Vad blir det för väder?

En väderprognos säger strålande solsken och en annan i hållande regn.

De senaste veckorna har jag inte sett så mycket regn och det lilla regn som har kommit har försvunnit lika fort igen. Väderprognoserna har inte stämt så bra denna sommaren eller är det vädergudarna som spelar oss ett spratt? Jag tänker absolut inte klaga på vädret för det har varit kanon hela sommaren.

Enligt en väderprognos ska det regna hela helgen men en annan säger annat. Då undrar man vilken man ska lita på? Jag hoppas iaf att det inte regnar. Det gör inget om det är mycket moln bara vi slipper regnet.
För det är festival dax och det ska bli galet kul med underbara vänner!

Härlig & lugn helg

Vilken underbar helg jag har haft.

Jag har haft en riktigt lugn och skön helg. Det behövs inte så mycket för att göra mina helger perfekta. Nära och kära är allt som behövs för en lyckad helg.

Jga började helgen med en mysig vinkväll hemma hos söta Anna. Hon bjöd på en riktigt god sallad och jag tog med lite god efterrätt. Vi tillbringade hela kvällen ute på hennes mysiga balkong där vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det blev en del skratt och lite irritation på grannen.
Inte ens den svala luften kunde få oss att gå in. Det var en härlig kväll trots att det blev en aning kallare runt midnatt.

(Både gott och nyttigt. Vi kunde kanske ha
hoppat över B&J men det är svårt)

Jag avslutade helgen på nästan samma sätt som jag började den. Det blev en tur in till stan för att ha en mys söndag med T. Vi kollade på Snabba Cash, drack Asti och bara umgicks. Med andra ord blev det en riktigt härlig söndag kväll. Även denna kvällen bjöd på en del skratt och leende.

Dagarna går så snabbt att man inte hinner med längre. Ytterligare en helg har passerat och även denna måndag börjar nå mot sitt slut.
Gäspningarna blir fler och ögonlocken börjar kännas tunga. Tror det änttligen är dax för mig att krypa ner under täcket.

Sov gott mina kära vänner & läsare!

"Mamma, nu kan jag flytta hemifrån!"

Grattis Willes!!

(Bild hämtad här.)

 

Det är inte varje eftermiddag som torget i min lilla by fylls med människor för att höra på live spelning. Inte vilken live spelning som helst heller utan byns stolthet Willez!

 

Plötsligt hör jag massor av jubel och folk som springer fram och kramas med bandet. Sen hör jag "Mamma, nu kan jag flytta hemifrån!" Jag fattar ingenting. Vad var det som precis hände? Och varför springer ett tv team runt på torget? Står som ett frågetecken innan jag får veta hur det ligget till.

Tydligen har Willez varit med i uttagningen till Dansbandskampen som går på SVT. Bandmedlemmarna hade fått öppna en pizza kartong där de kunde läsa att de hade klarat gallringen och var vidare till Dansbandskampen.

 

Jag är inget stort fan av dansband men för Willez kan jag göra ett undantag. Inte bara för att jag vet vilka en del av medlemmarna är men de är faktiskt riktigt duktiga. De lyckas charma publiken på olika sätt och det tar inte lång stund förrän publiken sjunger med eller har intagit dansgolvet.


Det blev lite dans på torget i eftermiddags. Jag bjöd upp charmtrollet Felix som inte alls verkade ha något emot att dansa tillsammans med mig. Lilla Felix gillade musiken och sprattlade med hela kroppen. Vilken rytm den lilla pågen har. Något säger mig att han kommer vara en Kung på dansgolvet när han blir äldre.

 


(Jag bjöd upp Linda & Kim´s lilla charmtroll på lite dans på torget.)


Grattis än en gång Willez och jag hoppas ni tar hem hela kampen!
Jag tänker offra mina öron bara för att rösta och lyssna på er.

Ett sommarregn


Åh jag vandra
i ett sommarregn.
Ett regn som svalkar sanningen.
Ett regn som sköljer dumheten,
som vandrar i ett sommarregn

Ibland är det bara så underbart att vakna upp till doften av regn. Doften av ett sommarregn!
Visst är det underbart med strålande solsken med men ibland behövs det bara en mellan dag. Man kan vila upp kroppen från solens starka strålar och uträtta lite ärende som man kanske inte har haft orken eller velat göra innan pga det fina vädret.

Idag så ska jag städa och plocka undan i lägenheten för det har inte blivit ordentligt gjort på ett tag, till apoteket, banken för att sätta in pengar och sen ska jag göra av med alla mina pantburkar.

Flummig Tisdag (brygg kaffe)

Det är över 5 år sedan jag träffade Nicklas sist. Jag och Nicklas lärde känna varandra i grundskolan då min barndomsvän flyttade ner till Vellinge.

Vi har alltid kommit bra överens och har alltid så otroligt roligt tillsammans.

 

Efter mitt möte med min coach mötte jag upp Nille på Knutpunkten. Vi hade inte planerat att göra något särskilt utan bara umgås. Så vi började med att gå bort till Gröningen för att sola och bada lite. Det blev dock mer solande än badande. Nille var nere och kände på vattnet men han verkade inte så taggad till att hoppa i. Så tillbaka till badlakanet för att fortsätta sola.

 

Nu när det är så här varmt är det viktigt att dricka (vatten) mycket. Vilket jag är väldigt dålig på. Så efter ett tag packade vi ihop våra saker för att gå och handla lite dricka och något att dricka. En lätt lunch nere vid Norra hamnen gav en hel del energi. Dock så dröjde det inte en lång stund innan vi kände av bristen på vätska igen.

Vi satte oss på Hampan och tog varsin kall öl/cider. Det var riktigt skönt att sitta där på varsin barstol och blicka ut mot havet. Tyvärr fläktade det inte så mycket som vi hade önskat men just då brydde vi oss inte så mycket och satt mest och njöt av solen.

 

(Nille är en aning tveksam till om han ska bada eller inte).

 

(En varm dag som denna är det aldrig fel med

en läskande cider)

(You are the big head, he said")

 

("Där kan du inte sitta och bajsa, Nille!

Fy skäms på dig)

 

När vi satt uppe på Kärnan hörde vi musik lite längre ner i parken och vi gick dit och satte oss. Det visade sig att det var Kul i Juli. Vilket vi inte hade någon aning om vad det var. Så istället för att gå och sätta oss på en uteservering gick vi bort till Systemet och köpte 2 flaskor vin. Vi köpte även med oss något att äta. Sen satt vi där i parken och drack vin, skrattade och flummade. Det blev en rikttigt trevlig dag och kväll som jag mer än gärna gör om snart.

Nästa gång blir det jag som får ta mig ner till Nille nere i Lund och se vad han har att erbjuda där.

 

("Nä, Tror inte det är cola här inte")

 

(Solen har precis gott ner och

tisdagen börjar gå mot sitt slut)

 

(En aning påverkade av "colan")


Coaching

Undra om det är värmen som gör mig mer förvirrad än vanligt?
Tycker att jag glömmer hälften av det jag ska göra. Glömmer till och med att skriva upp allt i min kalender. Nu behöver jag en ny kalender för den andra har inte flera dagar så det får jag inhandla nu innan jag börjar skolan.

Hade helt glömt bort att jag ska träffa min jobb coach imorn bitti. Vi ska gå igenom mitt CV och en samtals mall som jag skulle göra till detta möte. Det var inte helt enkelt att skriva en mall.  Jag är verkligen inte alls bra på att ringa till arbetsgivare för att höra om de har mottagit min ansökan/CV med mera.
Är riktigt glad att jag har en sån bra coach som coachar mig med detta.

Nej, nu får jag gå och lägga mig vilket jag skulle gjort för länge sen. Fast det är som vanligt. Måste få allt gjort innan jag kan krypa ner under täcket.



Sov gott ♥


Utan strumpor & skor

Ibland blir inte saker och ting riktigt som planerat men

då får man göra det bästa av situationen!

 

Det är inte alltid man har väder Gudarna på sin sida. Det fick jag och Pilla uppleva idag. Planen var att vi skulle åkt bort till vårt fina bad här i byn för att bada och sola. Fåglarna kvittrade och det var riktigt varmt i luften men, solen lekte kurragömma med oss.

 

Efter alla förslag och funderingar på vad vi kunde göra blev det att vi satte oss i bilen och körde ner till härliga Skäralid. Vi satte oss på resturangen och beställde in varsin jätte god sallad. Det var riktigt skönt att bara sitta där och njuta och prata om allt.

Efter vår lätta luncha tog vi ett varv nere i ravinen. Där var riktigt svalt och skönt. Som avslutning på vår eftermiddag satte vi oss på gräset vid dammarna och tittade på alla turister.

Tänk att man har fått chansen att få bo så nära denna underbara plats. Just där och nu befinner man sig i nuet. Man öppnar ögon och öronen för att lyssna och se allt som man har omkring sig.

 

 

Barfota och viftar på tårna - Det är sommar det!

Vi är alla barn!

Denna helgen har gått väldigt fort och jag har bara varit. Med andra ord har jag inte gjort så mycket denna helgen. Umgåtts med familjen och busat med mosters lilla tös.

Barn utstrålar en sådan härlig och positiv energi. De gör en glad och man får lust att börja leka tillsammans med dem. Alla är inte lika lättflörtade men efter lite tjat ger man ofta lätt med sig.

Eftermiddagen har spenderats tillsammans med släkten nere i Kämpinge. Min kusin fyllde år och bjöd på kalas. Alltid lika roligt att få träffa henne och hennes härliga familj. Min kusin bjöd på god mat och hennes busiga barn gav oss alla ett gott skratt. Min moster berättade om sitt äventyr på Mauritius och allt hon fick uppleva där. Nu är jag ännu mer lockad till att åka dit.

 

Till hösten åker jag till Düsseldorf för att hälsa på. Det ska bli mycket bus och en del shopping. Längtar riktigt mycket!

Rogge var en aning svå flörtad att få upp på studsmattan men,

barnen lyckades till slut övertala honom!

 

Vi killar måste hålla ihop!

Ingen vågar erkänna det men vi tycker alla om att få vara som barn ibland!


Mumsigt med fika!


Nu är det kudden som gäller för mig men innan jag ska sova ska jag läsa några sidor ur min bok. Imorn väntar nya äventyr och det är bäst att vara utvilad!

Längtan efter något nytt


Varje gång jag kommer in i min lilla lägenhet får jag en chock över hur varmt det är här inne. Det är precis som att öppna dörren till en bastu. Inte bara det att där är varmt inne utan det ser även ut som ett bomb nedslag. Jag är sällan hemma på dagarna och på kvällarna är jag för trött för att orka göra något.

Längtar riktigt mycket efter att få flytta in till stan. Slippa pendla fram och tillbaka varje dag när jag börjar skolan, kunna gå ut och sätta sig på en uteservering utan att behöva tänka på hur man ska ta sig hem.

Nej nu ska jag ner till tvättstugan och hämta min tvätt.

Familjens nya tradition

Igår blev det en spontan resa ner till Österlen. Nästan likadan runda som vi gjorde förra sommaren. Då vad mina gudföräldrar med oss men denna gången åkte bara jag och mina föräldrar.
Vi bestämde att vi skulle göra en sådan här runda varje sommar. En nya liten tradition hos familjen Hallberg.

Vi lämnade byn lite innan lunch så att inte hundarna skulle vara ensamma hemma för länge. Vårt första stopp på vår lilla roadtrip var Simrishamn. Där tog vi en dagens och ett glas vin (pappa drack vatten). Innan vi fortsatte vår färd gick vi och tittade lite i Simrishamn. Där finns så många fina hus där nere.
Vi avslutade besöket i Simrishamn med en glass nere vid hamnen.

 
(Grekisk köttfärslåda med klyftpotatis och ett glas vitt till det).


Det var riktigt varmt igår så vi körde mot Stens Huvud för att ta ett dopp eller två i havet. Det var en bit att gå men det var det värt. Efter en liten promenad möts vi av en vit sandstrand och klart blått vatten. Det tog inte många minuter förrän vi alla 3 var i vattnet. Förberedelserna om att få en riktig kall chock när man tog det första steget i vattnet försvann när man kände det ljumma vattnet mot benen.Det var riktigt skönt i vattnet och man ville inte riktigt gå upp och lägga sig på stranden.
Medans mina föräldrar solade så satt jag och lekte med fötterna i sanden, gick längs med strandkanten och plockade stenar.


(Ingen chock över det kalla vattnet här inte).



Efter vårt härliga dopp i havet så körde vi till Café Annorlunda. Väldigt mysigt Café med kaka buffé. Det var inte alls så dyrt som vi trodde utan man betalade ett pris och fick ett hur mycket kakor man ville. Självklart passar man på. Det var riktigt goda kakor och den hemmakokta saften var riktigt smarrig.



Mätt och belåta på kakor åkte vi vidare mot Kivik för att ta en liten promanad. Sen var det dax att åka hem till hundarna. Det var riktigt skönt att komma hem. Jag var riktigt trött efter dagens lilla utflykt och lägenheten var som en bastu.

På kvällen blev det några öl nere på Jannis med Tobbe, Rikke och Jocke med kniven. Inget vettigt prat blev det utan vi satt mest och flummade och skrattade åt allt och alla.


(Sötnosarna Tobbe och Rikke flummar som vanligt).

Efter 1 ½ timmes sömn vaknar jag av panik att jag inte får luft. Öppnar mitt fönster helt och hänger ut genom fönstret. Solen var på väg upp och jag var ju bara tvungen.


(Bilden är ganska suddig men det är färgerna som räknas)





Mys dag med familjen


Med lockar i håret och badkläder i väskan,
ser jag fram emot en dag ner på Österlen.
Det ska bli en riktig mys dag med halva familjen.
Kameran är laddad och klar.
Det är bara jag som ska äta lite frukost och invänta
mor & far.



Härliga dagar

Sitter med ett stort leende på läpparna och funderar över vad jag ska skriva för något roligt i bloggen ikväll. Nu händer det alltid något roligt och spännande i mitt liv. Jag vet inte riktigt var jag ska börja och vad jag ska berätta.

Vi människor är aldrig nöjda! Regnar det så klagar vi för det och är det för varmt så klagar vi för det. När ska vi bli nöjda? Jag erkänner att jag med tycker det är varmt och jobbigt nu men sen samtidigt så gillar jag att sola och njuta av värmen. Vi i Sverige är inte vana att ha denna sortens värme trots att det är samma värme när vi åker tex till Medelhavet.

Så sluta klaga på värmen. Åka till havet eller en sjö och bada. Ta med lite picknick och ett härligt sällskap så suckar man inte lika mycket över värmen. Avsluta kväll med ett glas Rosé och kanske en bok på balkongen/altanen.

 

A day at the Beach!!

Solen, vattnet, stranden och härliga vänner

är en perfekt blandning för en härlig dag tillsammans med vänner.

 

Medans vi flickor låg och stekte våra kroppar i solen

Gick pojkarna ner mot vattnet för att bygga sandslott.

 

En hel dag på stranden och en seg VM-Final tar ut sin rätt.

Sara och jag blev en smula övertrötta och låg mest och fnittra på golvet.

 

 

Nu är det dax för mig att inta sängen. Imorn bär det av till Kivik och Simrishamn med mina söta föräldrar.

Sov gott underbara läsare och vänner.

 

 


Jag klär av mig...

Jag ska inte klaga på vädret men
attans vad jag är varm.
Det blir en runda ner till badet för att svalka kroppen och simma några längder.

Kvällen är fortfarande oplanerad.
Någon som vill hitta på något?

grill mys med vänner

Sen igår morse har föräldrarna varit i Tyskland och jag har övertagit huset i 24 timmar.

Jag hann med en hel del igår. På väg hem från stan igår morse hade jag ingen aning om hur många vänder det skulle bli till stan denna fredag. Hade det inte varit för hundarna hade jag kunnat stanna inne i stan till Sanna med barn hade kommit in.
Iaf så hann jag med 2 runder till stan och 3 hem. Hade dock lite dåligt samvete att hundarna fick vara själva så mycket men och andra sidan så var det varmt ute och de orkar bara ligga inomhus då.

På kvällen stannade jag hemma med hundarna och Susse, Anton och Anna gjorde oss sällskap. Susse stod för grillningen, jag för tillbehören, Anna assisterade och Anton busade med vovvarna och Ida. Det blev en riktigt mysig kväll med god mat och mycket skratt. Även Camilla och hennes Magnus tittade förbi en runda och  senare under kvällen dök även Nordh upp. Tyvärr kom han när de andra skulle hem men de stannade ett tag till.

Anton tycker det är roligt att busa med Ida så dem två hade fullt upp hela kvällen. Ida är verkligen duktig med barn så hon lekte gärna med Anton. Sen tittade även André in för att busa med Ida och Anton. De 3 verkade ha riktigt roligt och de gav oss äldre än hel del skratt.

André & Anton busar med Ida på gräset!

 

Det ska knuffas och kittlas till Ida ger upp.

Busungar!


Film mys

Igår var det det tid för torsdags mys med T. Vi mumsade på jordgubbar och kollade på Jennifer´s Body. En skräckfilm med Megan Fox och Amanda Seyfried.

Jag gillar skräckfilm men hatar att se dom ensam men som tur är hade jag T som kunde hålla mig i handen. Haha :) Jag är glad att vi började se den så tidigt som vi gjorde annars tror jag att jag inte hade sovit något alls i natt. För så mycket blod där var med i den filmen och jag hatar blod.

 

Fast den var en aning läskig kan jag varmt rekomendera den om man nu gillar skräck. Jag har ju sett värre skräck filmer så detta var egentligen ingenting.

 

Efter Jennifer´s Body kollade vi på CSI. Redan klockan 22 låg jag i en super skön säng. Trött som jag var så somnade jag ganska fort med tanke på hur när jag brukar gå och lägga mig.

 


Njuter av sommaren



Sol, vind och vatten är

det bästa som jag vet men
det är på dig jag tänker i hemlighet.
Sol, vind och vatten
Höga berg och djupa hav.
Det är mina drömmar vävda av.

Än så länge har denna sommaren varit riktigt härlig och fylld med roliga äventyr. Vi har fortfarande halva sommaren kvar och jag vet att sommaren har mycket mer att erbjuda mig än vad den redan har gjort.

Dagen började med en mysig frukost med sötaste Anna på fiket. Vi drömde oss tillbaka i tiden och pratade gamla minnen. Både roliga och tråkiga minnen. Ibland är det bara så härligt att drömma sig tillbaka. Trots att det skiljer 7 år mellan mig och Anna finns det en hel del minnen som vi kan prata om.

Vid lunch följde jag med J till Hyllinge och sen Väla. Blev lite shopping och lunch på Taco Bar (tror den heter så). Gott men väldigt starkt. Kändes som det brann i munnen.
Det har inte varit strålande sol idag men lite moln är aldrig fel. Vi slapp regnet dock blåste det lite men det hindrade inte oss från att ta en kaffe nere i Norra Hamnen och en tur på strand promenaden.

Nu ikväll blev det en runda i mina löparskor och efter det en grillning med familjen. Det ska bli skönt att krypa ner under täcket och lägga ytterligare en bra och härlig dag bakom sig.
Imorn väntar nya äventyr och den har säkert något bra att bjuda på!

Jag trivs här!

 

 

Lyssnar på vågorna och
känner hur de slår mot stenarna!






Vakna upp utvilade och upptäck vad dagen har att erbjuda.
God natt och Sov gott
mina vänner!


för både kropp och själ

 

Har haft en riktigt härlig förmiddag idag tack vare ström avbrott. En mysig frukost hemma hos föräldrarna, gos med hundarna och ett dopp hos grannarna. Hade det riktigt härligt i Magnusson´s pool. Lånade barnens luft madrass som jag sedan låg och flöt på i deras lilla pool. Jag har ingen aning om hur länga jag låg där men det var ganska så länge och att gå upp från poolen lockade inte alls idag.

 

För kroppen och själen bestämde jag mig för att inte ligga och steka i solen varje dag. Hur skönt det än må vara så behöver kroppen vila. Det blev en tur till Väla med mor & far för att investera i en ny bikini.

 

I kväll blev det lite grillning hemma hos föräldrarna och jordgubbar till efterrätt. Efter det fick jag trevligt besök av söta Anna.

Nu är det dax att kramas med kudden några timmar. Nyduschad och in smörjd ska det bli riktigt lyxigt att få krypa ner i ny tvättade sängkläder som har hängt ute på tork.


Härliga sommar kvällar

Det krävs nära och kära för att få en helg

så underbar som denna!

 

Jag har verkligen haft en kanon helg. Rättare sagt de senaste veckorna har varit helt otroliga. Jag känner mig såå lycklig över att jag har så många underbara människor i min närhet och alla har en speciell plats i mitt hjärta.

 

I fredags vaknade jag upp borta på söder intill en Sötnöt. Med honom vid min sida sover jag väldigt bra.

På eftermiddagen väntades det besök från Düsseldorf (eller från Malmö där de är nu). Min kusin och hennes 3 barn skullle komma och hälsa på och med dem kom även gudfar och min morbror. Vi åt en smaskig lunch, fikade och myste lite med lilla Andrea.

Efter bus och mys med kusin barnen bar det av till parken för grillning med härliga vänner. En kväll med grillning, kubb och underbara vänner, tackar man aldrig nej till. Det blev inte så sent men det var ganska skönt som att jag var riktigt trött och längtade efter att krypa ner under täcket.

 

Lördagen erbjöd strålande solsken och en riktigt varm dag. Det blev en tur till badet för att förbättra på brännan och kunna ta ett dopp när det blev för varmt.

Lördagen avslutades inne i stan. Först bort till Söder för att träffa Sötnöt och äta en god amerikansk pan pizza (super god). Efter det möte jag upp Pilla och vi gick och satte oss vid gröningen innan vi gick till en uteservering för att ta något att dricka. En riktigt trevlig kväll med massor med tjej snack blev det.  Det blev en tidig kväll pga att vi båda två var väldigt trötta. Så innan 12 slaget var vi hemma igen. Jag kröp ner under täcket tillsammans med Sötnöt och Pilla gick hem till sig.

 

Jag tackar för en super härlig helg och

hoppas vi får ännu fler sådana framöver!

 

Sol nergången vid Gröningen.



Avslutar denna helg med en bild från Kärna i Helsingborg.
God natt mina vänner och sov så gott!



Dax för torsdags mys

Jordgubbar, film och underbart sällskap!

 

Det behövs inte så mycket för att få en kväll till att bli en riktigt mysig och underbar kväll. Jordgubbar och en speciell Sötnöt som får en att skratta och må bra är allt som behövs för en lyckad mys torsdag.

 

 

Jag hoppas innerligt att jag får uppleva fler sådan kvällar!


tvätt, städ och motion

Förtjänt av torsdags mys!
Känner mig väldigt flitig denna torsdag. Började tidigt imorse med att tvätta en överfylld tvättkorg. Medans jag väntade på att tvätten skulle bli klar blev det storstädning. (Eller kanske passar med lill städning som att jag inte har så stort?). Det blev en timmes paus för en power walk med Susse och nu har jag även gjort 150 situps.
Lite vila nu sen ta det sista utav städningen och lägga in tvätten. Skönt att ha allt detta gjort innan helgen.

Innan kvällens äventyr ska jag hem och gosa lite med min söta systerdotter. Mosters lilla docka är hon. Så otroligt söt och snäll är hon. Trist att de bor så långt bort. Får inte träffa henne lika mycket som jag hade önskat.

Ikväll har jag gjort mig förtjänt av en riktig mys kväll med film, blir inget onyttigt men ramlösa och jordgubbar är heller aldrig fel. Om någon vill göra mig sällskap så tackar inte jag nej till det.
Hur som helst blir det en lugn och mysig kväll.

RSS 2.0