att få göra om våra resor och se om våra kompisar jobbar kvar på samma ställe eller där är nya ägare. En resa tillsammans med Pernilla hade jag gärna gjort flera gånger.

Nu har jag inte haft så mycket kontakt med Pernilla på ett par år och det har varit väldigt tråkigt. Så därför blev jag väldigt glad när hon började skriva till mig på Facebook. På söndag kommer Pernilla hit och vi ska prata gamla minnen och bara umgås och ha kul. Som jag har saknat henne och jag längtar riktigt mycket till på söndag.


Maraton

Fortsätter mitt Gilmore maraton och önskar jag var en av dem.

Influnsan :(

Hög feber, halsont, värk i hela kroppen och förkyld så har det sätt ut sen en väldigt väldigt tidig onsdag morgon. Efter att många utav min vänner skrämt upp mig med den kända svininflunsan drog jag en lättande suck imorse när jag vaknade och febern var bort trollad.

Det är oki att bli sjuk någon gång om året men, jag blir ju sjuk alldeles för ofta. Det är inte ett par dar jag blir sjuk utan nej jag blir sjuk 1-2 veckor och det är så tråkigt. Oki det är ju trevligt att bli ompysslad men, kan man inte bli det fast man ska ligga nerbäddad och må riktigt dåligt?

Idag känner jag mig pigg och gry. Är vädligt rastlös i kropppen men, har inte så mycket ork att göra så mycket så får ta det lugnt ett par dagar till. Längtar efter att få börja träna och springa men, får nog vänta till nästa vecka med det. Så skönt att motivationen har kommit tillbaka.
Imorn ska jag städa och tvätta ut alla bacillier och bara ta det lugnt. Hoppas att detta var den sista influnsan för i år.

Framtiden

Vad gör du om vad ska vi säga 5 år?
Kan du berätta för mig här och nu hur ditt liv ser ut då?


Jag kan inte sitta här och säga att om 5 år kommer mitt liv att se ut så här och så här men, jag kan säga att jag hoppas att mitt liv ser ut så här om 5 år. Det finns ingen som kan säga att så och så kommer det se ut om 5 år.
Om 5 år kommer jag att ha:
  • Ett bra jobb med en bra inkomst
  • En egen familj
  • Bo i det där huset vid havet (eller hur man nu vill bo)
Jag tänker inte säga till någon att om 5 år kommer mit tliv se ut så här utan jag kommer att säga om 5 år hoppas jag att mitt liv ser ut så. Jag kanske inte vill ha det som jag just nu skrev men, för skoj skull ska jag skriva hur jag hoppas att mitt liv ser ut om 5 år. Har jag min kära blogg kvar om 5 år så ska jag gå in och kolla vad jag hoppades på och se hur mycket av det som stämmer.

Jag hoppas att om 5 år:
  • Har ett jobb där jag trivs och en fast inkomst
  • Har en bra och rymlig bostad
  • Har någon som håller mig kär
  • Har hälsan och lever ett bra och underbart liv
Nu kan jag lägga mig i min säng och tänka på framtiden utan att ha några som helst krav på hur jag vill ha det om 5 år. Självklart har jag mål som jag gärna vill uppnå inom 5 års tid men, det har vi väll alla. Sen är inte alla mina mål så omöjliga att klara av.


An amazing day

Oj det var riktigt länge sedan jag uppdaterade bloggen eller 3 dagar sen. Så nu är det på tiden kan jag tycka och ja, jag måste verkligen skärpa mig.

Idag har jag verkligen haft en helt underbar dag tillsammans med Susse och Anton. Vi cyklade och hämta Anton på dagis innan vi gav oss ut på en lång cykelrunda. Vår första anhalt var Brandsberga där vi tog en paus och åt massor av björnbär och blåbär. Det blev även en tur in i skogen för att leta svamp men, med miljontals löv rikare gav vi upp den jakten.
Andra anhalten blev en god glass på fiket som Anton gärna åt upp. Sista anhalten blev Ljunghusen (TFHS). Där pratade vi med Öyvind, Barret och busade lite samtidigt. Det var riktigt länge sedan vi var där så det var faktiskt roligt och kolla hur alla har det. Inte för att vi träffade så många men, ändå.
På hemvägen hade jag och Susse "skattjakt" haha. Så roligt vi hade. Det får bli fler "skattjakter" framöver.

Susse och Anton plockar björnbär.

Snart har vi även vinddruvor i växthuset. Mumsigt det ska bli.


RSS 2.0