Uppmärksammas av arbetsgivare

Att vara arbetssökande (som det så fint heter) är ingen dans på rosor. Du ska ha ett bra och givande:
  • CV
  • Personligt brev
  • Meriter
Som fångar arbetsgivarens intresse och som sticker ut bland alla andra 100-tals ansökningar som ramlar in i deras brevlåda/Inkorg varje dag.

För er som har haft sådan tur i livet och inte behövt sätta ihop ett pb eller CV kan jag informera er att det är ingen enkel uppgift. Man vill att arbetsgivaren ska fastna för just dig och för just din ansökan. Det är ingen enkel uppgift.
Förutom att du ska ha ett bra CV och PB vill även arbetsförmedlingen att du ska höra av dig till dem var eller varanan månad för att berätta hur många arbeten du har sökt och hur många svar du har fått.


Det är mycket man ska tänka på och helst ska man få in pengar med på något sätt. Antingen kan man gå med i A-kassan eller Alfakassan men för att få pengar där ifrån ska du ha jobbat ett visst antal timmar eller betalat in pengar till något fack. Har man då inte gjort det får man gå till socialen för att få bidrag av dem men, även dem begär en hel del av dig som inte alla gånger är så genomtänkt.

Så hur ska man då göra för att fånga en arbetsgivares uppmärksamhet eller få en inkomst som man klarar sig på? Man måste få in pengar för att överleva!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0